REO x McDonald's Rauma: Yrittämiseen mielenrauhaa etävalvonnalla

Rauman Energian Jouni Kartano ja Rauman McDonald'sin yrittäjä Johanna Junkkari.
Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano ja Rauman McDonald'sin yrittäjä Johanna Junkkari.

Taustaa

McDonald’s on maailman tunnetuin toimija pikaruokailun saralla. Harva kuitenkaan tietää, että suuryrityksen ravintolat pyörivät paikallisella tasolla enimmäkseen yrittäjävoimin. Näin on esimerkiksi Rauman Karjalankadulla toimivassa McDonald’sissa. Yrittäjä Johanna Junkkari on luotsannut Rauman McDonald’s-ravintolaa vuodesta 2019.

– Työurani McDonald’sissa alkoi vuonna 1997, kun menin työharjoitteluun Tampereen Keskustorin ravintolaan. Harjoittelu poiki vakituisen työpaikan ja sille tielleni jäin. Vuosien saatossa olen edennyt askel kerrallaan urallani ja yrittäjänä aloitin heinäkuussa 2019, Junkkari kertoo.

Kuinka voimme olla avuksi?

Tätä nykyä Junkkari toimii Rauman ravintolan lisäksi myös kahden Porissa sijaitsevan ”Mäkkärin” yrittäjänä asuen itse Pirkanmaalla. Useammalla paikkakunnalla toimiminen vaatii Junkkarin mielestä paitsi loistavat avainhenkilöt myös hyviä työkaluja, jotta yritysten pyörittäminen onnistuu tarvittaessa etäältäkin.

– On hienoa toimia yrittäjänä kolmessa ravintolassa ja tarjota työpaikka tällä hetkellä yhteensä noin 180 ihmiselle. Vaikka ihmiset nimenomaan pyörittävät ravintoloiden arkea, sisältyy ravintolakiinteistöön iso määrä tekniikkaa, jonka toiminnasta minun pitää myös pysyä kärryillä. Rauman Energian Lungi on yksi työkaluista, joilla tämä mahdollistuu.

Rauman Energian Jouni Kartano ja Rauman McDonald'sin yrittäjä Johanna Junkkari.

Rauman Energian ratkaisu

Rauman Energian Lungi-tuoteperhe on kaukolämmön lisäpalvelu, jossa on kolme tasoa (Lungi, Lungimpi ja Lungein). Omakotitaloihin tarjolla oleva Lungi tuo mielenrauhaa kiinteistönomistajille, jotka haluavat säännöllisin vuositarkastuksin varmistua talonsa kaukolämpölaitteistojen oikeasta toiminnasta. Taloyhtiöille ja yrityksille tarjolla oleva Lungimpi on palvelu, jossa kiinteistön kaukolämpölaitteet asetetaan Rauman Energian reaaliaikaiseen etävalvontaan. Samalla mahdollistetaan lämmityksen älykäs säätö ja optimointi, joilla saavutetaan säästöä lämpölaskussa. Tarjolla olevista vaihtoehdoista kolmas on Lungein-palvelu, jossa taloyhtiöissä ja toimistotiloissa toteutetaan huoneistojen reaaliaikaista olosuhteiden mittaamista ja optimoidaan lämmitys todellisten asuinolosuhteiden perusteella.

Vaikka palvelussa on useita eri tasoja ja ominaisuuksia, on Lungin pääpaino erityisesti kaukolämpökiinteistöjen lämmönjakokeskuksiin kohdistuvassa etävalvonnassa. Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano on ollut mukana kehittämässä Lungia alusta asti:

– Etävalvonnassa olevia kiinteistöjä meillä on tällä hetkellä noin 70 ja suunta on jatkuvasti kasvamaan päin. Järjestelmä pohjautuu meidän omaan ja läheisen alihankkijamme yhteistyöhön. Tällä olemme varmistaneet sen, että pystymme tarjoamaan asiakkaille palvelua kustannustehokkaasti ja tekemään tarvittaessa myös jonkin verran kiinteistökohtaista räätälöintiä.

Johanna Junkkari on ollut Lungi-asiakas jo kohta neljä vuotta:

– Rauman ravintolan kaukolämpötekniikka liitettiin Lungiin kiinteistön saneerauksen yhteydessä alkuvuonna 2020. Liittäminen kävi helposti, ja samalla muukin kiinteistötekniikka kytkettiin kyseiseen valvontatyökaluun. Lämmityksen reaaliaikaisesta valvonnasta vastaa Rauman Energia, mutta itselläni on mahdollisuus tarkkailla kiinteistöstä tiettyjen laitteiden toimintaa ja huoltotarpeita sekä tutkailla mahdollisia vikatilanteita etänäkin. Kyllähän tällainen palvelu tuo yrittämiseen osaltaan mielenrauhaa.

Lungin hyödyt eivät rajoitu pelkästään asiakaspäähän, vaan sillä edistetään koko kaupungin kaukolämpöverkon parempaa toimintaa.

– Asiakas saa palvelustamme monenlaista hyötyä ja erityisesti mielenrauhaa, kun pystymme reagoimaan asiakkaan laitteiden mahdollisiin häiriöihin nopeasti ja sovitulla tavalla. Lisäksi Lungi avustaa meitä myös koko kaukolämpöverkkomme toiminnan parantamisessa. Kun voidaan varmistua, että asiakaspään laitteet toimivat oikein ja optimoidusti, vältetään hukkalämmitystä ja edistetään lämmöntuotannon päästöjen minimointia, Kartano summaa.

TIETOA LUNGI-PALVELUSTA

  • Lungista löytyvät sopivat palvelutasot niin taloyhtiöille, yrityksille kuin omakotitaloihinkin.
  • Asiakkaan lämmönjakokeskus on mahdollista liittää Rauman Energian keskitettyyn valvomoon.
  • Etävalvonta mahdollistaa lämmönjakokeskuksen reaaliaikaisen toiminnan varmistuksen, säätöarvojen ohjauksen sekä hälytysten käsittelyn etänä.
  • Lungin avulla pystytään leikkaamaan kulutushuiput ja saavuttamaan säästöjä.
  • Kattava raportointi antaa lisätietoa lämmityksen toimivuudesta.
  • Lungin avulla voidaan mitata ja optimoida huoneistokohtaisia lämpötiloja.
  • Asiakas saa halutessaan reaaliaikaisen näkymän huoneistojen olosuhteista.

Kuinka Lungisti sinä haluat ottaa?
Lue lisää ja ole meihin yhteydessä: raumanenergia.fi/lungi

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.

Listasimme Rauman Energian palveluja, joiden avulla taloyhtiöissä voidaan varmistaa yhä parempi asumismukavuus ja energiatehokkuus.

"Tuntihintojen vaihtelu on tullut sähkömarkkinoille jäädäkseen", kirjoittaa Omavoiman riskienhallintapäällikkö Marko Kuittinen.

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.