Rauman Energia otti tyytyväisenä vastaan tiedon biokattilan käynnistyksestä

Rauman Biovoima tiedotti eilen, että voimalaitoksen toinen biokattiloista on käynnistetty ja voimalaitos tuottaa jälleen Rauman Energialle biopolttoaineilla tuotettua kaukolämpöä.

Voimalaitoksen toisen biokattilan käyttö on pystytty järjestämään toimihenkilöiden ja muiden apuvoimien avulla toistaiseksi. Tavoitteena on turvata kaukolämmöntuotanto Rauman kaupunkiin ja lisäksi UPM Rauman tehdastilojen lämmitys.

– Tämä on tärkeä edistysaskel, että voimme jälleen toimittaa ympäristöystävällistä kaukolämpöä ja voimme lopettaa öljyn käytön pääpolttoaineena. Öljy pysyy kuitenkin varapolttoaineena häiriötilanteisiin ja mahdollisten pakkasjaksojen huippukulutustilanteisiin, sillä vain toinen kattiloista on käytettävissä, toimitusjohtaja Marko Haapala Rauman Energialta sanoo.

– Kun biokattila on käynnissä, riski tehorajoitustarpeille käytännössä poistuu. Asiakkaat voivat olla huoletta, sillä kaukolämmön saanti on tällöin Raumalla turvattu, Haapala jatkaa.

Rauman Energia tiedotti alkuvuodesta, että koska voimalaitosta ei rajattu lakon ulkopuolelle, kaukolämmön hintaan joudutaan tekemään väliaikainen korotus.

– Mikäli kaukolämpöä pystyttäisiin tuottamaan tästä lähtien normaalisti biopolttoaineilla, osa korotuksesta voitaisiin perua. Korotuksen suuruus otetaan uudelleen tarkasteluun helmikuun aikana, kun lakon todelliset vaikutukset ovat tiedossa. Pyrimme kaikin tavoin minimoimaan vaikutukset asiakkaillemme, Haapala sanoo.

Ajankohtaista

Haemme nyt sähköverkkotiimiimme kehitysinsinööriä. Hakuaikaa on 22.5. asti.

Listasimme faktoja, miksi Suomi tarvitsee kuitua. Ja miksi Rauman Energia haluaa varmistaa, että raumalaisille on tarjolla aitoa valokuitua nykyisiin ja tuleviin tiedonsiirtotarpeisiin.

Rauman Energian TOIMII.-asiakaslehden numerossa 1/2022 tutustuttiin kaukolämpöasentaja Juha Vähä-Ettalan työpäivään.

Rauman Energia -konsernin viime vuosi sujui kaikilla mittareilla erinomaisesti. Liikevaihto, liikevoitto ja tilikauden tulos kasvoivat merkittävästi edelliseen vuoteen verrattuna.