Rauman Energia lahjoitti energiankulutusmittareita lainattavaksi Rauman kirjastoon

Taru Arponen ja Karri Hara, energiamittarit Rauman kirjastoon
Rauman Energia Sähköverkon palvelupäällikkö Taru Arponen luovuttamassa mittareita kirjastopalveluiden johtaja Karri Haralle. (Kuva: Lauri Tuomola)

Rauman Energia Oy on lahjoittanut Rauman kirjastolle 20 energiankulutusmittaria. Mittarit ovat lainattavissa tiistaista 1.11. alkaen.

Energiankulutusmittari liitetään pistorasiaan, ja se näyttää siihen liitetyn laitteen sähkönkulutuksen. Mittarit lainataan tiskiltä pyytämällä, ja niiden laina-aika on 4 viikkoa. Lainaa ei voi uusia. Pyynpään, Kourujärven ja Lapin kirjastoissa on lainattavissa kaksi mittaria, Kodisjoen kirjastossa sekä kirjastoautossa on yksi. Pääkirjastossa on lainattavissa 12 mittaria. Pakkauksessa on mukana käyttöohjeet.

Uudet mittarit korvaavat käytöstä poistuvat, yli 15 vuotta vanhat kulutusmittarit.

– Kansalliset energiansäästökampanjat ovat saaneet ihmiset tietoisiksi kotiensa energian kulutuksesta ja säästökohteita etsitään nyt aktiivisesti. Mittareiden kysyntä onkin syksyn aikana suorastaan räjähtänyt. Niiden avulla energiasyöpöt voi tunnistaa kodin laitteiden joukosta helposti, kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara sanoo.

Energiamittareita on aiemmin lainattu myös Rauman Energian asiakaspalvelupisteestä, mutta nyt lainaustoiminta on keskitetty kokonaan kirjastoon.

– Kun kirjastolta otettiin yhteyttä ja kerrottiin energiamittareiden hurjasta kysynnästä, päätimme heti lähteä tähän mukaan. Haluamme osaltamme auttaa raumalaisia oppimaan lisää sähkönkäytöstä. Se on tulevana talvena erityisen tärkeää, Rauman Energia Sähköverkko Oy:n palvelupäällikkö Taru Arponen sanoo.

Ajankohtaista

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus.

Yksi näkyvimmistä työmaista alkaa toukokuun alkupuolella, kun Rauman kaupungin vesihuoltosaneerauksen yhteydessä rakennetaan uutta kaukolämmön runkoverkkoa Luoteisväylän ja Kappelinluhdankadun varrella.

Rauman Energia Sähköverkko on julkaissut sähkäverkon kehittämissuunnitelman. Se on yleisön nähtävillä ja kommentoitavissa 16. kesäkuuta asti.

Sähköverkon saneerausta tehdään kesän aikana useissa paikoissa keskustan tuntumassa, mikä vaikuttaa liikennejärjestelyihin.

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.