REO x McDonald's Rauma: Yrittämiseen mielenrauhaa etävalvonnalla

Rauman Energian Jouni Kartano ja Rauman McDonald'sin yrittäjä Johanna Junkkari.
Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano ja Rauman McDonald'sin yrittäjä Johanna Junkkari.

Taustaa

McDonald’s on maailman tunnetuin toimija pikaruokailun saralla. Harva kuitenkaan tietää, että suuryrityksen ravintolat pyörivät paikallisella tasolla enimmäkseen yrittäjävoimin. Näin on esimerkiksi Rauman Karjalankadulla toimivassa McDonald’sissa. Yrittäjä Johanna Junkkari on luotsannut Rauman McDonald’s-ravintolaa vuodesta 2019.

– Työurani McDonald’sissa alkoi vuonna 1997, kun menin työharjoitteluun Tampereen Keskustorin ravintolaan. Harjoittelu poiki vakituisen työpaikan ja sille tielleni jäin. Vuosien saatossa olen edennyt askel kerrallaan urallani ja yrittäjänä aloitin heinäkuussa 2019, Junkkari kertoo.

Kuinka voimme olla avuksi?

Tätä nykyä Junkkari toimii Rauman ravintolan lisäksi myös kahden Porissa sijaitsevan ”Mäkkärin” yrittäjänä asuen itse Pirkanmaalla. Useammalla paikkakunnalla toimiminen vaatii Junkkarin mielestä paitsi loistavat avainhenkilöt myös hyviä työkaluja, jotta yritysten pyörittäminen onnistuu tarvittaessa etäältäkin.

– On hienoa toimia yrittäjänä kolmessa ravintolassa ja tarjota työpaikka tällä hetkellä yhteensä noin 180 ihmiselle. Vaikka ihmiset nimenomaan pyörittävät ravintoloiden arkea, sisältyy ravintolakiinteistöön iso määrä tekniikkaa, jonka toiminnasta minun pitää myös pysyä kärryillä. Rauman Energian Lungi on yksi työkaluista, joilla tämä mahdollistuu.

Rauman Energian Jouni Kartano ja Rauman McDonald'sin yrittäjä Johanna Junkkari.

Rauman Energian ratkaisu

Rauman Energian Lungi-tuoteperhe on kaukolämmön lisäpalvelu, jossa on kolme tasoa (Lungi, Lungimpi ja Lungein). Omakotitaloihin tarjolla oleva Lungi tuo mielenrauhaa kiinteistönomistajille, jotka haluavat säännöllisin vuositarkastuksin varmistua talonsa kaukolämpölaitteistojen oikeasta toiminnasta. Taloyhtiöille ja yrityksille tarjolla oleva Lungimpi on palvelu, jossa kiinteistön kaukolämpölaitteet asetetaan Rauman Energian reaaliaikaiseen etävalvontaan. Samalla mahdollistetaan lämmityksen älykäs säätö ja optimointi, joilla saavutetaan säästöä lämpölaskussa. Tarjolla olevista vaihtoehdoista kolmas on Lungein-palvelu, jossa taloyhtiöissä ja toimistotiloissa toteutetaan huoneistojen reaaliaikaista olosuhteiden mittaamista ja optimoidaan lämmitys todellisten asuinolosuhteiden perusteella.

Vaikka palvelussa on useita eri tasoja ja ominaisuuksia, on Lungin pääpaino erityisesti kaukolämpökiinteistöjen lämmönjakokeskuksiin kohdistuvassa etävalvonnassa. Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano on ollut mukana kehittämässä Lungia alusta asti:

– Etävalvonnassa olevia kiinteistöjä meillä on tällä hetkellä noin 70 ja suunta on jatkuvasti kasvamaan päin. Järjestelmä pohjautuu meidän omaan ja läheisen alihankkijamme yhteistyöhön. Tällä olemme varmistaneet sen, että pystymme tarjoamaan asiakkaille palvelua kustannustehokkaasti ja tekemään tarvittaessa myös jonkin verran kiinteistökohtaista räätälöintiä.

