Anna kiven kiertää: Maija Männistö

Tästä on kyse
Tuotteet, palvelut, värit, logot ja sukupolvetkin vaihtuvat, mutta Rauman Energian tärkein lupaus pysyy. “TOIMII.” on kiveen hakattu ja sen myötä laitamme kiven kiertämään. Kivi luovutetaan neljä kertaa vuodessa ihmiselle tai taholle, joka omalta osaltaan nostaa Rauma-fiilistä ja pitää huolta, että kaupunkimme toimii. Rauman Energia valitsee yhdessä kiven saajan kanssa, minne kivi seuraavaksi kiertää.

Kesän 2024 kiven saaja Maija Männistö (Kuvat: Elmeri Elo)

Toimittajasta viinivaikuttajaksi

Kesän 2024 kiven saaja
Maija Männistö, some-manageri, Winestate

Perustelut
Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin. Ja tehdä sen niin, että voi asua Raumalla. Vaikuttajan asemaansa hän on hyödyntänyt Rauman eduksi.

Maija Männistö Pyhän Ristin kirkon muurien vieressä

Rauman seudulla Maija Männistö tuli tutuksi Länsi-Suomen ja Raumalaisen toimittajana liki kymmenen vuoden ajan. Harrastuksena Männistö kirjoitti päivätöiden lomassa ensin keittiöblogia, kunnes innostui ruokaa enemmän viineistä.

Vuonna 2017 lanseeratusta Viinitollosta tuli nopeasti suosittu. Instagram-tili sai rinnalleen kirjoja ja podcastin. Kun viinien maahantuoja haki kaksi vuotta sitten some-manageria, Männistö näki tilaisuutensa. Hän sai paikan.

Männistö päivittää Winestaten some-kanavia, kirjoittaa nettiartikkeleja ja huolehtii lehdistösuhteista. Tällaisessa duunissa tarvitaan hyviä ideoita. Niitä syntyy kuulemma esimerkiksi viini-illassa ystävien kanssa, sauvakävelylenkillä tai suihkussa.

Viinitollo-nimi kuvaa uteliasta ja rentoa asennetta, jonka Maija pyrkii säilyttämään viineihin alan ammattilaisenakin.

”On se päivätöissäkin vahvuus. Katson asioita kuluttajien silmin ja puhun heidän kieltään. Osaan myös nauraa itselleni. Sitäkin viinimaailma kaipaa.”

Toimii.-kivi ja kuohuviinilasi

Firman toimisto on Helsingin Ruoholahdessa, mutta Männistö tekee enimmäkseen etätöitä Raumalla.

”Onnibussi on tullut tutuksi, kun en omista autoa. Henkilöjunaa odotan kovasti. Onneksi pystyn nukkumaan bussissa.”

Helsingissä on yhä Maijalle uutuuden viehätystä. Stadissa on paljon nähtävää, koettavaa ja mielenkiintoisia ravintoloita. Raumalla hän sanoo ”maadoittuvansa”, mikä tarkoittaa hyvää tuttua arkea.

Raumaan Maijaa sitoo muun muassa nuorkauppakamari, jonka presidenttinä hän toivoo toimivansa kauden 2024-2025. JC-toiminnassa Maija on saanut aikuisiällä hyviä ystäviä.

Viinilehti valitsi Maijan vuoden viinivaikuttajaksi 2023. Some-seuraajille lienee tullut selväksi, että Viinitollo asuu Raumalla.

”On siinä vähän brändäämistä mukana, mutta olen kyllä Raumaan rakastunut, vaikka olen asunut kaupungissa vasta noin yksitoista vuotta”, sanoo euralaislähtöinen Männistö.

Kiven Männistö sijoittaa kotona viinikaappinsa, ”Maijan pikkumustan” päälle. Millaisia viinejä hän hankkii 28-paikkaiseen viinikaappiinsa?

”Hyvää hinta-laatusuhdetta etsin. Varsinkin kesällä maistuvat rose-viinit. Rypäleistä suosikkini on pinot noir.”

Rauman kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen luovuttaa TOIMII.-kiven Maija Männistölle.
Rauman kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen luovuttaa TOIMII.-kiven Maija Männistölle.

TOIMII.-kiven aiemmat saajat:

Talven 2024 kiven saaja: Satu Saarinen, kaupunkikehitysjohtaja, Rauma

Talven 2023 kiven saaja: Iiro Koski, Raum Rome Paris

Syksyn 2023 kiven saaja: Toni Järvinen, Poroholman Rantatalo

Ajankohtaista

Rauman Biovoima toimittaa puuperäisillä polttoaineilla tuotettua prosessihöyryä, kaukolämpöä ja sähköä UPM:n paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Voimalaitos tuottaa lähes kaiken raumalaisten tarvitsemasta kaukolämmöstä.

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin.

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Se antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja olla mahdollistamassa vihreää siirtymää.

Asiakaspalvelupiste Kairakadulla palvelee heinäkuussa vain ajanvarauksella. Puhelinasiakaspalvelu palvelee kesä-heinäkuussa arkisin kello 8-16.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille Rauman alueella.

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus.