Rauman Energia Sähköverkko jatkaa verkkopalvelumaksun alennusta helmikuun loppuun

Rauman Energia, Kairakatu 4
Kuva: Elmeri Elo

Rauman Energia Sähköverkko tiedotti lokakuun lopulla verkkopalvelumaksujen alennuksesta loppuvuoden 2023 ajaksi. Rauman Energia Sähköverkko on päättänyt tuplata alennuksen keston ja jatkaa sitä helmikuun 2024 loppuun asti.

Verkkopalvelumaksun alennus siirtomaksun osalta on noin 50 prosenttia. Verkkopalvelumaksuun sisältyvä perusmaksu ja sähkövero pysyvät ennallaan.

Kyseessä on merkittävä alennus Rauman Energia Sähköverkon asiakkaille, sillä tämän talven alennuksen kokonaisvaikutus on yli miljoona euroa. Rauman Energia Sähköverkko alensi verkkopalvelumaksua myös viime talvena kolmen kuukauden ajalle. Viime ja tämän talven yhteenlaskettu kokonaisvaikutus on lähes 1,8 miljoonaa euroa.

Verkkopalvelumaksuun kohdistuvan hintojen alennuksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jonka mukaan kantaverkkomaksuja jätetään perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä.

-Koemme, että tämä on hyvä tapa auttaa samalla kun monet muut kulut kasvavat. Olemme yksi harvoista yhtiöistä, jotka ovat ohjanneet nämä kaikki alennukset suoraan asiakkaiden hyväksi, Rauman Energia Sähköverkon toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo.

Alennetut hinnat kuluttajatariffeissa (hinnat sis. alv 24 %):

Tuote

Normaalihinta
(snt/kWh)

Alennettu hinta
(snt/kWh), alv 24 %

Yleissiirto

2,80

1,40

Kausisiirto

Talviarki

2,80

1,40

Muu aika

1,15

0,60

Yöpäiväsiirto

Päivä

3,90

1,95

1,74

0,90


Alennetut hinnat tehosiirtoasiakkailla (hintoihin lisätään alv 24 %):

Tuote

Normaalihinta
(snt/kWh)

Alennettu hinta
(snt/kWh)

PJ-teho

1,10

0,60

PJ-teho, 4-aika

Talviarki

1,75

1,00

Muu aika

0,80

0,40

KJ-teho

0,95

0,50

KJ-teho, 4-aika

Talviarki

1,25

0,65

Muu aika

0,77

0,40

Ajankohtaista

Rauman Biovoima toimittaa puuperäisillä polttoaineilla tuotettua prosessihöyryä, kaukolämpöä ja sähköä UPM:n paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Voimalaitos tuottaa lähes kaiken raumalaisten tarvitsemasta kaukolämmöstä.

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin.

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Se antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja olla mahdollistamassa vihreää siirtymää.

Asiakaspalvelupiste Kairakadulla palvelee heinäkuussa vain ajanvarauksella. Puhelinasiakaspalvelu palvelee kesä-heinäkuussa arkisin kello 8-16.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille Rauman alueella.

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus.