Anna kiven kiertää: Satu Saarinen, kaupunkikehitysjohtaja

Tästä on kyse
Tuotteet, palvelut, värit, logot ja sukupolvetkin vaihtuvat, mutta Rauman Energian tärkein lupaus pysyy. “TOIMII.” on kiveen hakattu ja sen myötä laitamme kiven kiertämään. Kivi luovutetaan neljä kertaa vuodessa ihmiselle tai taholle, joka omalta osaltaan nostaa Rauma-fiilistä ja pitää huolta, että kaupunkimme toimii. Rauman Energia valitsee yhdessä kiven saajan kanssa, minne kivi seuraavaksi kiertää.

Satu Saarinen kädessään Rauman Energian Toimii.-kiivi.
Satu Saarinen on talven 2024 Toimii.-kiven saaja. (Kuvat: Elmeri Elo)

Satumainen kotikaupunki

Talven 2024 kiven saaja
Satu Saarinen, kaupunkikehitysjohtaja, Rauma

Perustelut
Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan. Tämä näkyy erityisesti sosiaalisen median tileillä, joissa Satu luo Raumasta kuvaa yritysmyönteisenä ja aktiivisena kaupunkina, jonne kannattaa investoida ja jossa ihmiset viihtyvät.

Iiro Koski ja Satu Saarinen
Toimii.-kivi siirtyi Iiro Koskelta Satu Saariselle.

– Tuntuu hyvältä ja olen iloinen, että tällainen toiminta on huomattu. Samalla kun nostan Raumasta hyviä asioita esiin, yritän kannustaa muita tekemään samoin. Mitä useampi raumalainen vie ilosanomaa eteenpäin, sitä suurempi on vaikutus. Somen vaikutus kaupunkimarkkinoinnissa on valtava, Satu Saarinen sanoo kuullessaan, että kivi matkaa seuraavaksi hänen työpöydälleen.

Onko kaupunkikehitysjohtajalla siis henkilökohtainen somestrategia?

– Ei varsinaisesti, mutta kolme vuotta sitten aloittaessani nykyisessä työssäni tein päätöksen, että haluan osaltani lisätä avoimempaa vuoropuhelua. Some antaa mahdollisuuden keskustella asioista muissakin kuin virallisissa tilaisuuksissa, Saarinen kertoo.

Hän on sometilillään luonnehtinut Raumaa kauniiden kuvien kera esimerkiksi taianomaiseksi joulukaupungiksi. Varmaa on, että somepostausten myötä Rauma on saanut uusia vierailijoita.

– Erityisesti joulukaupunkiaiheen ympärillä on huomattu, että viesti on alkanut levitä somen kautta todella hyvin. Kuusikuja ja enkelivalot alkoivat näkyä monien postauksissa ja tunnettuus paranee vuosi vuodelta.

Erityisen mielissään Saarinen on siitä, että myös tilastofaktat kertovat iloista sanomaa: Majoittujien määrissä on ollut talven aikana selvää kasvua.

– Jos ajatellaan, että kaupungissa olisi vaikka tuhat aktiivista somettajaa, jotka kertovat Raumasta verkostolleen, sen vaikutus on suorastaan vyörymäinen. Tarpeeksi kun jauhetaan, niin varmasti saadaan uusia vierailijoita tänne upeaan kotikaupunkiimme.

Tapahtumien lisäksi Saarinen nostaa somekanavissa mielellään esille elinkeinoelämän uutisia. Haastattelupäivänä hän oli juuri postannut hankkeesta, jossa vanha kenkätehdas oli remontoitu hotellikäyttöön. Saarinen sanoo pitävänsä erityisen tärkeänä sitä, että Raumalta löytyy aktiivista yrittämistä, jolla kaupunki pidetään elinvoimaisena.

Mistä olisi kiva päästä lähitulevaisuudessa somettamaan?

– Ensimmäisenä tulee mieleen jokin iso investointi, joka tuo työpaikkoja tullessaan. Lisäksi olisi supermakeaa päästä postaamaan, että Raumalla on ollut tilastollisesti ennätysvuosi esimerkiksi majoituskapasiteetin osalta. Ja kolmantena vielä, että nyt pääsee henkilöjunallakin Raumalle!

Iiro Koski ojentaa Toimii.-kiven Satu Saariselle.

Toimii.-kiven aiemmat saajat:

Syksyn 2023 kiven saaja: Toni Järvinen, Poroholman Rantatalo

Talven 2023 kiven saaja: Iiro Koski, Raum Rome Paris

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.

Listasimme Rauman Energian palveluja, joiden avulla taloyhtiöissä voidaan varmistaa yhä parempi asumismukavuus ja energiatehokkuus.

"Tuntihintojen vaihtelu on tullut sähkömarkkinoille jäädäkseen", kirjoittaa Omavoiman riskienhallintapäällikkö Marko Kuittinen.

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.