Lumen keräsi runsaasti yleisöä Rauman kaduille

Kuvat: Elmeri Elo

Lumen-valotaidetapahtuma päättyi lauantai-iltana 15. tammikuuta, jolloin teokset olivat viimeistä iltaa ihasteltavissa eri puolilla Rauman keskustaa. Tapahtuman järjestäjät ovat olleet tyytyväisiä tapahtuman sujumiseen.

Lumen keräsi jälleen runsaasti ihmisiä nauttimaan valotaiteesta. Suuri kävijämäärä kuitenkin jakautui järjestäjien toiveiden mukaisesti varsin tasaisesti koko tapahtuman ajalle sekä koko kaupunkikeskustan alueelle turvavälit huomioiden. Tämän mahdollisti Lumen-tapahtuman pitkä, yhdeksän päivän kesto ja se, että valotaideteokset ja valaisukohteet olivat joka ilta esillä samanlaisina kello 17-22.

–Tunnelma tapahtumassa oli hyvä, valoisa ja turvallinen. Olemme iloisia, että haastavina aikoina onnistuimme monen tahon yhteistyönä tuomaan tällaisen kokemuksen ihmisten arkeen. Ilahduttavaa oli huomata, että monet kävijät kiersivät kohteissa useanakin iltana peräkkäin ja reitin varrelta löytyneiden suosikkikohteiden äärelle palattiin aina uudestaan. Lumen oli selvästi myös koko perheen yhteinen kokemus, Lauri Tuomola Rauman Energialta kertoo.

Lumenin valotaideteokset ja valaisut olivat lauantai-iltaan asti esillä Rauman keskustassa neljässä kohteessa. Valotaidereittiä oli mahdollista kulkea Pyhän Ristin kirkolta Kauppatorille ja Anundilanaukion kautta Rauman kaupungintalolle. Kohteisiin ja reitin varrelle oli kuratoitu valo- ja mediataidetta, valoveistoksia, videomappauksia ja instaallaatioita yhdeksältä taiteilijalta. Tapahtuman kuraattorina toimi yhteisötaiteilija ja kulttuurituottaja Elina Tiainen. Lumenin yhteys-teeman mukaisia teoksia ja valaisuja nähtiin ilahduttavasti myös kuratoidun ohjelman ulkopuolelta.

–Lumen syntyi Rauman Energian aloitteesta hyvällä yhteistyöllä Osuuskauppa Keulan kanssa vuosi sitten. Molempina kertoina tapahtumaa on järjestetty varsin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Toisaalta juuri tällaisena aikana Lumen on varmasti kovin tervetullut piristys Rauman talveen, jolle varmasti moni toivoo jatkoa, Lauri Tuomola jatkaa.

–Osuuskauppa Keula on halunnut olla vahvasti mukana valotaidetapahtumassa Tehdään yhdessä parempi paikka elää -teemallaan. Tämä on toteutunut hienosti, kiittelee Keulan Johanna Sainio.

Katseet suunnataankin nyt Lumen-valotaidetapahtuman jatkon pohtimiseen. Lumenrauma.fi-sivustolta löytyy lomake, jolla voi jättää palautetta, toiveita ja kehitysideoita tapahtuman järjestäjille.

Rauman Energian ja Osuuskauppa Keulan lisäksi tapahtumaa mahdollistivat Rauman kaupunki, Rauman seurakunta, Rakastunut Raumaan -yhteisö, Viestintäosakeyhtiö Bonde ja Mixa.

Ajankohtaista

Lauri Tuomola on syksyn aikana käynnistänyt Rauman Energialla uuden Asiakkuudet-yksikön toimintaa. Yksikön tehtäviin kuuluvat asiakaspalvelu sekä monipuolisesti myynnin, markkinoinnin ja viestinnän toiminnot.

Jatkossa latauksen hinta on 35 senttiä/kWh ja suurteholatauksen hinta 45 senttiä/kWh. Hintojen korotus johtuu sähkön markkinahinnan voimakkaasta noususta.

Rauman Energia Sähköverkko tarjoaa lokakuun alusta lähtien uuden vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen (kuormanohjauspalvelu), josta on hyötyä etenkin sähkölämmitysasiakkaille, joilla on spot- eli pörssisähkösopimus.

Koostimme muistilistan syysmyrskyihin varautumisesta.