Rauman Energia on mahdollistamassa Lumen-tapahtumaa jo 4. kerran

Kalatorin muuntamo valaistiin Lumen-tapahtumassa 2023.
Kuva viime talven tapahtumasta, jolloin mm. Kalatorilla sijaitseva Rauman Energia Sähköverkon muuntamorakennus oli valaistu. (Kuva: Elmeri Elo)

Lumen-valotaidetapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021. Rauman Energia halusi tuolloin juhlavuotensa kunniaksi luoda Raumalle aivan uudenlaisen elämyksen. Se elämys tuli jäädäkseen, sillä tänä vuonna valotaidetapahtuma ilahduttaa kaupunkilaisia jo neljännen kerran.

Rauman Energia, Osuuskauppa Keula ja Rauman kaupunki järjestävät neljättä kertaa Lumen-valotaidetapahtuman Raumalla 10.–13.1.2024.

Teokset levittäytyvät Vanhan Rauman, kaupungintalon sekä pääkirjaston alueelle.

Valoteokset sytytetään keskiviikkona 10.1.2024 klo 17, ja ne ovat päällä päivittäin klo 17–21. Pääkirjastolle sijoitettava teos loistaa tapahtuma-aikana klo 19–21.

– Lumen-valotaidetapahtuma ottaa tänä vuonna askeleen eteenpäin. Luvassa on huikea kokonaisuus, jonka kaksi pääteosta ovat todella pysäyttäviä elämyksiä, Rauman kaupungin museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari kertoo.

Asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Johanna Sainion mukaan Osuuskauppa Keula haluaa olla mukana asiakasomistajiensa arjessa ja juhlassa.

– Lumenin avulla voimme tehdä kaupungistamme paremman paikan elää ja toteuttaa pieniä arjen unelmia vuoden pimeimpäänkin aikaan, Sainio sanoo.

Tapahtumallisuutta Lumeniin tuovat torstaina 11.1. nähtävät liikkuvat teokset sekä perjantaina 12.1. Vanhan Rauman yrittäjien valoteemaiset tempaukset. Tapahtuma päättyy Nuutin päivään 13.1., jolloin liikkeelle lähtevien nuuttipukkien toivotaan pukeutuvan valoon.

– Rauman Energia on mielissään siitä, että neljä vuotta sitten yhtiön juhlavuodesta liikkeelle lähtenyt Lumen-tapahtuma saa edelleen jatkoa. Sen lisäksi, että varmistamme toimivan raumalaisen arjen, haluamme olla mahdollistamassa Raumalle uudenlaisia elämyksiä, Rauman Energian asiakkuusjohtaja Lauri Tuomola kertoo.

Ajankohtaista

Rauman Biovoima toimittaa puuperäisillä polttoaineilla tuotettua prosessihöyryä, kaukolämpöä ja sähköä UPM:n paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Voimalaitos tuottaa lähes kaiken raumalaisten tarvitsemasta kaukolämmöstä.

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin.

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Se antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja olla mahdollistamassa vihreää siirtymää.

Asiakaspalvelupiste Kairakadulla palvelee heinäkuussa vain ajanvarauksella. Puhelinasiakaspalvelu palvelee kesä-heinäkuussa arkisin kello 8-16.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille Rauman alueella.

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus.