Taloyhtiöissä otetaan lungisti ja säästetään energiaa

Lungi, taloyhtiö
Taloyhtiö voi saavuttaa säästöjä, helppoutta ja mukavuutta Lungin avulla. (Kuva: Elmeri Elo)

Rauman Energian viime vuonna lanseeraama Lungi-palvelukokonaisuus on otettu Raumalla hyvin vastaan. Yhä useammassa raumalaisessa taloyhtiössä nautitaan jo kaukolämpöpalvelusta, joka tuo säästöä ja tarjoaa helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

Lungin avulla taloyhtiön lämmönjakokeskukset liitetään Rauman Energian etävalvontaan, jolla varmistetaan laitteiden optimaalinen toiminta jatkuvasti. Tämä vähentää energiankulutusta ja säästää lämmityskustannuksissa. Lämmityksen säätö voidaan tehdä ilman kohdekohtaisia käyntejä ja mahdolliset viat huomataan nopeasti ja niihin pystytään myös reagoimaan nopeasti.

Lungi-palveluun on myös järkevää lisätä huoneistokohtaiset olosuhdemittaukset. Näiden mittausten avulla voidaan kokemusten perusteella saavuttaa jopa 10–20 prosentin energiansäästö, ja huoneistokohtaisten erojen sekä mahdollisten lämmitysjärjestelmän ongelmien havainnointi käy helpommin.

Uuden säästöä ja mukavuutta tarjoavan palvelun mahdollistaa nykyaikainen etäohjattava lämmönsäädin, joka on asennettavissa myös vanhempiin lämmönjakokeskuksiin.

Juha Paturi, Rauman Energia
Rauman Energian kaukolämmön projektipäällikkö Juha Paturi on tottunut tekemään asiakaskäyntejä raumalaisissa taloyhtiöissä. Rauman Energia varmistaa, että Lungi-asiakkaiden laitteet toimivat suunnitellusti ja säästävät energiaa. (Kuva: Elmeri Elo)

Uudet laitteet kätevästi palveluna

Lungi-palvelukokonaisuuden lisäksi Rauman Energia tarjoaa taloyhtiöille mahdollisuutta uusia lämmönjakokeskus helposti kuukausimaksullisena investointina. Taloyhtiön ei tarvitse enää omistaa lämmönjakokeskusta, eikä näin ollen murehtia sen kunnossapidosta tai korjauksista, vaan laitteet liitetään Lungi-palveluun.

– Lungin avulla teemme asiakkaidemme arjesta mahdollisimman helppoa. Palvelun avulla varmistamme, että laitteet toimivat aina oikein ja ammattilaisten valvonnassa. Näin taloyhtiössä voidaan keskittyä viihtyisään asumiseen, Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano sanoo.

Lungi-faktoja:

  • Lungista löytyvät sopivat palvelutasot niin taloyhtiöille, yrityksille kuin omakotitaloihinkin
  • Asiakkaan lämmönjakokeskus on mahdollista Rauman Energian keskitettyyn valvomoon
  • Etävalvonta mahdollistaa reaaliaikaisen toiminnan varmistuksen
  • Lungin avulla pystytään leikkaamaan kulutushuiput ja saavuttamaan säästöjä
  • Kattava raportointi antaa lisätietoa lämmityksen toimivuudesta
  • Lungin avulla voidaan mitata ja optimoida huoneistokohtaisia lämpötiloja
  • Asiakas saa halutessaan reaaliaikaisen näkymän huoneistojen olosuhteista

Kuinka lungisti sinä haluat ottaa? Haluatko keskustella asiantuntijoidemme kanssa lisää?

Ota yhteyttä:

Sami Seikola, asiakkuuspäällikkö
p. 045 7820 3604

Ajankohtaista

Korotuksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin 7 prosenttia. Tämä tarkoittaa omakotitalossa noin 7–8 euroa kuukaudessa ja rivi- ja kerrostalossa noin 4–5 euroa kuukaudessa asuntoa kohti.

Lumenin avajaisia vietetään uudenvuodenaattona 31.12. ja tapahtuma kestää loppiaisviikonloppuun 7.1.2023 asti.

Kiinteistönomistajille on tarjolla useita uusia tukimuotoja, joilla he voivat olla mukana energiatalkoissa ja luoda samalla sekä puhtaampaa huomista että taloudellista säästöä.

Rauman Energia Sähköverkko tarjoaa lokakuun alusta lähtien uuden vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen (kuormanohjauspalvelu), josta on hyötyä etenkin sähkölämmitysasiakkaille, joilla on spot- eli pörssisähkösopimus.

Sähköpula tulee, jos sähköä käytetään enemmän kuin sitä tuotetaan tai tuodaan. Tällöin sähkön kulutusta joudutaan rajoittamaan, jotta sähköjärjestelmä ei kaadu.

Sunnuntaiyönä  30.10. noin klo 00:30 aikaan oli keskeytys sähkönjakelussa. Katkoksen pituus oli reilun tunnin mittainen ja vaikutti noin 150 …

Sähkön järkevä käyttäminen on noussut syksyn kuumaksi puheenaiheeksi. Listasimme keinoja, joilla voi seurata omaa sähkönkäyttöä.