Anna kiven kiertää: Iiro Koski, Raum Rome Paris

Tästä on kyse
Tuotteet, palvelut, värit, logot ja sukupolvetkin vaihtuvat, mutta Rauman Energian tärkein lupaus pysyy. “TOIMII.” on kiveen hakattu ja sen myötä laitamme kiven kiertämään. Kivi luovutetaan neljä kertaa vuodessa ihmiselle tai taholle, joka omalta osaltaan nostaa Rauma-fiilistä ja pitää huolta, että kaupunkimme toimii. Rauman Energia valitsee yhdessä kiven saajan kanssa, minne kivi seuraavaksi kiertää.

Iiro Koski ja Toimii.-kivi

Siinä kolme tosi kovaa

Talven 2023 kiven saaja
Iiro Koski, Raum Rome Paris -yrittäjä

Perustelut
Iiro Koski loi Raum Rome Paris -tuotebrändin, joka kasvoi lopulta paljon suuremmaksi kuin mitä hän alun perin ajatteli. Brändin myötä Rauma on tullut yhä useammalle tutuksi ja Raum Rome Paris -logo tulee vastaan tasaiseen tahtiin erilaisissa yhteyksissä luoden myönteistä Rauma-kuvaa.

Raum Rome Paris -pipoja

– Ei tämä alkuun pitänyt olla näin iso juttu lainkaan, vaan tähän nykyiseen pisteeseen on tultu pikku hiljaa. Raum Rome Paris -idean piti olla vain vain pieni kokeilu, jos vaikka kangaskasseja saisi myytyä, mutta siitä tulikin hiljalleen isompi raumalaisilmiö, Iiro Koski taustoittaa.

Kun kysyntä tuotteita kohtaan osoittautuikin kovaksi, Raum Rome Paris eli RRP-ideasta tuli Iiro Koskelle täysipäiväinen työ. Nykyään Iiro Koski pyörittää verkkokaupan lisäksi kivijalkamyymälää Vanhassa Raumassa ja lisäksi tuotteita on myynnissä Rauman Prismassa.

– RRP-tuotteet on otettu erinomaisesti vastaan. Olen yrittänyt kiittää tästä kaikkia asiakkaita. En olisi koskaan osannut odottaa, että niistä ensimmäisistä hahmotelmista tulee minulle työ.

Raum Rome Paris -tyynynpäällinen

Raum Rome Paris tekee omalta osaltaan Raumaa tunnetummaksi. Sosiaalisessa mediassa julkaistaan tasaiseen tahtiin kuvia, joissa RRP-tuote on käytössä jossain päin maailmaa.

– Ne ovat aina hauskoja katsella. Osasta saan vihiä jo etukäteen, mutta iso osa tulee täytenä yllätyksenä, Iiro Koski sanoo.

Raum Rome Paris -myymälä pitää myös omalta osaltaan keskustaa elävänä. Iiro Koski kiittelee, että monet toimijat ovat jo pitkään tehneet arvokasta työtä elävän Vanhan Rauman eteen.

– Monet ovat tehneet kovaa duunia elävän keskustan puolesta. Itse olen tullut enemmänkin valmiiseen pöytään, Iiro Koski sanoo vaatimattomana.

Hän nostaa elävästä kaupungista hyväksi esimerkiksi muotialan Sparkling Night -tapahtuman, jossa paikalliset yrittäjät tekevät yhdessä upean kokonaisuuden.

– Tapahtuma kehittää Rauma-kuvaa ja nostaa omaa toimialaamme hienosti esille. Sparkling Night on upea esimerkki yhteistyöstä. Joku voisi ajatella, että esimerkiksi Riveri ja Westlook ovat minulle kilpailijoita, mutta itse en koe niin, vaikka kaikki toki vaatteita myymme. Elävä keskusta vaatii yhteistyötä. Ja olen myös toiminut Westlookin mallina Sparkling Nightissa jo vuodesta 2015 lähtien, Iiro Koski muistelee.

Iiro Koski ja Toni Järvinen
Poroholman Rantatalon Toni Järvinen luovuttaa TOIMII.-kiven Iiro Koskelle. (Kuva: Pauliina Puputti)

Toimii.-kiven aiemmat saajat:

Syksyn 2023 kiven saaja: Toni Järvinen, Poroholman Rantatalo

Ajankohtaista

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.

Koostimme tämän uutisen yhteyteen Usein kysytyt kysymykset -osion, joka antaa vastauksia koskien tehonrajoitustoimintoa.

Pysähdy Rauman Energian Pop up -teltalle nuotion äärelle nauttimaan mehusta ja vaahtokarkeista.

Rauman Energian kaukolämpöjärjestelmässä ilmaantui torstain ja perjantain välisenä yönä tekninen vika, joka johtui Rauman Biovoiman lämmöntuo…

Kyseessä on merkittävä alennus Rauman Energia Sähköverkon asiakkaille, sillä tämän talven alennuksen kokonaisvaikutus on yli miljoona euroa.

Rauman Energia on EPV Energian osakkaana mukana investoimassa uuteen merkittävän kokoluokan aurinvoimapuistoon Lapualle.

Keskustan länsipuolella aiheutui sähkökatko torstai-illalla seitsemän jälkeen noin 2500 asiakkaalle.

Asiakaspalvelu palvelee jouluviikolla normaalisti torstaihin 21. joulukuuta asti. Perjantaina 22. joulukuuta asiakaspalvelupiste on suljettu ja puhelinpalvelu palvelee kello 16 asti.