Anna kiven kiertää: Iiro Koski, Raum Rome Paris

Tästä on kyse
Tuotteet, palvelut, värit, logot ja sukupolvetkin vaihtuvat, mutta Rauman Energian tärkein lupaus pysyy. “TOIMII.” on kiveen hakattu ja sen myötä laitamme kiven kiertämään. Kivi luovutetaan neljä kertaa vuodessa ihmiselle tai taholle, joka omalta osaltaan nostaa Rauma-fiilistä ja pitää huolta, että kaupunkimme toimii. Rauman Energia valitsee yhdessä kiven saajan kanssa, minne kivi seuraavaksi kiertää.

Iiro Koski ja Toimii.-kivi

Siinä kolme tosi kovaa

Talven 2023 kiven saaja
Iiro Koski, Raum Rome Paris -yrittäjä

Perustelut
Iiro Koski loi Raum Rome Paris -tuotebrändin, joka kasvoi lopulta paljon suuremmaksi kuin mitä hän alun perin ajatteli. Brändin myötä Rauma on tullut yhä useammalle tutuksi ja Raum Rome Paris -logo tulee vastaan tasaiseen tahtiin erilaisissa yhteyksissä luoden myönteistä Rauma-kuvaa.

Raum Rome Paris -pipoja

– Ei tämä alkuun pitänyt olla näin iso juttu lainkaan, vaan tähän nykyiseen pisteeseen on tultu pikku hiljaa. Raum Rome Paris -idean piti olla vain vain pieni kokeilu, jos vaikka kangaskasseja saisi myytyä, mutta siitä tulikin hiljalleen isompi raumalaisilmiö, Iiro Koski taustoittaa.

Kun kysyntä tuotteita kohtaan osoittautuikin kovaksi, Raum Rome Paris eli RRP-ideasta tuli Iiro Koskelle täysipäiväinen työ. Nykyään Iiro Koski pyörittää verkkokaupan lisäksi kivijalkamyymälää Vanhassa Raumassa ja lisäksi tuotteita on myynnissä Rauman Prismassa.

– RRP-tuotteet on otettu erinomaisesti vastaan. Olen yrittänyt kiittää tästä kaikkia asiakkaita. En olisi koskaan osannut odottaa, että niistä ensimmäisistä hahmotelmista tulee minulle työ.

Raum Rome Paris -tyynynpäällinen

Raum Rome Paris tekee omalta osaltaan Raumaa tunnetummaksi. Sosiaalisessa mediassa julkaistaan tasaiseen tahtiin kuvia, joissa RRP-tuote on käytössä jossain päin maailmaa.

– Ne ovat aina hauskoja katsella. Osasta saan vihiä jo etukäteen, mutta iso osa tulee täytenä yllätyksenä, Iiro Koski sanoo.

Raum Rome Paris -myymälä pitää myös omalta osaltaan keskustaa elävänä. Iiro Koski kiittelee, että monet toimijat ovat jo pitkään tehneet arvokasta työtä elävän Vanhan Rauman eteen.

– Monet ovat tehneet kovaa duunia elävän keskustan puolesta. Itse olen tullut enemmänkin valmiiseen pöytään, Iiro Koski sanoo vaatimattomana.

Hän nostaa elävästä kaupungista hyväksi esimerkiksi muotialan Sparkling Night -tapahtuman, jossa paikalliset yrittäjät tekevät yhdessä upean kokonaisuuden.

– Tapahtuma kehittää Rauma-kuvaa ja nostaa omaa toimialaamme hienosti esille. Sparkling Night on upea esimerkki yhteistyöstä. Joku voisi ajatella, että esimerkiksi Riveri ja Westlook ovat minulle kilpailijoita, mutta itse en koe niin, vaikka kaikki toki vaatteita myymme. Elävä keskusta vaatii yhteistyötä. Ja olen myös toiminut Westlookin mallina Sparkling Nightissa jo vuodesta 2015 lähtien, Iiro Koski muistelee.

Iiro Koski ja Toni Järvinen
Poroholman Rantatalon Toni Järvinen luovuttaa TOIMII.-kiven Iiro Koskelle. (Kuva: Pauliina Puputti)

Toimii.-kiven aiemmat saajat:

Syksyn 2023 kiven saaja: Toni Järvinen, Poroholman Rantatalo

Ajankohtaista

Rauman Biovoima toimittaa puuperäisillä polttoaineilla tuotettua prosessihöyryä, kaukolämpöä ja sähköä UPM:n paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Voimalaitos tuottaa lähes kaiken raumalaisten tarvitsemasta kaukolämmöstä.

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin.

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Se antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja olla mahdollistamassa vihreää siirtymää.

Asiakaspalvelupiste Kairakadulla palvelee heinäkuussa vain ajanvarauksella. Puhelinasiakaspalvelu palvelee kesä-heinäkuussa arkisin kello 8-16.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille Rauman alueella.

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus.