Sähköverkon kehittämissuunnitelma

Rauman Energia Sähköverkko rakentaa kesällä 2022 mm. Rokintiellä. (Kuva: Elmeri Elo)

Tervetuloa tutustumaan Rauman Energia Sähköverkko Oy:n kehittämissuunnitelmaan ja kertomaan ajatuksia siihen liittyen! Kuulemisalustan tarkoituksena on kertoa, miten toimintaympäristömme on muuttumassa ja miten kehitämme sähkönjakeluverkkoa entistä toimintavarmemmaksi.

Linkin kautta avautuvassa palvelussa voi antaa kommentteja ja ajatuksia kehittämissuunnitelmaan liittyen. Palvelun kautta jätetyt ajatukset koostetaan keskitetysti kuulemisajan päätyttyä, eikä ajatuksiin vastata yksilöidysti.

Ajankohtaista: Sähköverkko

Sähköpula tulee, jos sähköä käytetään enemmän kuin sitä tuotetaan tai tuodaan. Tällöin sähkön kulutusta joudutaan rajoittamaan, jotta sähköjärjestelmä ei kaadu.

Rauman Energia Sähköverkko tarjoaa lokakuun alusta lähtien uuden vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen (kuormanohjauspalvelu), josta on hyötyä etenkin sähkölämmitysasiakkaille, joilla on spot- eli pörssisähkösopimus.

Rauman Energia Sähköverkko Oy tiedotti lokakuun puolivälissä laskevansa verkkopalvelumaksua määräaikaisesti talven aikana. Alennuksen määrä on nyt täsmentynyt.

Varautuminen on sähköyhtiössä arkipäivää ja ympärivuorokautista. Käyttö- ja kunnossapitopäällikkö Ville Liukas huolehtii, että sähköt pysyvät päällä ja verkostot ovat kunnossa.

Verkkopalvelumaksuun kohdistuvan hintojen alennuksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin keskiviikkoinen tiedote.

Koostimme muistilistan syysmyrskyihin varautumisesta.

Helikopteritarkastukset suoritetaan Rauman Energia Sähköverkon ja Vakka-Suomen Voiman alueilla kahden viikon aikana alkaen maanantaina 29.8.2022.

Rauman Energia Sähköverkko Oy ja Vakka-Suomen Voima Oy ottavat käyttöön tuntikohtaisen netotuksen, mikä parantaa aurinkosähkön pientuottajien saamaa hyötyä itse tuotetusta aurinkosähköstä.