Rauman Energia lahjoitti energiankulutusmittareita lainattavaksi Rauman kirjastoon

Taru Arponen ja Karri Hara, energiamittarit Rauman kirjastoon
Rauman Energia Sähköverkon palvelupäällikkö Taru Arponen luovuttamassa mittareita kirjastopalveluiden johtaja Karri Haralle. (Kuva: Lauri Tuomola)

Rauman Energia Oy on lahjoittanut Rauman kirjastolle 20 energiankulutusmittaria. Mittarit ovat lainattavissa tiistaista 1.11. alkaen.

Energiankulutusmittari liitetään pistorasiaan, ja se näyttää siihen liitetyn laitteen sähkönkulutuksen. Mittarit lainataan tiskiltä pyytämällä, ja niiden laina-aika on 4 viikkoa. Lainaa ei voi uusia. Pyynpään, Kourujärven ja Lapin kirjastoissa on lainattavissa kaksi mittaria, Kodisjoen kirjastossa sekä kirjastoautossa on yksi. Pääkirjastossa on lainattavissa 12 mittaria. Pakkauksessa on mukana käyttöohjeet.

Uudet mittarit korvaavat käytöstä poistuvat, yli 15 vuotta vanhat kulutusmittarit.

– Kansalliset energiansäästökampanjat ovat saaneet ihmiset tietoisiksi kotiensa energian kulutuksesta ja säästökohteita etsitään nyt aktiivisesti. Mittareiden kysyntä onkin syksyn aikana suorastaan räjähtänyt. Niiden avulla energiasyöpöt voi tunnistaa kodin laitteiden joukosta helposti, kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara sanoo.

Energiamittareita on aiemmin lainattu myös Rauman Energian asiakaspalvelupisteestä, mutta nyt lainaustoiminta on keskitetty kokonaan kirjastoon.

– Kun kirjastolta otettiin yhteyttä ja kerrottiin energiamittareiden hurjasta kysynnästä, päätimme heti lähteä tähän mukaan. Haluamme osaltamme auttaa raumalaisia oppimaan lisää sähkönkäytöstä. Se on tulevana talvena erityisen tärkeää, Rauman Energia Sähköverkko Oy:n palvelupäällikkö Taru Arponen sanoo.

Ajankohtaista

Rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpään työnkuva on monipuolinen, kun hän työskentelee kaukolämpöliittymien ja niihin liittyvien työvaiheiden parissa. Kotona odottaa työpäivien jälkeen 1- ja 2-vuotiaat lapset.

Raum Rome Paris -logo tulee vastaan tasaiseen tahtiin erilaisissa yhteyksissä luoden myönteistä Rauma-kuvaa.

Rauman Energian Lungi-palvelukokonaisuus on käytössä useissa raumalaisissa kodeissa ja taloyhtiöissä. Myös yhä useampi yritys on päättänyt ottaa Lungisti palvelulla, joka tuo säästöjen lisäksi helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

"Sähkönsiirto on laskenut asiakkaiden energiansäästötoimien ansiosta ja tuotantoa on lisätty verkkoon ennätysmäärät aiempiin vuosiin verrattuna. Samalla kiinnostus energia-asioita kohtaan on suurempaa kuin ehkä koskaan ennen."

Koostimme artikkeliin tietoa, mitä uuden Online-palvelun käyttöönotto tarkoittaa Rauman Energian asiakkaille.

"Energiayhteisön voivat perustaa esimerkiksi taloyhtiön osakkaat enemmistöpäätöksellä. Omaa energiantuotantoa saadaan hyödynnettyä monipuolisemmin, kun kiinteistö ei pysty hyödyntämään kaikkea tuotettua sähköä."

"Rauman ravintolan kaukolämpötekniikka liitettiin Lungiin kiinteistön saneerauksen yhteydessä alkuvuonna 2020. Liittäminen kävi helposti, ja samalla muukin kiinteistötekniikka kytkettiin kyseiseen valvontatyökaluun."

ILO-rahasto yhdessä Rauman Energian kanssa tarjoaa veloituksettoman uimahallikäynnin ja pellehyppynäytöksiä Rauman uimahallissa sunnuntaina 19.11.2023.