Rauman Energia Sähköverkko jatkaa verkkopalvelumaksun alennusta helmikuun loppuun

Rauman Energia, Kairakatu 4
Kuva: Elmeri Elo

Rauman Energia Sähköverkko tiedotti lokakuun lopulla verkkopalvelumaksujen alennuksesta loppuvuoden 2023 ajaksi. Rauman Energia Sähköverkko on päättänyt tuplata alennuksen keston ja jatkaa sitä helmikuun 2024 loppuun asti.

Verkkopalvelumaksun alennus siirtomaksun osalta on noin 50 prosenttia. Verkkopalvelumaksuun sisältyvä perusmaksu ja sähkövero pysyvät ennallaan.

Kyseessä on merkittävä alennus Rauman Energia Sähköverkon asiakkaille, sillä tämän talven alennuksen kokonaisvaikutus on yli miljoona euroa. Rauman Energia Sähköverkko alensi verkkopalvelumaksua myös viime talvena kolmen kuukauden ajalle. Viime ja tämän talven yhteenlaskettu kokonaisvaikutus on lähes 1,8 miljoonaa euroa.

Verkkopalvelumaksuun kohdistuvan hintojen alennuksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jonka mukaan kantaverkkomaksuja jätetään perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä.

-Koemme, että tämä on hyvä tapa auttaa samalla kun monet muut kulut kasvavat. Olemme yksi harvoista yhtiöistä, jotka ovat ohjanneet nämä kaikki alennukset suoraan asiakkaiden hyväksi, Rauman Energia Sähköverkon toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo.

Alennetut hinnat kuluttajatariffeissa (hinnat sis. alv 24 %):

Tuote

Normaalihinta
(snt/kWh)

Alennettu hinta
(snt/kWh), alv 24 %

Yleissiirto

2,80

1,40

Kausisiirto

Talviarki

2,80

1,40

Muu aika

1,15

0,60

Yöpäiväsiirto

Päivä

3,90

1,95

1,74

0,90


Alennetut hinnat tehosiirtoasiakkailla (hintoihin lisätään alv 24 %):

Tuote

Normaalihinta
(snt/kWh)

Alennettu hinta
(snt/kWh)

PJ-teho

1,10

0,60

PJ-teho, 4-aika

Talviarki

1,75

1,00

Muu aika

0,80

0,40

KJ-teho

0,95

0,50

KJ-teho, 4-aika

Talviarki

1,25

0,65

Muu aika

0,77

0,40

Ajankohtaista

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.

Koostimme tämän uutisen yhteyteen Usein kysytyt kysymykset -osion, joka antaa vastauksia koskien tehonrajoitustoimintoa.

Pysähdy Rauman Energian Pop up -teltalle nuotion äärelle nauttimaan mehusta ja vaahtokarkeista.

Rauman Energian kaukolämpöjärjestelmässä ilmaantui torstain ja perjantain välisenä yönä tekninen vika, joka johtui Rauman Biovoiman lämmöntuo…

Kyseessä on merkittävä alennus Rauman Energia Sähköverkon asiakkaille, sillä tämän talven alennuksen kokonaisvaikutus on yli miljoona euroa.

Rauman Energia on EPV Energian osakkaana mukana investoimassa uuteen merkittävän kokoluokan aurinvoimapuistoon Lapualle.

Keskustan länsipuolella aiheutui sähkökatko torstai-illalla seitsemän jälkeen noin 2500 asiakkaalle.

Asiakaspalvelu palvelee jouluviikolla normaalisti torstaihin 21. joulukuuta asti. Perjantaina 22. joulukuuta asiakaspalvelupiste on suljettu ja puhelinpalvelu palvelee kello 16 asti.