Rauman Energia Sähköverkko laskee verkkopalvelumaksua loppuvuoden ajaksi

Rauman Energia Sähköverkko Oy alentaa verkkopalvelumaksuja sähkön siirron osalta noin 50 prosentilla marras-joulukuun ajaksi. Verkkopalvelumaksuun sisältyvä perusmaksu ja sähkövero pysyvät ennallaan. Asiakkaille annettavan alennuksen kokonaisvaikutus on noin 0,5 miljoonaa euroa.

– Kuten viime talvenakin, taas tuli hyvä mahdollisuus auttaa asiakkaitamme, Rauman Energia Sähköverkon toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo.

Verkkopalvelumaksuun kohdistuvan hintojen alennuksen taustalla on kantaverkkoyhtiö Fingridin ilmoitus, jonka mukaan kantaverkkomaksuja jätetään perimättä jakeluverkkoyhtiöiltä tänäkin talvena. Rauman Energia Sähköverkko on päättänyt siirtää saatavan hyödyn suoraan asiakkaiden hyväksi.

– Kohdistamalla alennus verkkopalvelumaksun sähkön siirron osuuteen se vaikuttaa tasapuolisesti kaikkiin asiakkaisiimme sähkön käytön mukaan juuri silloin, kun talven sähkölaskut ovat korkeimmillaan. Fingridin tulevista päätöksistä riippuen on mahdollista, että alennusta voitaisiin antaa vielä vuodenvaihteen jälkeenkin, Haapala toteaa.

Alennetut hinnat kuluttajatariffeissa (hinnat sis. alv 24 %):

Tuote

Normaalihinta
(snt/kWh)

Alennettu hinta
(snt/kWh), alv 24 %

Yleissiirto

2,80

1,40

Kausisiirto

Talviarki

2,80

1,40

Muu aika

1,15

0,60

Yöpäiväsiirto

Päivä

3,90

1,95

1,74

0,90


Alennetut hinnat tehosiirtoasiakkailla (hintoihin lisätään alv 24 %):

Tuote

Normaalihinta
(snt/kWh)

Alennettu hinta
(snt/kWh)

PJ-teho

1,10

0,60

PJ-teho, 4-aika

Talviarki

1,75

1,00

Muu aika

0,80

0,40

KJ-teho

0,95

0,50

KJ-teho, 4-aika

Talviarki

1,25

0,65

Muu aika

0,77

0,40

Ajankohtaista

Rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpään työnkuva on monipuolinen, kun hän työskentelee kaukolämpöliittymien ja niihin liittyvien työvaiheiden parissa. Kotona odottaa työpäivien jälkeen 1- ja 2-vuotiaat lapset.

Raum Rome Paris -logo tulee vastaan tasaiseen tahtiin erilaisissa yhteyksissä luoden myönteistä Rauma-kuvaa.

Rauman Energian Lungi-palvelukokonaisuus on käytössä useissa raumalaisissa kodeissa ja taloyhtiöissä. Myös yhä useampi yritys on päättänyt ottaa Lungisti palvelulla, joka tuo säästöjen lisäksi helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

"Sähkönsiirto on laskenut asiakkaiden energiansäästötoimien ansiosta ja tuotantoa on lisätty verkkoon ennätysmäärät aiempiin vuosiin verrattuna. Samalla kiinnostus energia-asioita kohtaan on suurempaa kuin ehkä koskaan ennen."

Koostimme artikkeliin tietoa, mitä uuden Online-palvelun käyttöönotto tarkoittaa Rauman Energian asiakkaille.

"Energiayhteisön voivat perustaa esimerkiksi taloyhtiön osakkaat enemmistöpäätöksellä. Omaa energiantuotantoa saadaan hyödynnettyä monipuolisemmin, kun kiinteistö ei pysty hyödyntämään kaikkea tuotettua sähköä."

"Rauman ravintolan kaukolämpötekniikka liitettiin Lungiin kiinteistön saneerauksen yhteydessä alkuvuonna 2020. Liittäminen kävi helposti, ja samalla muukin kiinteistötekniikka kytkettiin kyseiseen valvontatyökaluun."

ILO-rahasto yhdessä Rauman Energian kanssa tarjoaa veloituksettoman uimahallikäynnin ja pellehyppynäytöksiä Rauman uimahallissa sunnuntaina 19.11.2023.