REO x Kiinteistökehitys Kuusisto Oy: Yhdessä raumalaisten taloyhtiöiden parhaaksi

Kiinteistökehitys Kuusisto Oy:n Janne Kuusisto ja Rauman Energian asiakkuusinsinööri Sofia Siivonen lyömässä nyrkit yhteen REO:n toimipisteen edustalla.
Kiinteistökehitys Kuusiston Janne Kuusisto ja Rauman Energian asiakkuusinsinööri Sofia Siivonen. (Kuvat: Pauliina Puputti)

Taustaa

Kiinteistökehitys Kuusisto Oy, tuttavallisemmin K3-Isännöinti, on vuonna 2014 perustettu raumalainen isännöintitoimisto. Yritys työllistää tällä hetkellä yrittäjä Janne Kuusiston lisäksi kaksi vakituista ammatti-isännöitsijää.

Taloyhtiöasumisen ollessa Raumalla suosittu asumismuoto, vaativat taloyhtiöt ammattilaista huolehtimaan erilaisista lakisääteisistä velvoitteista sekä arjen asioiden pyörittämisestä. Isännöitsijältä kaivataankin monipuolista osaamista ja hyviä verkostoja.

– Isännöitsijän rooli on taloyhtiön hallituksen osoittama vastuullinen luottamustehtävä. Tehtävänämme on toimia taloyhtiön operatiivisena johtajana vastaten siitä, että taloyhtiön arki toimii ja erilaiset velvollisuudet tulevat täytettyä. Työn sujuvuuden kannalta on olennaista, että löydämme asiakkaidemme tueksi luotettavat yhteistyökumppanit tarjoamaan hyödyllisiä palveluita, Kuusisto kertoo.

Kuinka voimme olla avuksi?

Energiatehokkuuteen ja asumismukavuuteen liittyvien asioiden ollessa yhä useammin taloyhtiöiden kokousten aiheina, on isännöitsijöiden tarjottava asiakkailleen aiheesta luotettavaa tietoa ja esiteltävä vaihtoehtoja. Kuusisto luettelee heti useamman asian, jotka taloyhtiöissä puhuttavat:

– Energiatehokkuuteen liittyvät asiat ovat taloyhtiöissä kasvavassa määrin puheenaiheena, koska halutaan saavuttaa kustannussäästöä, vähentää energiankulutuksen hukkaa ja toimia vastuullisesti. Lisäksi kaikkien yhteisenä mielenkiinnon kohteena on, että taloyhtiössä on mukava asua. Tämä edellyttää muun muassa lämmityksen kannalta tasaisia olosuhteita ja uusiin tarpeisiin, kuten asukkaiden sähköautojen lataamiseen vastaamista. Lisäksi esimerkiksi riittävän nopeat ja tasalaatuiset internetyhteydet vaikuttavat taloyhtiöelämän arkeen positiivisesti.

Energiatehokkuus on Jannelle itselleenkin tärkeä asia, koska hän laatii rakennuksista myös energiatodistuksia. Tämän vuoksi hän tarttui erityisellä innolla vuoden 2022 syksystä vuoden 2023 loppuun jaettuun Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) avustusmahdollisuuteen kaukolämmön piirissä olevien rakennusten lämmönjakokeskusten uusimiseksi. Koska asia on Rauman Energiallekin tärkeä, suoritettiin vuoden 2023 aikana useita lämmönjakokeskusten uusintoja raumalaisiin taloyhtiöihin. Rauman Energia tuottaa palvelua, jossa asiakkaan omistuksessa oleva lämmönjakokeskus uusitaan avaimet käteen -periaatteella.

Kiinteistökehitys Kuusiston Janne Kuusisto ja Rauman Energian asiakkuusinsinööri Sofia Siivonen tutkimassa Lungi-palvelun materiaaleja.
"Lungi-palvelun avulla valvomme taloyhtiön lämmönjakokeskuksen toimintaa reaaliaikaisesti ja tuotamme parempia asuinolosuhteita huoneistoihin", Sofia Siivonen kertoo.

