Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin valokuidusta

Miksi Rauman Energia on rakentanut valokuituverkkoa?

Rauman Energia on paikallisesti toimiva yhtiö, joka haluaa tehdä aioita Rauman parhaaksi – tulevaisuutta varten. Olemme huomanneet, että valtakunnalliset operaattorit eivät rakenna laajassa mittakaavassa valokuituverkkoa Rauman alueella, mutta tiedämme, että tulevaisuuden yhteiskunta ja palvelut rakentuvat digitaalisten palveluiden varaan. Tämän vuoksi haluamme varmistaa, että raumalaisten tulevaisuuden tarpeet on turvattu. Toisaalta Rauman Energia kaivaa ja kaapeloi muutenkin asuntoalueilla, joten voimme rakentaa valokuituinfraa helposti yhteisrakentamista hyödyntäen.

Mitä kaikkea saan valokuituliittymän avulla?

Kuituliittymä mahdollistaa monen palvelun yhtäaikaisen käytön. Liittymän avulla voit esimerkiksi katsella tv- ja suoratoistopalveluita, pelata, käyttää internetiä, katsella videoita, käydä videoneuvotteluita sekä käyttää turvallisuus- ja hyvinvointipalveluita samaan aikaan kun muutkin perheenjäsenesi käyttävät internetpalveluita. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Valokuitu on ominaisuuksiltaan ja tiedonsiirtokyvyltään ylivoimainen kuparikaapeleihin verrattuna. Sen tärkeimpiä etuja ovat luotettavuus, rajaton kapasiteetti ja valmius myös tulevaisuuden sähköisten palvelujen käyttöön. Valokuitu on myös pitkäikäinen, sillä sen odotetaan kestävän vähintään 50 vuotta, todennäköisesti pidempäänkin.

Miksi ottaisin valokuituliittymän, jos minulla on nyt jo tarpeeksi hyvin toimiva nettiyhteys?

Valokuitu on sijoitus tulevaisuuteen: se on nopein ja varmin tiedonsiirtomuoto. Mokkulat ovat epävarmoja, ja kaista on aina jaettu muiden käyttäjien kesken, mikä tekee niistä todellisuudessa hitaita. Olipa kyseessä mikä tahansa mobiiliyhteys, se on aina jaettu; kantavuus on rajallinen ja askeleen jäljessä. Valokuitu on ainoa tietoliikenneyhteys, joka mahdollistaa nopeasti ja luotettavasti niin internetin, tv-palvelut, liikkuvan kuvan kuin ip-puhepalvelutkin. Kuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa ja kotonasi onnistuu etätyö, valvonta ja erilaisten etäjärjestelmien, kuten lämmityksen ohjauksen, hyödyntäminen. Liittymän hankinta meiltä on kertainvestointi, joka tuo kotiisi yhteydet, joita kaikki asukkaat tarvitsevat. Rauman Energia valokuituliittymä on valokuitua alusta loppuun, jolloin se on 100% huippunopea ja toimintavarma!

Kuka operoi Rauman Energian valokuituyhteyksiä?

Rauman Energia toimii sekä liittymän että palvelun myyjänä eli operaattorina. Operointitoiminnan kumppanimme on Cinia Oy. Cinia tuottaa Rauman Energialle mm. tiedonsiirtopalvelua, laitetoimituksia, verkon teknisen tuen ja valvonnan sekä asiakaspalvelua loppuasiakkaille.

Minkä hintainen Rauman Energian valokuituliittymä on? Entä palvelut?

Liittymän sekä palvelun hinnat löydät täältä

Miten voin tilata valokuituliittymän?

Valokuituliittymät tulevat aluksi myyntiin tietyillä jo kaapeloiduilla alueilla muutama alue kerrallaan. Voit halutessasi ilmaista kiinnostuksesi kuituamme kohtaan, kun alueelta on riittävä määrä liittyjiä, otamme alueen verkonlaajennus ohjelmaamme. Haluamme tuoda Sukkelan valokuidun mahdollisimman monien raumalaisten ulottuville.

Voit tutustua tilausprosessiin täällä

Miten voin testata liittymäni nopeuden?

Täältä löydät hyvää tietoa nopeuden testaamisesta ja tässä ohje nopeustestisovelluksen lataamiseen.

Etkö löytänyt vastausta?
Voit laittaa meille sähköpostia: asiakaspalvelu@raumanenergia.fi tai käyttää yhteydenottolomaketta.

Ajankohtaista: Valokuitu

Junioreiden ottelulähetysten toteuttaminen vaatii jäähalliin nopeaa nettiyhteyttä.

Rauman Energia Oy laajentaa Sukkela-valokuitunsa saatavuutta Haapasaaressa Otanmaantien ja Sokertopantien alueilla kesän 2023 aikana.

Rakennamme tänäkin kesänä lisää säävarmaa sähköverkkoa sekä kaukolämpöverkkoa. Myös valokuitu laajenee kesän aikana uusille alueille. Sähköverkon kehittämissuunnitelma on julkaistu kommentoitavaksi.

Listasimme faktoja, miksi Suomi tarvitsee kuitua. Ja miksi Rauman Energia haluaa varmistaa, että raumalaisille on tarjolla aitoa valokuitua nykyisiin ja tuleviin tiedonsiirtotarpeisiin.

Valokuituyhteyden suorituskyvyn nostokampanja päättyi.

Vasta valokuidulla saatiin kotiin häiriötön ja nopea tietoliikenneyhteys.

Miltä kuulostaisi nettiyhteys, joka avautuu välittömästi minne tahansa. Ilman minkäänlaista viivettä ja pätkimistä.

Laajakaistayhteyden suorituskyvyn nosto on käyttäjälle maksuton ja voimassa koronakriisin aiheuttaman poikkeustilan ajan.