Verkkopalvelumaksu alenee joulukuun alusta lähtien

Rauman Energia Sähköverkko Oy tiedotti lokakuun puolivälissä laskevansa verkkopalvelumaksua talven aikana. Määräaikainen alennus (1.12.2022–28.2.2023) on noin 50 prosenttia ja se kohdistuu verkkopalvelumaksun sähkön siirron osuuteen. Verkkopalvelumaksuun sisältyvä perusmaksu ja sähkövero pysyvät ennallaan.

Alennetut hinnat kuluttajatariffeissa (hinnat sis. alv 24 %):

Tuote   Normaalihinta (snt/kWh) Alennettu hinta (snt/kWh), alv 24 %
Yleissiirto   2,80 1,40
Kausisiirto Talviarki 2,80 1,40
  Muu aika 1,15 0,60
Yöpäiväsiirto Päivä 3,90 1,95
  1,74 0,90


Alennetut hinnat tehosiirtoasiakkailla (hintoihin lisätään alv 24 %):

Tuote   Normaalihinta (snt/kWh) Alennettu hinta (snt/kWh)
PJ-teho   1,10 0,60
PJ-teho, 4-aika Talviarki 1,75 1,00
  Muu aika 0,80 0,40
KJ-teho   0,95 0,50
KJ-teho, 4-aika Talviarki 1,25 0,65
  Muu aika 0,77 0,40

Verkkopalvelumaksuun kohdistuvan määräaikaisen alennuksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jonka mukaan kantaverkkomaksuja jätetään perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä tulevina kuukausina. Rauman Energia Sähköverkko on päättänyt siirtää Fingridin päätöksestä tulevan hyödyn asiakkaidensa hyväksi.

Ajankohtaista

Rauman Energia lanseeraa uuden BioTakuun, joka on suunnattu kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaille.

Sähköpula tulee, jos sähköä käytetään enemmän kuin sitä tuotetaan tai tuodaan. Tällöin sähkön kulutusta joudutaan rajoittamaan, jotta sähköjärjestelmä ei kaadu.

Rauman Energia Sähköverkko tarjoaa lokakuun alusta lähtien uuden vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen (kuormanohjauspalvelu), josta on hyötyä etenkin sähkölämmitysasiakkaille, joilla on spot- eli pörssisähkösopimus.

Rauman Energia Sähköverkko Oy tiedotti lokakuun puolivälissä laskevansa verkkopalvelumaksua määräaikaisesti talven aikana. Alennuksen määrä on nyt täsmentynyt.

Varautuminen on sähköyhtiössä arkipäivää ja ympärivuorokautista. Käyttö- ja kunnossapitopäällikkö Ville Liukas huolehtii, että sähköt pysyvät päällä ja verkostot ovat kunnossa.

Kulutustottumusten kriittisen tarkastelun lisäksi on hyvä miettiä, miten omaa sähkönkulutustaan voisi tasata pois huipputunneilta.

Korotuksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin 7 prosenttia. Tämä tarkoittaa omakotitalossa noin 7–8 euroa kuukaudessa ja rivi- ja kerrostalossa noin 4–5 euroa kuukaudessa asuntoa kohti.

Kiinteistönomistajille on tarjolla useita uusia tukimuotoja, joilla he voivat olla mukana energiatalkoissa ja luoda samalla sekä puhtaampaa huomista että taloudellista säästöä.