Kaapelinäyttö ja puunkaatoapu

Kaapelinäyttö

Suunniteltaessa kaivutöitä on aina syytä tarkistaa onko alueella sähkö-, puhelin- tai tiedonsiirtokaapeleita tai kaukolämpöputkia. Toimimalla ennakkoon voit välttää mahdolliset työtapaturmat ja vahingot ja niiden aiheuttamat viivästykset.

Kaapelinäytöt ovat maksuttomia, mikäli tilaus tehdään kolme työpäivää ennen näyttöä.

Kaapelikarttojen ja kaapelinäyttöjen tilaukset tehdään Johtotieto Oy:n kautta täyttämällä kaapelitiedustelulomake osoitteessa https://johtotietopankki.fi/ tai soittamalla numeroon 0800 12600.

Tilauksen yhteydessä kirjataan:

  • tilaajan yhteystiedot
  • kaivupaikan osoitetiedot
  • työn laatu ja laajuus
  • aikatoivomus kaapelinäytölle
  • toimitetaan liitetiedostona esim. kartta kaivualueesta

Kaapelinäytöt Rauman Energia Sähköverkon verkkoalueella tekee Vertek Oy.

Puunkaatoapu

Rauman Energia Sähköverkon verkkoalueella sähkölinjoja raivataan säännöllisesti. Näin turvataan mahdollisimman häiriötön toiminta myös kovien myrskyjen aikana.

Ellei puu ole johtokadulla, vastaa tontin haltija omalla kustannuksellaan puun poistamisesta. Työssä kannattaa käyttää ammattitaitoista metsuria, jolla on myös tarvittava vakuutus.

Annamme asiakkaillemme apua tilanteissa, joissa sähkölinja haittaa tai estää ammattimaisen taidon omaavan henkilön suorittaman puunkaadon. Puun kaatamisen suorittaa kuitenkin pääsääntöisesti maanomistaja tai maanomistajan palkkaama metsuri. Puunkaatoavulla tarkoitetaan avustamista kaadossa silloin, kun on vaarana, että puu kaatuu sähkölinjalle tai puunkaadosta aiheutuu sähköturvallisuusriski.

Sähköverkostolle vaaraa aiheuttavat puut, esim. linjalle kaatuneet tai kaatumassa olevat puut kaadetaan veloituksetta. Muussa tapauksessa puunkaato ja tarvittavien erikoisvälineiden käyttö kuten kiipeäminen tai nostokorin käyttö on maksullista.

Kaupunkialueella tulee muistaa, että kaupungin kaava-alueella puun kaatamiseen tarvitaan kaupungin lupa. Näissä tilanteissa kannattaa ensimmäiseksi ottaa yhteyttä kaupungin Wihertoimeen.

Rauman kaupungin puolesta luvat myöntää ympäristöviraston tarkastusmestari Katja Holttinen, p. 02 834 4756.

Puunkaatoaputilaukseen liittyvät tiedustelut alla olevan lomakkeen kautta tai asiakaspalvelustamme.

Mikäli kyseessä on vaara- tai vikatilanne ja puu on jo kaatunut sähkölinjan päälle, ole yhteydessä 24h vikapalvelunumeroomme 020 6066 133.

Voit olla yhteydessä meihin myös yhteydenottolomakkeella, joka löytyy Ota yhteyttä -sivulta.

Ajankohtaista: Sähköverkko

Rauman Energia Sähköverkko Oy:n verkkoalueella ongelmia ei juurikaan ole ollut.

Säävarman sähköverkon rakentaminen jatkuu eri puolilla kaupunkia tänäkin vuonna.