Sähköautoilu

Sähköautojen Virtapiste-latausverkosto

Sähköautojen latauspalveluita tarjoava Virtapiste-verkosto käsittää tällä hetkellä 60 latauspistettä 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Palvelun uusi mobiilisovellus kertoo sähköautoilijalle reaaliajassa latauspisteiden varaustilanteen ja lisäksi sillä voi varata, käynnistää, lopettaa sekä maksaa latauksen.

Virtapiste-latauspisteitä voi käyttää sovelluksen lisäksi tekstiviestillä, latauskortilla tai avaimenperällä. Palveluun kuuluu 24/7 päivystävä palvelunumero 0800-02200, josta sähköautoilijat voivat saada apua ongelmatilanteissa suomen, ruotsin ja englannin kielillä.

Virtapisteissä lataaminen edellyttää asiakkaaksi kirjautumista, jonka voi tehdä osoitteessa www.virta.fi. Hinnoittelun on latauspistekohtainen ja siitä päättää paikallisen latauspisteen omistaja.

Virtapiste Raumalla

Raumalla on sähköautojen pikalatauspiste ABC Kortelan liikenneasemalla Unajantie 2:ssa. Pikalatauspisteessä akkujen lataus 80 prosentin varaukseen kestää noin puoli tuntia. Virtapisteessä voi ladata lähes kaikkia markkinoilla olevia sähköautoja.

Rauman Energian toimitalon edessä osoitteessa Kairakatu 4 on kaksi puolinopeaa latauspistettä. Puolinopeassa latauspisteessä on Shuko-pistorasia ja MENNEKES (TYPE 2) AC-latauspistoke.

Lisätiedot ja linkit:

Kirjautuminen sekä linkit mobiiliaplikaatioihin: www.virta.fi

Virtapisteet kartalla: http://app.virta.fi

Virtapiste facebookissa: www.facebook.com/Virtapiste

Helpdesk 24/7, Palvelunumero 0800-02200

Liikennevirta Oy

Liikennevirta Oy on valtakunnallinen sähköautojen latausoperaattoriyhtiö, joka rakentaa Suomeen yhteiskäyttöistä Virtapiste-latausasemien verkostoa. Liikennevirran osakasyhtiöt ovat Ekenäs Energi, Helsingin Energia, Oy Herrfors Ab, Imatran Seudun Sähkö Oy, Jyväskylän Energia Oy, Kotkan Energia Oy, Lännen Omavoima Oy, Mäntsälän Sähkö Oy, Naantalin Energia Oy, Nykarleby Kraftverk, Oulun Energia, Pori Energia Oy, Porvoon Energia Oy, Turku Energia Oy, Vaasan Sähkö Oy, Vantaan Energia Oy ja Vatajankosken Sähkö Oy.

Sähköautolla Eurooppaan

Virtapiste-verkostoa operoiva Liikennevirta Oy on solminut 30.4.2014 kaupallisen sopimuksen yhteistyöstä Hubject GmbH:n kanssa. Sopimuksen myötä Virtapiste-asiakkaille avautuu mahdollisuus ladata sähköautonsa Euroopassa Hubjectin intercharge-latauspisteissä, joita on noin 2000 ympäri Eurooppaa. Vastaavasti Hubjectin asiakkaat voivat ladata autonsa tulevaisuudessa Virtapiste-latausasemilla ympäri Suomen. Lue lisää >> www.virta.fi

Sähköauto kiinnostaa

Puolet autonomistajista olisi valmis hankkimaan sähkö- tai biokaasuautoon seuraavan viiden vuoden aikana, ilmenee tuoreesta Sitran Taloustutkimuksella teettämästä kyselytutkimuksesta. Autonomistajista noin 50 prosenttia on valmis hankkimaan viiden vuoden kuluessa sähkö- tai biokaasuauton. Kyselyllä selvitettiin suomalaisten asenteita ilmastonmuutokseen ja valmiutta kestäviin elämäntapoihin. Lue lisää: http://www.sitra.fi/uutiset/talous/tutkimus-puolet-autonomistajista-valmis-vaihtamaan-sahko-tai-biokaasuautoon