Lumen keräsi runsaasti yleisöä Rauman kaduille

Kuvat: Elmeri Elo

Lumen-valotaidetapahtuma päättyi lauantai-iltana 15. tammikuuta, jolloin teokset olivat viimeistä iltaa ihasteltavissa eri puolilla Rauman keskustaa. Tapahtuman järjestäjät ovat olleet tyytyväisiä tapahtuman sujumiseen.

Lumen keräsi jälleen runsaasti ihmisiä nauttimaan valotaiteesta. Suuri kävijämäärä kuitenkin jakautui järjestäjien toiveiden mukaisesti varsin tasaisesti koko tapahtuman ajalle sekä koko kaupunkikeskustan alueelle turvavälit huomioiden. Tämän mahdollisti Lumen-tapahtuman pitkä, yhdeksän päivän kesto ja se, että valotaideteokset ja valaisukohteet olivat joka ilta esillä samanlaisina kello 17-22.

–Tunnelma tapahtumassa oli hyvä, valoisa ja turvallinen. Olemme iloisia, että haastavina aikoina onnistuimme monen tahon yhteistyönä tuomaan tällaisen kokemuksen ihmisten arkeen. Ilahduttavaa oli huomata, että monet kävijät kiersivät kohteissa useanakin iltana peräkkäin ja reitin varrelta löytyneiden suosikkikohteiden äärelle palattiin aina uudestaan. Lumen oli selvästi myös koko perheen yhteinen kokemus, Lauri Tuomola Rauman Energialta kertoo.

Lumenin valotaideteokset ja valaisut olivat lauantai-iltaan asti esillä Rauman keskustassa neljässä kohteessa. Valotaidereittiä oli mahdollista kulkea Pyhän Ristin kirkolta Kauppatorille ja Anundilanaukion kautta Rauman kaupungintalolle. Kohteisiin ja reitin varrelle oli kuratoitu valo- ja mediataidetta, valoveistoksia, videomappauksia ja instaallaatioita yhdeksältä taiteilijalta. Tapahtuman kuraattorina toimi yhteisötaiteilija ja kulttuurituottaja Elina Tiainen. Lumenin yhteys-teeman mukaisia teoksia ja valaisuja nähtiin ilahduttavasti myös kuratoidun ohjelman ulkopuolelta.

–Lumen syntyi Rauman Energian aloitteesta hyvällä yhteistyöllä Osuuskauppa Keulan kanssa vuosi sitten. Molempina kertoina tapahtumaa on järjestetty varsin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Toisaalta juuri tällaisena aikana Lumen on varmasti kovin tervetullut piristys Rauman talveen, jolle varmasti moni toivoo jatkoa, Lauri Tuomola jatkaa.

–Osuuskauppa Keula on halunnut olla vahvasti mukana valotaidetapahtumassa Tehdään yhdessä parempi paikka elää -teemallaan. Tämä on toteutunut hienosti, kiittelee Keulan Johanna Sainio.

Katseet suunnataankin nyt Lumen-valotaidetapahtuman jatkon pohtimiseen. Lumenrauma.fi-sivustolta löytyy lomake, jolla voi jättää palautetta, toiveita ja kehitysideoita tapahtuman järjestäjille.

Rauman Energian ja Osuuskauppa Keulan lisäksi tapahtumaa mahdollistivat Rauman kaupunki, Rauman seurakunta, Rakastunut Raumaan -yhteisö, Viestintäosakeyhtiö Bonde ja Mixa.

Ajankohtaista

Rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpään työnkuva on monipuolinen, kun hän työskentelee kaukolämpöliittymien ja niihin liittyvien työvaiheiden parissa. Kotona odottaa työpäivien jälkeen 1- ja 2-vuotiaat lapset.

Raum Rome Paris -logo tulee vastaan tasaiseen tahtiin erilaisissa yhteyksissä luoden myönteistä Rauma-kuvaa.

Rauman Energian Lungi-palvelukokonaisuus on käytössä useissa raumalaisissa kodeissa ja taloyhtiöissä. Myös yhä useampi yritys on päättänyt ottaa Lungisti palvelulla, joka tuo säästöjen lisäksi helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

"Sähkönsiirto on laskenut asiakkaiden energiansäästötoimien ansiosta ja tuotantoa on lisätty verkkoon ennätysmäärät aiempiin vuosiin verrattuna. Samalla kiinnostus energia-asioita kohtaan on suurempaa kuin ehkä koskaan ennen."

Koostimme artikkeliin tietoa, mitä uuden Online-palvelun käyttöönotto tarkoittaa Rauman Energian asiakkaille.

"Energiayhteisön voivat perustaa esimerkiksi taloyhtiön osakkaat enemmistöpäätöksellä. Omaa energiantuotantoa saadaan hyödynnettyä monipuolisemmin, kun kiinteistö ei pysty hyödyntämään kaikkea tuotettua sähköä."

"Rauman ravintolan kaukolämpötekniikka liitettiin Lungiin kiinteistön saneerauksen yhteydessä alkuvuonna 2020. Liittäminen kävi helposti, ja samalla muukin kiinteistötekniikka kytkettiin kyseiseen valvontatyökaluun."

ILO-rahasto yhdessä Rauman Energian kanssa tarjoaa veloituksettoman uimahallikäynnin ja pellehyppynäytöksiä Rauman uimahallissa sunnuntaina 19.11.2023.