Rauman Energian työmaat näkyvät tänä kesänä keskustassakin

Rauman Energia Sähköverkko, työmaa, Petteri Ojanperä
Rauman Energia Sähköverkon rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperä työmaakäynnillä Kalliokadulla. (Kuva: Elmeri Elo)

Rauman Energian kaukolämmön ja Rauman Energia Sähköverkon kesän työmaat ovat käynnissä ja ne on julkaistu päivittyvässä kartassa Rauman Energian nettisivuilla.

Rauman Energia Sähköverkko jatkaa tänäkin kesänä säävarman sähköverkon rakentamista ja ylläpitoa. Kesän aikana säävarmaa sähköverkkoa rakennetaan noin 15,5 kilometriä ja samalla vanhaa ilmajohtoa puretaan 12 kilometriä.

Kesän suurimmat työmaat sijaitsevat Haapasaaressa ja Sinisaaressa sekä ydinkeskustassa Seminaarikadulla ja Kalliokadulla. Kaupunkialueen kaapeloinneissa uusitaan vanhoja 60-luvun maakaapeleita noin viisi kilometriä. Säävarman sähköverkon piirissä on jo 98 prosenttia Rauman Energia Sähköverkon asiakkaista.

Myös kaukolämmön rakentamisessa kesä on vilkasta aikaa. Kaukolämpöverkkoa rakennetaan esimerkiksi Hanstintiellä ja muita muun muassa verkon perusparantamisen työmaita on meneillään eri puolilla kaupunkia. Uusia kaukolämpöliittymiä rakennetaan tänäkin vuonna useita kymmeniä. Myös kaukolämmön työmaiden ajankohtaiset tiedot löytyvät Rauman Energian nettisivujen työmaakartalta.

Erityisesti keskustassa tehtävä kaapelointi tulee aiheuttamaan poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä kesän aikana. Myös muut kesän työmaat vaikuttavat alueiden liikennejärjestelyihin ja työmaa-alueilla kadut ovat paikoitellen ahtaita ja liikkuminen alueilla vaatii erityistä tarkkaavaisuutta töiden aikana.

Sähköverkon ja kaukolämmön työmaiden yhteydessä Rauman Energia jatkaa myös valokuituverkon rakentamista. Sukkela-valokuituyhteydet tulevat saataville laajemmille alueille Haapasaaren ympäristössä. Lisäksi valokuituverkko laajenee Kolmiladontien ja Metsätuomistontien yritysten saataville. Valokuituverkkoa laajennetaan pääosin muiden työmaiden kaivuiden yhteydessä.

Kaukolämpötyömaa, Rauman Energia, Eetu Järvenpää
Kaukolämpöverkkoa rakennetaan tänä kesänä mm. Pyynpään alueella. Kuvassa rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpää.

Ajankohtaista

Rauman kaupunki jakaa heijastimia perjantaiaamuna 29.9. klo 7.45 alkaen keskustan alueella. Myös Rauman Energian maskotti Anssi Kaapelikela osallistuu tempaukseen ja jakaa heijastimia Kaunisjärvenkadun ja Porintien risteyksen ympäristössä.

Toimii.-kivi on nyt laitettu kiertämään ja Poroholman Rantatalon Toni Järvinen on ensimmäinen kiven saaja.

Rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperän työ on mielekästä ja vaihtelevaa. Käynnissä on useita sähköverkon rakennustyömaita, joiden tilaaminen ja valvonta kuuluvat hänen työtehtäviinsä.

Kairakatu 4:ssä työskennellään joka päivä toimivan raumalaisten arjen eteen. Koostimme tähän juttuun esimerkkejä, miten Rauman Energia näkyy raumalaisten elämässä.

Kiinteistönomistajille on tarjolla useita uusia tukimuotoja, joilla he voivat olla mukana energiatalkoissa ja luoda samalla sekä puhtaampaa huomista että taloudellista säästöä.

Rauman kaukolämpö on Suomen halvimpia ja vertailussa myös muihin lämmitysjärjestelmiin kaukolämpö on säilyttänyt johtavan markkina-asemansa.

Kotitalouden energiailta on maksuton tapahtuma, jossa saat muun muassa vinkkejä tulevalle lämmityskaudelle.

Seminaarinkatu suljetaan liikenteeltä maanantaina 21.8. illalla ja tie avataan toisen kaistan osalta liikenteelle 24.8. illalla.