Rauman Energia Sähköverkko laskee verkkopalvelumaksua loppuvuoden ajaksi

Rauman Energia Sähköverkko Oy alentaa verkkopalvelumaksuja sähkön siirron osalta noin 50 prosentilla marras-joulukuun ajaksi. Verkkopalvelumaksuun sisältyvä perusmaksu ja sähkövero pysyvät ennallaan. Asiakkaille annettavan alennuksen kokonaisvaikutus on noin 0,5 miljoonaa euroa.

– Kuten viime talvenakin, taas tuli hyvä mahdollisuus auttaa asiakkaitamme, Rauman Energia Sähköverkon toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo.

Verkkopalvelumaksuun kohdistuvan hintojen alennuksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jonka mukaan kantaverkkomaksuja jätetään perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä tänäkin talvena. Rauman Energia Sähköverkko on päättänyt siirtää saatavan hyödyn suoraan asiakkaiden hyväksi.

– Kohdistamalla alennus verkkopalvelumaksun sähkön siirron osuuteen se vaikuttaa tasapuolisesti kaikkiin asiakkaisiimme sähkön käytön mukaan juuri silloin, kun talven sähkölaskut ovat korkeimmillaan. Fingridin tulevista päätöksistä riippuen on mahdollista, että alennusta voitaisiin antaa vielä vuodenvaihteen jälkeenkin, Haapala toteaa.

Alennetut hinnat kuluttajatariffeissa (hinnat sis. alv 24 %):

Tuote

Normaalihinta
(snt/kWh)

Alennettu hinta
(snt/kWh), alv 24 %

Yleissiirto

2,80

1,40

Kausisiirto

Talviarki

2,80

1,40

Muu aika

1,15

0,60

Yöpäiväsiirto

Päivä

3,90

1,95

1,74

0,90


Alennetut hinnat tehosiirtoasiakkailla (hintoihin lisätään alv 24 %):

Tuote

Normaalihinta
(snt/kWh)

Alennettu hinta
(snt/kWh)

PJ-teho

1,10

0,60

PJ-teho, 4-aika

Talviarki

1,75

1,00

Muu aika

0,80

0,40

KJ-teho

0,95

0,50

KJ-teho, 4-aika

Talviarki

1,25

0,65

Muu aika

0,77

0,40

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.

Listasimme Rauman Energian palveluja, joiden avulla taloyhtiöissä voidaan varmistaa yhä parempi asumismukavuus ja energiatehokkuus.

"Tuntihintojen vaihtelu on tullut sähkömarkkinoille jäädäkseen", kirjoittaa Omavoiman riskienhallintapäällikkö Marko Kuittinen.

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.