REO rakentaa ja varmistaa Rauman toimivuuden

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Ilmajohtoverkko alkaa olla Raumalla harvinainen näky. Karttakuvitus näyttää alueet, joissa ilmajohto korvautuu lähiaikoina maakaapelilla.

Rauman kaduilla käy kesäaikaan tavallista kovempi vilske. Vilkasta on myös Rauman Energian osalta, kun kesän työmaat ovat täydessä vauhdissa. Esimerkiksi sähköverkon saneerausta tehdään kesän aikana useissa paikoissa keskustan tuntumassa. Yksi näkyvimmistä kohteista alkoi toukokuun alussa Syväraumankadun ja Pyynpäänkadun risteyksestä, josta edetään Syväraumankatua pitkin kohti keskustaa kesän aikana. Saneerausprojekti jatkuu myöhemmin kesällä Tehtaankadulla, Steniuksenkadulla, Luoteisväylällä ja Sompapolulla.

97 prosenttia asiakkaista säävarman sähköverkon piirissä

Rauman Energia Sähköverkko on jo pitkään rakentanut säävarmaa sähköverkkoa korvaamalla ilmajohtoja maakaapelilla. Maakaapelointiaste on jo 91 prosenttia, mikä tarkoittaa sitä, että peräti 97 prosenttia Rauman Energia Sähköverkon asiakkaista on säävarman sähköverkon piirissä. Ilmajohtoverkko alkaakin olla melko harvinainen näky Raumalla ja yhä harvinaisemmaksi se vuosi vuodelta käy. Tänä kesänä ilmajohtoja korvataan maakaapelilla esimerkiksi Mudaistentiellä, Maanpääntiellä ja Haapasaaren alueella.

Kaukolämmön toimitusvarmuudesta pidetään huolta

Myös kaukolämmön osalta kesä on vilkasta rakentamisen aikaa. Rauman Energia rakentaa uutta kaukolämpöverkkoa noin neljä kilometriä tänä vuonna. Yksi näkyvimmistä työmaista alkoi toukokuun alkupuolella, kun Rauman kaupungin vesihuoltosaneerauksen yhteydessä rakennetaan uutta kaukolämmön runkoverkkoa Luoteisväylän ja Kappelinluhdankadun varrella. Työmaan arvioitu kesto on toukokuun alkupuolelta syyskuulle asti.

Kaukolämmön toimitusvarmuutta parantava runkoverkkoprojekti jatkuu myöhemmin kesällä Syvärauman länsiosassa. Silloin töitä tehdään Järvenpäänkadulla, Ylinenkadulla ja Järvikadulla. Uutta kaukolämpöverkkoa rakennetaan kesällä myös Pides-
luodon ja Kompin alueilla, joissa on ollut runsaasti liittymishalukkuutta kaukolämpöön. Lisäksi Uotilan kouluprojekti työllistää Rauman Energian kaukolämpöväkeä.

Kaukolämpöverkon rakentamisen ja uusien liittymien lisäksi tehdään kaukolämpökaivoremontteja Nortamonkadun ja Kalliokadun risteyksessä sekä Syväraumankadun, Rauhankadun ja Männistönkadun risteyksessä.

Työmaa-alueet aikatauluineen:
raumanenergia.fi/kohteet

Rauman Energian Eetu Järvenpää kaukolämmön työmaalla

Sähköverkkofaktaa (2023)

• Asiakasmäärä (käyttöpaikat): 22356
• Sähkönsiirto: 289 GWh
• Maakaapelia: 959 km
• Ilmajohtoverkkoa: 93 km
• Sähköasemia: 4 kpl
• Jakelumuuntamoita: 348 kpl
• Uusia sähköliittymiä: 20 kpl
• Verkkoon liitetyt pientuotantolaitokset: 555 kpl

Kaukolämpöfaktaa (2023)

• Lämmön käyttöpaikkoja: 1677
• Jäähdytyksen käyttöpaikkoja: 4
• Lämmön myynti: 286 GWh
• Kaukolämpöverkkoa: 153 km
• Uusia liittymiä: 38 kpl
• Uusiutuvien osuus: 84 %
• Pääasiallinen tuotanto: Rauman Biovoima

Ajankohtaista

Touko–kesäkuun vaihde toi muutoksia Rauman Energian valokuituliiketoimintaan. Sukkela-valokuitu liittyy osaksi Lounean palvelutarjontaa tehdyn liiketoimintakaupan myötä. Sukkela on jäämässä nimenä historiaan.

Rauman Biovoima toimittaa puuperäisillä polttoaineilla tuotettua prosessihöyryä, kaukolämpöä ja sähköä UPM:n paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Voimalaitos tuottaa lähes kaiken raumalaisten tarvitsemasta kaukolämmöstä.

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin.

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Se antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja olla mahdollistamassa vihreää siirtymää.

Asiakaspalvelupiste Kairakadulla palvelee heinäkuussa vain ajanvarauksella. Puhelinasiakaspalvelu palvelee kesä-heinäkuussa arkisin kello 8-16.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille Rauman alueella.