Verkkopalvelumaksu alenee joulukuun alusta lähtien

Rauman Energia Sähköverkko Oy tiedotti lokakuun puolivälissä laskevansa verkkopalvelumaksua talven aikana. Määräaikainen alennus (1.12.2022–28.2.2023) on noin 50 prosenttia ja se kohdistuu verkkopalvelumaksun sähkön siirron osuuteen. Verkkopalvelumaksuun sisältyvä perusmaksu ja sähkövero pysyvät ennallaan.

Alennetut hinnat kuluttajatariffeissa (hinnat sis. alv 24 %):

Tuote   Normaalihinta (snt/kWh) Alennettu hinta (snt/kWh), alv 24 %
Yleissiirto   2,80 1,40
Kausisiirto Talviarki 2,80 1,40
  Muu aika 1,15 0,60
Yöpäiväsiirto Päivä 3,90 1,95
  1,74 0,90


Alennetut hinnat tehosiirtoasiakkailla (hintoihin lisätään alv 24 %):

Tuote   Normaalihinta (snt/kWh) Alennettu hinta (snt/kWh)
PJ-teho   1,10 0,60
PJ-teho, 4-aika Talviarki 1,75 1,00
  Muu aika 0,80 0,40
KJ-teho   0,95 0,50
KJ-teho, 4-aika Talviarki 1,25 0,65
  Muu aika 0,77 0,40

Verkkopalvelumaksuun kohdistuvan määräaikaisen alennuksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jonka mukaan kantaverkkomaksuja jätetään perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä tulevina kuukausina. Rauman Energia Sähköverkko on päättänyt siirtää Fingridin päätöksestä tulevan hyödyn asiakkaidensa hyväksi.

Ajankohtaista

Touko–kesäkuun vaihde toi muutoksia Rauman Energian valokuituliiketoimintaan. Sukkela-valokuitu liittyy osaksi Lounean palvelutarjontaa tehdyn liiketoimintakaupan myötä. Sukkela on jäämässä nimenä historiaan.

Rauman Biovoima toimittaa puuperäisillä polttoaineilla tuotettua prosessihöyryä, kaukolämpöä ja sähköä UPM:n paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Voimalaitos tuottaa lähes kaiken raumalaisten tarvitsemasta kaukolämmöstä.

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin.

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Se antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja olla mahdollistamassa vihreää siirtymää.

Asiakaspalvelupiste Kairakadulla palvelee heinäkuussa vain ajanvarauksella. Puhelinasiakaspalvelu palvelee kesä-heinäkuussa arkisin kello 8-16.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille Rauman alueella.