Rauman ja Kalannin välisen voimajohdon rakentaminen alkaa

Satavakka Oy saneeraa vuonna 1966 rakennetun 36 kilometrin pituisen voimajohdon Kalannin ja Rauman Kairakadun sähköaseman välillä. Voimajohto saneerataan nykyiselle johtokadulle. Voimajohtosaneerauksen suunnittelu aloitettiin keväällä 2018 ja urakoitsijana on TLT Building Oy.

Voimajohtosaneerauksen aikataulu:

  • Perustustyöt ja pylväiden kokoonpano alkavat viikolla 15 Pitkäjärven haaralla Raumalla Lähdepellon ja Helistölän läheisyydessä. Voimajohdon rakentaminen toteutetaan touko-kesäkuussa 2021 ja uusi voimajohto otetaan käyttöön juhannukseen mennessä.

  • Kalannin suunnalta aloitetaan perustukset ja pylvästyöt toukokuussa. Elokuussa 2021 alkaa varsinainen voimajohdon rakentaminen johto-osittain. Johdon rakentaminen ja käyttöönotto Kalanti–Ihode välillä on syksyllä 2021.

  • Voimajohto rakennetaan Ihodesta Raumalle talvella 2022. Voimajohdon käyttöönotto Raumalla on keväällä 2022.

  • Voimajohdon saneerausprojekti on valmis kesäkuun loppuun mennessä 2022.

Voimajohtosaneerauksen syitä ovat puupylväiden teknisen pitoajan täyttyminen ja maadoitusvaatimukset. Uudet pylväät ovat teräsrakenteisia ja johto saneerataan nykyiselle johtokadulle kesään 2022 mennessä. Uusi voimajohto mahdollistaa suuremmat siirtotehot ja mahdollisen hajautetun energiantuotannon liittämisen sähköverkkoon. Kalanti–Kairakatu-välinen voimajohto on kriittinen yhteys alueen sähkönjakelun kannalta ja investointi on merkittävä askel suurjänniteverkon kehittämiseen ja tulevaisuuden tarpeisiin.

Satavakka Oy on alueellinen sähköverkkoyhtiö, joka vastaa suurjännitteisestä jakeluverkosta (110 kV) Rauman, Laitilan, Pyhärannan ja Uudenkaupungin alueella. Satavakka siirtää sähköä Fingridin kantaverkosta ja voimalaitoksilta jakeluverkkoyhtiöille ja asiakkaille. Satavakka omistaa yhteensä 85 kilometriä 110 kV:n johtoa. Satavakan omistajat ovat Rauman Energia Oy ja Vakka-Suomen Voima Oy.

Ajankohtaista

Touko–kesäkuun vaihde toi muutoksia Rauman Energian valokuituliiketoimintaan. Sukkela-valokuitu liittyy osaksi Lounean palvelutarjontaa tehdyn liiketoimintakaupan myötä. Sukkela on jäämässä nimenä historiaan.

Rauman Biovoima toimittaa puuperäisillä polttoaineilla tuotettua prosessihöyryä, kaukolämpöä ja sähköä UPM:n paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Voimalaitos tuottaa lähes kaiken raumalaisten tarvitsemasta kaukolämmöstä.

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin.

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Se antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja olla mahdollistamassa vihreää siirtymää.

Asiakaspalvelupiste Kairakadulla palvelee heinäkuussa vain ajanvarauksella. Puhelinasiakaspalvelu palvelee kesä-heinäkuussa arkisin kello 8-16.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille Rauman alueella.