Näin seuraat sähkönkäyttöäsi jopa tunneittain

OMA Raportti
Sähkön järkevää käyttöä voi opetella OMA Raportista -saatavien tietojen perusteella.

Sähkön järkevä käyttäminen on noussut kuumaksi puheenaiheeksi. Listasimme keinoja, joilla voi seurata omaa sähkönkäyttöä.

Fingridin Datahub-palvelusta voit helposti tarkistaa voimassa olevat sopimuksesi. Palvelussa näkyvistä asiakastiedoistasi vastaa sähkönmyyntiyhtiösi ja sähkön käyttöpaikkatiedoistasi verkkoyhtiösi.

Lisätietoa sähkön käytöstä löytyy oman energiayhtiösi palveluista. Rauman Energia Sähköverkon verkkopalvelun ja Rauman Energian kaukolämmön asiakkaat voivat seurata kulutustietoja Rauman Energian OMA Raportti -palvelusta. OMA Raportti -palvelussa kulutusta voi seurata jopa tunneittain, minkä avulla voi oppia lisää talouden energian käytöstä.

Omavoiman sähkönmyynnin asiakkaille on OMA Online, jossa voi esimerkiksi tarkastella omaa sähkönmyyntisopimusta ja selata laskuarkistoa. Lisäksi Omavoiman Priima-pörssisähköasiakkaille on oma Live-palvelu, jossa voit hallita sähkönkäyttöäsi, asettaa hintavahdi, tehdä hintakiinnityksiä tietyille aikajaksoille ja saat kuukausittaisen Priimapostin markkinatilanteesta

Ajankohtaista

Korotuksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin 7 prosenttia. Tämä tarkoittaa omakotitalossa noin 7–8 euroa kuukaudessa ja rivi- ja kerrostalossa noin 4–5 euroa kuukaudessa asuntoa kohti.

Lumenin avajaisia vietetään uudenvuodenaattona 31.12. ja tapahtuma kestää loppiaisviikonloppuun 7.1.2023 asti.

Kiinteistönomistajille on tarjolla useita uusia tukimuotoja, joilla he voivat olla mukana energiatalkoissa ja luoda samalla sekä puhtaampaa huomista että taloudellista säästöä.

Rauman Energia Sähköverkko tarjoaa lokakuun alusta lähtien uuden vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen (kuormanohjauspalvelu), josta on hyötyä etenkin sähkölämmitysasiakkaille, joilla on spot- eli pörssisähkösopimus.

Sähköpula tulee, jos sähköä käytetään enemmän kuin sitä tuotetaan tai tuodaan. Tällöin sähkön kulutusta joudutaan rajoittamaan, jotta sähköjärjestelmä ei kaadu.

Sunnuntaiyönä  30.10. noin klo 00:30 aikaan oli keskeytys sähkönjakelussa. Katkoksen pituus oli reilun tunnin mittainen ja vaikutti noin 150 …

Sähkön järkevä käyttäminen on noussut syksyn kuumaksi puheenaiheeksi. Listasimme keinoja, joilla voi seurata omaa sähkönkäyttöä.