Johanna Junkkari on ollut Lungi-asiakas jo kohta neljä vuotta:

– Rauman ravintolan kaukolämpötekniikka liitettiin Lungiin kiinteistön saneerauksen yhteydessä alkuvuonna 2020. Liittäminen kävi helposti, ja samalla muukin kiinteistötekniikka kytkettiin kyseiseen valvontatyökaluun. Lämmityksen reaaliaikaisesta valvonnasta vastaa Rauman Energia, mutta itselläni on mahdollisuus tarkkailla kiinteistöstä tiettyjen laitteiden toimintaa ja huoltotarpeita sekä tutkailla mahdollisia vikatilanteita etänäkin. Kyllähän tällainen palvelu tuo yrittämiseen osaltaan mielenrauhaa.

Lungin hyödyt eivät rajoitu pelkästään asiakaspäähän, vaan sillä edistetään koko kaupungin kaukolämpöverkon parempaa toimintaa.

– Asiakas saa palvelustamme monenlaista hyötyä ja erityisesti mielenrauhaa, kun pystymme reagoimaan asiakkaan laitteiden mahdollisiin häiriöihin nopeasti ja sovitulla tavalla. Lisäksi Lungi avustaa meitä myös koko kaukolämpöverkkomme toiminnan parantamisessa. Kun voidaan varmistua, että asiakaspään laitteet toimivat oikein ja optimoidusti, vältetään hukkalämmitystä ja edistetään lämmöntuotannon päästöjen minimointia, Kartano summaa.

TIETOA LUNGI-PALVELUSTA

  • Lungista löytyvät sopivat palvelutasot niin taloyhtiöille, yrityksille kuin omakotitaloihinkin.
  • Asiakkaan lämmönjakokeskus on mahdollista liittää Rauman Energian keskitettyyn valvomoon.
  • Etävalvonta mahdollistaa lämmönjakokeskuksen reaaliaikaisen toiminnan varmistuksen, säätöarvojen ohjauksen sekä hälytysten käsittelyn etänä.
  • Lungin avulla pystytään leikkaamaan kulutushuiput ja saavuttamaan säästöjä.
  • Kattava raportointi antaa lisätietoa lämmityksen toimivuudesta.
  • Lungin avulla voidaan mitata ja optimoida huoneistokohtaisia lämpötiloja.
  • Asiakas saa halutessaan reaaliaikaisen näkymän huoneistojen olosuhteista.

Kuinka Lungisti sinä haluat ottaa?
Lue lisää ja ole meihin yhteydessä: raumanenergia.fi/lungi

Ajankohtaista

Rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpään työnkuva on monipuolinen, kun hän työskentelee kaukolämpöliittymien ja niihin liittyvien työvaiheiden parissa. Kotona odottaa työpäivien jälkeen 1- ja 2-vuotiaat lapset.

Raum Rome Paris -logo tulee vastaan tasaiseen tahtiin erilaisissa yhteyksissä luoden myönteistä Rauma-kuvaa.

Rauman Energian Lungi-palvelukokonaisuus on käytössä useissa raumalaisissa kodeissa ja taloyhtiöissä. Myös yhä useampi yritys on päättänyt ottaa Lungisti palvelulla, joka tuo säästöjen lisäksi helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

"Sähkönsiirto on laskenut asiakkaiden energiansäästötoimien ansiosta ja tuotantoa on lisätty verkkoon ennätysmäärät aiempiin vuosiin verrattuna. Samalla kiinnostus energia-asioita kohtaan on suurempaa kuin ehkä koskaan ennen."

Koostimme artikkeliin tietoa, mitä uuden Online-palvelun käyttöönotto tarkoittaa Rauman Energian asiakkaille.

"Energiayhteisön voivat perustaa esimerkiksi taloyhtiön osakkaat enemmistöpäätöksellä. Omaa energiantuotantoa saadaan hyödynnettyä monipuolisemmin, kun kiinteistö ei pysty hyödyntämään kaikkea tuotettua sähköä."

"Rauman ravintolan kaukolämpötekniikka liitettiin Lungiin kiinteistön saneerauksen yhteydessä alkuvuonna 2020. Liittäminen kävi helposti, ja samalla muukin kiinteistötekniikka kytkettiin kyseiseen valvontatyökaluun."

ILO-rahasto yhdessä Rauman Energian kanssa tarjoaa veloituksettoman uimahallikäynnin ja pellehyppynäytöksiä Rauman uimahallissa sunnuntaina 19.11.2023.