Taloyhtiöissä otetaan lungisti ja säästetään energiaa

Lungi, taloyhtiö
Taloyhtiö voi saavuttaa säästöjä, helppoutta ja mukavuutta Lungin avulla. (Kuva: Elmeri Elo)

Rauman Energian viime vuonna lanseeraama Lungi-palvelukokonaisuus on otettu Raumalla hyvin vastaan. Yhä useammassa raumalaisessa taloyhtiössä nautitaan jo kaukolämpöpalvelusta, joka tuo säästöä ja tarjoaa helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

Lungin avulla taloyhtiön lämmönjakokeskukset liitetään Rauman Energian etävalvontaan, jolla varmistetaan laitteiden optimaalinen toiminta jatkuvasti. Tämä vähentää energiankulutusta ja säästää lämmityskustannuksissa. Lämmityksen säätö voidaan tehdä ilman kohdekohtaisia käyntejä ja mahdolliset viat huomataan nopeasti ja niihin pystytään myös reagoimaan nopeasti.

Lungi-palveluun on myös järkevää lisätä huoneistokohtaiset olosuhdemittaukset. Näiden mittausten avulla voidaan kokemusten perusteella saavuttaa jopa 10–20 prosentin energiansäästö, ja huoneistokohtaisten erojen sekä mahdollisten lämmitysjärjestelmän ongelmien havainnointi käy helpommin.

Uuden säästöä ja mukavuutta tarjoavan palvelun mahdollistaa nykyaikainen etäohjattava lämmönsäädin, joka on asennettavissa myös vanhempiin lämmönjakokeskuksiin.

Juha Paturi, Rauman Energia
Rauman Energian kaukolämmön projektipäällikkö Juha Paturi on tottunut tekemään asiakaskäyntejä raumalaisissa taloyhtiöissä. Rauman Energia varmistaa, että Lungi-asiakkaiden laitteet toimivat suunnitellusti ja säästävät energiaa. (Kuva: Elmeri Elo)

Uudet laitteet kätevästi palveluna

Lungi-palvelukokonaisuuden lisäksi Rauman Energia tarjoaa taloyhtiöille mahdollisuutta uusia lämmönjakokeskus helposti kuukausimaksullisena investointina. Taloyhtiön ei tarvitse enää omistaa lämmönjakokeskusta, eikä näin ollen murehtia sen kunnossapidosta tai korjauksista, vaan laitteet liitetään Lungi-palveluun.

– Lungin avulla teemme asiakkaidemme arjesta mahdollisimman helppoa. Palvelun avulla varmistamme, että laitteet toimivat aina oikein ja ammattilaisten valvonnassa. Näin taloyhtiössä voidaan keskittyä viihtyisään asumiseen, Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano sanoo.

Lungi-faktoja:

  • Lungista löytyvät sopivat palvelutasot niin taloyhtiöille, yrityksille kuin omakotitaloihinkin
  • Asiakkaan lämmönjakokeskus on mahdollista Rauman Energian keskitettyyn valvomoon
  • Etävalvonta mahdollistaa reaaliaikaisen toiminnan varmistuksen
  • Lungin avulla pystytään leikkaamaan kulutushuiput ja saavuttamaan säästöjä
  • Kattava raportointi antaa lisätietoa lämmityksen toimivuudesta
  • Lungin avulla voidaan mitata ja optimoida huoneistokohtaisia lämpötiloja
  • Asiakas saa halutessaan reaaliaikaisen näkymän huoneistojen olosuhteista

Kuinka lungisti sinä haluat ottaa? Haluatko keskustella asiantuntijoidemme kanssa lisää?

Ota yhteyttä:

Sami Seikola, asiakkuuspäällikkö
p. 045 7820 3604

Ajankohtaista

Rauman kaupunki jakaa heijastimia perjantaiaamuna 29.9. klo 7.45 alkaen keskustan alueella. Myös Rauman Energian maskotti Anssi Kaapelikela osallistuu tempaukseen ja jakaa heijastimia Kaunisjärvenkadun ja Porintien risteyksen ympäristössä.

Toimii.-kivi on nyt laitettu kiertämään ja Poroholman Rantatalon Toni Järvinen on ensimmäinen kiven saaja.

Rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperän työ on mielekästä ja vaihtelevaa. Käynnissä on useita sähköverkon rakennustyömaita, joiden tilaaminen ja valvonta kuuluvat hänen työtehtäviinsä.

Kairakatu 4:ssä työskennellään joka päivä toimivan raumalaisten arjen eteen. Koostimme tähän juttuun esimerkkejä, miten Rauman Energia näkyy raumalaisten elämässä.

Kiinteistönomistajille on tarjolla useita uusia tukimuotoja, joilla he voivat olla mukana energiatalkoissa ja luoda samalla sekä puhtaampaa huomista että taloudellista säästöä.

Rauman kaukolämpö on Suomen halvimpia ja vertailussa myös muihin lämmitysjärjestelmiin kaukolämpö on säilyttänyt johtavan markkina-asemansa.

Kotitalouden energiailta on maksuton tapahtuma, jossa saat muun muassa vinkkejä tulevalle lämmityskaudelle.

Seminaarinkatu suljetaan liikenteeltä maanantaina 21.8. illalla ja tie avataan toisen kaistan osalta liikenteelle 24.8. illalla.