Rauman Energian ratkaisu

Helmikuussa 2024 Rauman Energialla asiakkuusinsinöörin roolissa aloittaneen Sofia Siivosen työnkuvaan kuuluu muun muassa yhteydenpito raumalaisiin taloyhtiöihin sekä isännöitsijöihin.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita ja arvoa tuottavia palveluita. Raumalaisille taloyhtiöille olemme kasanneet palvelupaketin, johon kuuluu esimerkiksi kaukolämpöön liittyviä lisäpalveluita, valokuituyhteydet sekä osakkuusyhtiöidemme ratkaisut aurinkosähkön omatuotantoon ja sähköautojen lataamiseen. Laajalla palvelupaketilla haluamme vastata taloyhtiöiden energiatehokkuuteen ja asumismukavuuteen liittyviin tarpeisiin, Siivonen luettelee.

Siivonen on huomannut kaukolämpöön liittyvien lisäpalvelujen olevan monelle uusi, mutta tervetullut tapa parantaa kaukolämpöön liittyneiden talojen energiatehokkuutta entisestään.

– Kaukolämpömme on yleisin lämmitysmuoto paikallisissa taloyhtiöissä ja olemme kaukolämpöyhtiöistä edullisimman 5 % joukossa valtakunnallisesti verrattuna. Lämmönjakokeskusten uusinnoilla tai Lungi-palvelulla pystymme tuottamaan asiakkaillemme lisäarvoa. Lungi-palvelun avulla valvomme taloyhtiön lämmönjakokeskuksen toimintaa reaaliaikaisesti ja tuotamme parempia asuinolosuhteita huoneistoihin. Lisäksi tarjoamme myös mahdollisuuden ostaa lämpöä täysin hiilineutraalisti BioTakuu-tuotteen muodossa, Siivonen kertoo.

Lämmönjakokeskusten uusinnan yhteydessä Lungi on tullut tutuksi myös Kuusiston isännöimissä kohteissa. Yhä useamman raumalaisen taloyhtiön lämmönjakokeskuksen toiminta onkin Rauman Energian etävalvonnan alaisena.

– Isännöitsijänä minulle on tärkeää, että yhteistyökumppanin sanaan ja tekoihin voi luottaa. Rauman Energian kanssa ei tarvitse huolehtia siitä, että paikallisten taloyhtiöiden tarpeita ei ymmärrettäisi. Sovitut asiat ovat tapahtuneet huolella ja ripeästi. Esimerkiksi Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen.

Yhteistyölle on onnistuneiden toteutusten myötä luontevaa löytää jatkoa. Kuusisto ja Siivonen voivatkin ylpeänä lyödä nyrkkinsä yhteen ja todeta tekevänsä jatkossakin yhteistyötä raumalaisten taloyhtiöiden parhaaksi.

Janne Kuusisto ja Sofia Siivonen lyömässä nyrkit yhteen hyvän yhteistyön merkiksi.
Kiinteistökehitys Kuusisto ja Rauman Energia tekevät yhteistyötä raumalaisten taloyhtiöiden parhaaksi.

TIETOA RAUMAN ENERGIAN KAUKOLÄMMÖN LISÄPALVELUISTA

  • Rauman Energia tekee taloyhtiöille lämmönjakokeskusten uusinnat luotettavasti avaimet käteen -periaatteella alkukartoituksesta käyttöönottoon
  • Taloyhtiön lämmönjakokeskuksen uusintaan kuuluu Lungin etävalvontapalvelu (Lungimpi) vuodeksi veloituksetta
  • Lungi-palvelu koostuu kolmesta eri tuotetasosta (Lungi, Lungimpi, Lungein), joiden avulla voidaan nauttia huolettomammasta lämmityksestä ja paremmista asuinolosuhteista
  • Rauman Biovoimassa tuotettu paikallinen kaukolämpö on lähes 90-prosenttisesti tuotettu uusiutuvilla raaka-aineilla, mutta täysin hiilineutraalina sitä voi ostaa BioTakuu-tuotteen avulla alkuperätakuilla varmennettuna

Kiinnostuitko?
Lue lisää ja ole meihin yhteydessä: raumanenergia.fi/kaukolampo

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.

Listasimme Rauman Energian palveluja, joiden avulla taloyhtiöissä voidaan varmistaa yhä parempi asumismukavuus ja energiatehokkuus.

"Tuntihintojen vaihtelu on tullut sähkömarkkinoille jäädäkseen", kirjoittaa Omavoiman riskienhallintapäällikkö Marko Kuittinen.

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.