Rauman Energia otti tyytyväisenä vastaan tiedon biokattilan käynnistyksestä

Rauman Biovoima tiedotti eilen, että voimalaitoksen toinen biokattiloista on käynnistetty ja voimalaitos tuottaa jälleen Rauman Energialle biopolttoaineilla tuotettua kaukolämpöä.

Voimalaitoksen toisen biokattilan käyttö on pystytty järjestämään toimihenkilöiden ja muiden apuvoimien avulla toistaiseksi. Tavoitteena on turvata kaukolämmöntuotanto Rauman kaupunkiin ja lisäksi UPM Rauman tehdastilojen lämmitys.

– Tämä on tärkeä edistysaskel, että voimme jälleen toimittaa ympäristöystävällistä kaukolämpöä ja voimme lopettaa öljyn käytön pääpolttoaineena. Öljy pysyy kuitenkin varapolttoaineena häiriötilanteisiin ja mahdollisten pakkasjaksojen huippukulutustilanteisiin, sillä vain toinen kattiloista on käytettävissä, toimitusjohtaja Marko Haapala Rauman Energialta sanoo.

– Kun biokattila on käynnissä, riski tehorajoitustarpeille käytännössä poistuu. Asiakkaat voivat olla huoletta, sillä kaukolämmön saanti on tällöin Raumalla turvattu, Haapala jatkaa.

Rauman Energia tiedotti alkuvuodesta, että koska voimalaitosta ei rajattu lakon ulkopuolelle, kaukolämmön hintaan joudutaan tekemään väliaikainen korotus.

– Mikäli kaukolämpöä pystyttäisiin tuottamaan tästä lähtien normaalisti biopolttoaineilla, osa korotuksesta voitaisiin perua. Korotuksen suuruus otetaan uudelleen tarkasteluun helmikuun aikana, kun lakon todelliset vaikutukset ovat tiedossa. Pyrimme kaikin tavoin minimoimaan vaikutukset asiakkaillemme, Haapala sanoo.

Ajankohtaista

Rauman kaupunki jakaa heijastimia perjantaiaamuna 29.9. klo 7.45 alkaen keskustan alueella. Myös Rauman Energian maskotti Anssi Kaapelikela osallistuu tempaukseen ja jakaa heijastimia Kaunisjärvenkadun ja Porintien risteyksen ympäristössä.

Toimii.-kivi on nyt laitettu kiertämään ja Poroholman Rantatalon Toni Järvinen on ensimmäinen kiven saaja.

Rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperän työ on mielekästä ja vaihtelevaa. Käynnissä on useita sähköverkon rakennustyömaita, joiden tilaaminen ja valvonta kuuluvat hänen työtehtäviinsä.

Kairakatu 4:ssä työskennellään joka päivä toimivan raumalaisten arjen eteen. Koostimme tähän juttuun esimerkkejä, miten Rauman Energia näkyy raumalaisten elämässä.

Kiinteistönomistajille on tarjolla useita uusia tukimuotoja, joilla he voivat olla mukana energiatalkoissa ja luoda samalla sekä puhtaampaa huomista että taloudellista säästöä.

Rauman kaukolämpö on Suomen halvimpia ja vertailussa myös muihin lämmitysjärjestelmiin kaukolämpö on säilyttänyt johtavan markkina-asemansa.

Kotitalouden energiailta on maksuton tapahtuma, jossa saat muun muassa vinkkejä tulevalle lämmityskaudelle.

Seminaarinkatu suljetaan liikenteeltä maanantaina 21.8. illalla ja tie avataan toisen kaistan osalta liikenteelle 24.8. illalla.