Usein kysytyt kysymykset

Vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin valokuidusta

Miksi Rauman Energia on rakentanut valokuituverkkoa?

Rauman Energia on paikallisesti toimiva yhtiö, joka haluaa tehdä aioita Rauman parhaaksi – tulevaisuutta varten. Olemme huomanneet, että valtakunnalliset operaattorit eivät rakenna laajassa mittakaavassa valokuituverkkoa Rauman alueella, mutta tiedämme, että tulevaisuuden yhteiskunta ja palvelut rakentuvat digitaalisten palveluiden varaan. Tämän vuoksi haluamme varmistaa, että raumalaisten tulevaisuuden tarpeet on turvattu. Toisaalta Rauman Energia kaivaa ja kaapeloi muutenkin asuntoalueilla, joten voimme rakentaa valokuituinfraa helposti yhteisrakentamista hyödyntäen.

Mitä kaikkea saan valokuituliittymän avulla?

Kuituliittymä mahdollistaa monen palvelun yhtäaikaisen käytön. Liittymän avulla voit esimerkiksi katsella televisiopalveluita, käyttää internetiä, katsella videoita, käydä videoneuvotteluita sekä käyttää turvallisuus- ja hyvinvointipalveluita samaan aikaan kun muutkin perheenjäsenesi käyttävät internetpalveluita. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Valokuitu on ominaisuuksiltaan ja tiedonsiirtokyvyltään ylivoimainen kuparikaapeleihin verrattuna. Sen tärkeimpiä etuja ovat luotettavuus, rajaton kapasiteetti ja valmius myös tulevaisuuden sähköisten palvelujen käyttöön. Valokuitu on myös pitkäikäinen, sillä sen odotetaan kestävän vähintään 50 vuotta, todennäköisesti pidempäänkin.

Miksi ottaisin valokuituliittymän, jos minulla on nyt jo tarpeeksi hyvin toimiva nettiyhteys?

Valokuitu on sijoitus tulevaisuuteen: se on nopein ja varmin tiedonsiirtomuoto. Mokkulat ovat epävarmoja, ja kaista on aina jaettu muiden käyttäjien kesken, mikä tekee niistä todellisuudessa hitaita. Olipa kyseessä 3G- tai 4G-kaista, se on aina jaettu; kantavuus on rajallinen ja askeleen jäljessä. Valokuitu on ainoa tietoliikenneyhteys, joka mahdollistaa nopeasti ja luotettavasti niin internetin, tv-palvelut, liikkuvan kuvan kuin ip-puhepalvelutkin. Kuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa ja kotonasi onnistuu etätyö, valvonta ja erilaisten etäjärjestelmien, kuten lämmityksen ohjauksen, hyödyntäminen. Liittymän hankinta on kertainvestointi, joka tuo kotiisi yhteydet, joita kaikki asukkaat 2020-luvulla tarvitsevat. Rauman Energia valokuituliittymä on valokuitua alusta loppuun, jolloin se on 100% huippunopea ja toimintavarma!

Kuka operoi Rauman Energian valokuituyhteyksiä?

Rauman Energia toimii sekä liittymän että palvelun myyjänä eli operaattorina. Operointitoimintaan Rauman Energialla on yhteistyökumppani, joka julkaistaan myöhemmin.

Minkä hintainen Rauman Energian valokuituliittymä on? Entä palvelut?

Liittymän sekä palvelun hinta tulee olemaan erittäin kilpailukykyinen, ehkä jopa alueen edullisin. Tarkat tuotetiedot sekä hinnat julkaistaan huhtikuun alussa. Seuraa siis kanaviamme sekä paikallismediaa.

Miten voin tilata valokuituliittymän?

Rauman Energia lanseeraa valokuituliittymät myyntiin huhtikuun 2019 alussa. Valokuituliittymät tulevat aluksi myyntiin tietyillä jo kaapeloiduilla alueilla muutama alue kerrallaan. Visionamme on, että muutamien vuosien päästä Rauman Energian valokuitu olisi mahdollisimman monien Rauman Energian verkon alueella asuvien käytössä.

Jos valokuitu ei ensimmäisessä vaiheessa ole saatavilla juuri sinun asuinalueellasi, tulemme keräämään myös tietoa kiinnostuneista asiakkaista. Otamme alueita myyntiin kiinnostuksen mukaan, joten innosta myös naapurisi olemaan yhteydessä meihin.

Seuraa kanaviamme sekä paikallismediaa huhtikuun alussa!

Mihin voin ottaa yhteyttä, kun haluan lisätietoja?

Hienoa, että valokuituliittymä kiinnostaa sinua kovasti! Tulemme julkaisemaan lisää tietoa heti huhtikuun alussa, joten malta vielä siihen asti. Jos mieltäsi painaa kuitenkin jokin asia mihin haluat nopeammin vastauksen, voit jättää meille kysymyksen alla olevien yhteystietojen avulla. Tulemme päivittämään tätä palstaa ennen huhtikuun alkua tarpeiden mukaan.

Etkö löytänyt vastausta?
Voit laittaa meille sähköpostia: asiakaspalvelu@raumanenergia.fi tai käyttää yhteydenottolomaketta.