Rauman Energian työmaat näkyvät tänä kesänä keskustassakin

Rauman Energia Sähköverkko, työmaa, Petteri Ojanperä
Rauman Energia Sähköverkon rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperä työmaakäynnillä Kalliokadulla. (Kuva: Elmeri Elo)

Rauman Energian kaukolämmön ja Rauman Energia Sähköverkon kesän työmaat ovat käynnissä ja ne on julkaistu päivittyvässä kartassa Rauman Energian nettisivuilla.

Rauman Energia Sähköverkko jatkaa tänäkin kesänä säävarman sähköverkon rakentamista ja ylläpitoa. Kesän aikana säävarmaa sähköverkkoa rakennetaan noin 15,5 kilometriä ja samalla vanhaa ilmajohtoa puretaan 12 kilometriä.

Kesän suurimmat työmaat sijaitsevat Haapasaaressa ja Sinisaaressa sekä ydinkeskustassa Seminaarikadulla ja Kalliokadulla. Kaupunkialueen kaapeloinneissa uusitaan vanhoja 60-luvun maakaapeleita noin viisi kilometriä. Säävarman sähköverkon piirissä on jo 98 prosenttia Rauman Energia Sähköverkon asiakkaista.

Myös kaukolämmön rakentamisessa kesä on vilkasta aikaa. Kaukolämpöverkkoa rakennetaan esimerkiksi Hanstintiellä ja muita muun muassa verkon perusparantamisen työmaita on meneillään eri puolilla kaupunkia. Uusia kaukolämpöliittymiä rakennetaan tänäkin vuonna useita kymmeniä. Myös kaukolämmön työmaiden ajankohtaiset tiedot löytyvät Rauman Energian nettisivujen työmaakartalta.

Erityisesti keskustassa tehtävä kaapelointi tulee aiheuttamaan poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä kesän aikana. Myös muut kesän työmaat vaikuttavat alueiden liikennejärjestelyihin ja työmaa-alueilla kadut ovat paikoitellen ahtaita ja liikkuminen alueilla vaatii erityistä tarkkaavaisuutta töiden aikana.

Sähköverkon ja kaukolämmön työmaiden yhteydessä Rauman Energia jatkaa myös valokuituverkon rakentamista. Sukkela-valokuituyhteydet tulevat saataville laajemmille alueille Haapasaaren ympäristössä. Lisäksi valokuituverkko laajenee Kolmiladontien ja Metsätuomistontien yritysten saataville. Valokuituverkkoa laajennetaan pääosin muiden työmaiden kaivuiden yhteydessä.

Kaukolämpötyömaa, Rauman Energia, Eetu Järvenpää
Kaukolämpöverkkoa rakennetaan tänä kesänä mm. Pyynpään alueella. Kuvassa rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpää.

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.

Listasimme Rauman Energian palveluja, joiden avulla taloyhtiöissä voidaan varmistaa yhä parempi asumismukavuus ja energiatehokkuus.

"Tuntihintojen vaihtelu on tullut sähkömarkkinoille jäädäkseen", kirjoittaa Omavoiman riskienhallintapäällikkö Marko Kuittinen.

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.