Rauman Energia lahjoitti energiankulutusmittareita lainattavaksi Rauman kirjastoon

Taru Arponen ja Karri Hara, energiamittarit Rauman kirjastoon
Rauman Energia Sähköverkon palvelupäällikkö Taru Arponen luovuttamassa mittareita kirjastopalveluiden johtaja Karri Haralle. (Kuva: Lauri Tuomola)

Rauman Energia Oy on lahjoittanut Rauman kirjastolle 20 energiankulutusmittaria. Mittarit ovat lainattavissa tiistaista 1.11. alkaen.

Energiankulutusmittari liitetään pistorasiaan, ja se näyttää siihen liitetyn laitteen sähkönkulutuksen. Mittarit lainataan tiskiltä pyytämällä, ja niiden laina-aika on 4 viikkoa. Lainaa ei voi uusia. Pyynpään, Kourujärven ja Lapin kirjastoissa on lainattavissa kaksi mittaria, Kodisjoen kirjastossa sekä kirjastoautossa on yksi. Pääkirjastossa on lainattavissa 12 mittaria. Pakkauksessa on mukana käyttöohjeet.

Uudet mittarit korvaavat käytöstä poistuvat, yli 15 vuotta vanhat kulutusmittarit.

– Kansalliset energiansäästökampanjat ovat saaneet ihmiset tietoisiksi kotiensa energian kulutuksesta ja säästökohteita etsitään nyt aktiivisesti. Mittareiden kysyntä onkin syksyn aikana suorastaan räjähtänyt. Niiden avulla energiasyöpöt voi tunnistaa kodin laitteiden joukosta helposti, kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara sanoo.

Energiamittareita on aiemmin lainattu myös Rauman Energian asiakaspalvelupisteestä, mutta nyt lainaustoiminta on keskitetty kokonaan kirjastoon.

– Kun kirjastolta otettiin yhteyttä ja kerrottiin energiamittareiden hurjasta kysynnästä, päätimme heti lähteä tähän mukaan. Haluamme osaltamme auttaa raumalaisia oppimaan lisää sähkönkäytöstä. Se on tulevana talvena erityisen tärkeää, Rauman Energia Sähköverkko Oy:n palvelupäällikkö Taru Arponen sanoo.

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia 34,9 miljoonaan euroon, mutta liikevoitto laski 33 prosenttia 4,9 miljoonaan euroon ja tilikauden tulos oli 12,9 miljoonaa euroa tappiollinen.

Rauman Energian kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaiden on nyt mahdollista hankkia käyttöönsä 100-prosenttisesti vihreää kaukolämpöä.

Viime kuukausina on käyty valtavasti keskustelua energia-alan murroksesta. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna muutos on ollut vieläkin pidempikestoista ja suurempaa kuin mistä yleisesti puhutaan.

Kaukolämmön uudet palvelut ovat löytäneet hyvin tiensä raumalaisten asiakkaiden luokse.

Palvelupäällikkö Taru Arponen huolehtii, että uudet sähköliittymät tulevat kytketyksi ajallaan ja asiakkaat saavat vastauksia sähkökysymyksiin.

Poikkeuksellinen energiavuosi, energiansäästötalkoot ja edellisvuotta alhaisempi lämpötila näkyvät selvästi Rauman Energian viime vuoden tilastoissa.

Rauman Energia lanseeraa uuden BioTakuun, joka on suunnattu kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaille.

Sähköpula tulee, jos sähköä käytetään enemmän kuin sitä tuotetaan tai tuodaan. Tällöin sähkön kulutusta joudutaan rajoittamaan, jotta sähköjärjestelmä ei kaadu.