Rauman Energia otti tyytyväisenä vastaan tiedon biokattilan käynnistyksestä

Rauman Biovoima tiedotti eilen, että voimalaitoksen toinen biokattiloista on käynnistetty ja voimalaitos tuottaa jälleen Rauman Energialle biopolttoaineilla tuotettua kaukolämpöä.

Voimalaitoksen toisen biokattilan käyttö on pystytty järjestämään toimihenkilöiden ja muiden apuvoimien avulla toistaiseksi. Tavoitteena on turvata kaukolämmöntuotanto Rauman kaupunkiin ja lisäksi UPM Rauman tehdastilojen lämmitys.

– Tämä on tärkeä edistysaskel, että voimme jälleen toimittaa ympäristöystävällistä kaukolämpöä ja voimme lopettaa öljyn käytön pääpolttoaineena. Öljy pysyy kuitenkin varapolttoaineena häiriötilanteisiin ja mahdollisten pakkasjaksojen huippukulutustilanteisiin, sillä vain toinen kattiloista on käytettävissä, toimitusjohtaja Marko Haapala Rauman Energialta sanoo.

– Kun biokattila on käynnissä, riski tehorajoitustarpeille käytännössä poistuu. Asiakkaat voivat olla huoletta, sillä kaukolämmön saanti on tällöin Raumalla turvattu, Haapala jatkaa.

Rauman Energia tiedotti alkuvuodesta, että koska voimalaitosta ei rajattu lakon ulkopuolelle, kaukolämmön hintaan joudutaan tekemään väliaikainen korotus.

– Mikäli kaukolämpöä pystyttäisiin tuottamaan tästä lähtien normaalisti biopolttoaineilla, osa korotuksesta voitaisiin perua. Korotuksen suuruus otetaan uudelleen tarkasteluun helmikuun aikana, kun lakon todelliset vaikutukset ovat tiedossa. Pyrimme kaikin tavoin minimoimaan vaikutukset asiakkaillemme, Haapala sanoo.

Ajankohtaista

Yksi näkyvimmistä työmaista alkaa toukokuun alkupuolella, kun Rauman kaupungin vesihuoltosaneerauksen yhteydessä rakennetaan uutta kaukolämmön runkoverkkoa Luoteisväylän ja Kappelinluhdankadun varrella.

Rauman Energia Sähköverkko on julkaissut sähkäverkon kehittämissuunnitelman. Se on yleisön nähtävillä ja kommentoitavissa 16. kesäkuuta asti.

Sähköverkon saneerausta tehdään kesän aikana useissa paikoissa keskustan tuntumassa, mikä vaikuttaa liikennejärjestelyihin.

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.