Taloyhtiöissä otetaan lungisti ja säästetään energiaa

Lungi, taloyhtiö
Taloyhtiö voi saavuttaa säästöjä, helppoutta ja mukavuutta Lungin avulla. (Kuva: Elmeri Elo)

Rauman Energian viime vuonna lanseeraama Lungi-palvelukokonaisuus on otettu Raumalla hyvin vastaan. Yhä useammassa raumalaisessa taloyhtiössä nautitaan jo kaukolämpöpalvelusta, joka tuo säästöä ja tarjoaa helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

Lungin avulla taloyhtiön lämmönjakokeskukset liitetään Rauman Energian etävalvontaan, jolla varmistetaan laitteiden optimaalinen toiminta jatkuvasti. Tämä vähentää energiankulutusta ja säästää lämmityskustannuksissa. Lämmityksen säätö voidaan tehdä ilman kohdekohtaisia käyntejä ja mahdolliset viat huomataan nopeasti ja niihin pystytään myös reagoimaan nopeasti.

Lungi-palveluun on myös järkevää lisätä huoneistokohtaiset olosuhdemittaukset. Näiden mittausten avulla voidaan kokemusten perusteella saavuttaa jopa 10–20 prosentin energiansäästö, ja huoneistokohtaisten erojen sekä mahdollisten lämmitysjärjestelmän ongelmien havainnointi käy helpommin.

Uuden säästöä ja mukavuutta tarjoavan palvelun mahdollistaa nykyaikainen etäohjattava lämmönsäädin, joka on asennettavissa myös vanhempiin lämmönjakokeskuksiin.

Juha Paturi, Rauman Energia
Rauman Energian kaukolämmön projektipäällikkö Juha Paturi on tottunut tekemään asiakaskäyntejä raumalaisissa taloyhtiöissä. Rauman Energia varmistaa, että Lungi-asiakkaiden laitteet toimivat suunnitellusti ja säästävät energiaa. (Kuva: Elmeri Elo)

Uudet laitteet kätevästi palveluna

Lungi-palvelukokonaisuuden lisäksi Rauman Energia tarjoaa taloyhtiöille mahdollisuutta uusia lämmönjakokeskus helposti kuukausimaksullisena investointina. Taloyhtiön ei tarvitse enää omistaa lämmönjakokeskusta, eikä näin ollen murehtia sen kunnossapidosta tai korjauksista, vaan laitteet liitetään Lungi-palveluun.

– Lungin avulla teemme asiakkaidemme arjesta mahdollisimman helppoa. Palvelun avulla varmistamme, että laitteet toimivat aina oikein ja ammattilaisten valvonnassa. Näin taloyhtiössä voidaan keskittyä viihtyisään asumiseen, Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano sanoo.

Lungi-faktoja:

  • Lungista löytyvät sopivat palvelutasot niin taloyhtiöille, yrityksille kuin omakotitaloihinkin
  • Asiakkaan lämmönjakokeskus on mahdollista Rauman Energian keskitettyyn valvomoon
  • Etävalvonta mahdollistaa reaaliaikaisen toiminnan varmistuksen
  • Lungin avulla pystytään leikkaamaan kulutushuiput ja saavuttamaan säästöjä
  • Kattava raportointi antaa lisätietoa lämmityksen toimivuudesta
  • Lungin avulla voidaan mitata ja optimoida huoneistokohtaisia lämpötiloja
  • Asiakas saa halutessaan reaaliaikaisen näkymän huoneistojen olosuhteista

Kuinka lungisti sinä haluat ottaa? Haluatko keskustella asiantuntijoidemme kanssa lisää?

Ota yhteyttä:

Sami Seikola, asiakkuuspäällikkö
p. 045 7820 3604

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia 34,9 miljoonaan euroon, mutta liikevoitto laski 33 prosenttia 4,9 miljoonaan euroon ja tilikauden tulos oli 12,9 miljoonaa euroa tappiollinen.

Rauman Energian kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaiden on nyt mahdollista hankkia käyttöönsä 100-prosenttisesti vihreää kaukolämpöä.

Viime kuukausina on käyty valtavasti keskustelua energia-alan murroksesta. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna muutos on ollut vieläkin pidempikestoista ja suurempaa kuin mistä yleisesti puhutaan.

Kaukolämmön uudet palvelut ovat löytäneet hyvin tiensä raumalaisten asiakkaiden luokse.

Palvelupäällikkö Taru Arponen huolehtii, että uudet sähköliittymät tulevat kytketyksi ajallaan ja asiakkaat saavat vastauksia sähkökysymyksiin.

Poikkeuksellinen energiavuosi, energiansäästötalkoot ja edellisvuotta alhaisempi lämpötila näkyvät selvästi Rauman Energian viime vuoden tilastoissa.

Rauman Energia lanseeraa uuden BioTakuun, joka on suunnattu kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaille.

Sähköpula tulee, jos sähköä käytetään enemmän kuin sitä tuotetaan tai tuodaan. Tällöin sähkön kulutusta joudutaan rajoittamaan, jotta sähköjärjestelmä ei kaadu.