Rauman Energia mukana mittavassa aurinkovoimahankkeessa

Rauman Energia on EPV Energian osakkaana mukana investoimassa uuteen merkittävän kokoluokan aurinvoimapuistoon Lapualle. Heininevan aurinkovoimapuisto on EPV Energian ensimmäinen teollisen mittakaavan aurinkovoimapuisto ja samalla myös yksi Suomen suurimmista aurinkovoimapuistoista. Hankkeen esisuunnittelutyöt aloitettiin vuonna 2022 ja uuden aurinkovoimapuiston koekäyttö sekä käyttöönotto ajoittuvat loppuvuoteen 2025.

Rauman Energia on hankkeessa mukana 2,5 MW:n teho-osuudella (noin 3500 aurinkopaneelia).

– Strategiamme mukaisesti jatkamme investointeja uusiutuvaan energiaan. Uusi aurinkovoimapuistoinvestointi on luontevaa jatkoa viime vuosien tuulivoimapuistoinvestoinneille, Rauman Energian toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo.

Rauman Energialla on ennestään Rauman telakan alueella 0,5 MW:n aurinkovoimala, jonka tuotanto myydään Sea Side Industry Parkin toimijoille. Yhdessä uuden investoinnin kanssa Rauman Energian tuottaman aurinkovoiman osuus on noin prosentin Rauman Energian verkkoalueen vuosittaisesta sähkönkulutuksesta. Aurinkoisina kesäpäivinä Rauman Energian 3 MW:n aurinkotuotanto vastaa noin 15 prosenttia verkkoalueen kulutuksesta.

Lapuan Heininevan puiston avainluvut:

  • Puiston kokonaisteho 100 MWp
  • Noin 140 000 paneelia
  • Yhden paneelin teho n. 700 Wp
  • Puiston elinkaaren keskituotto yli 90 GWh vuodessa
  • Paneelitelineiden pituus noin 100 km
  • Alueen koko 140 ha

Lisätietoja hankkeesta EPV:n mediatiedotteessa: https://www.epv.fi/2023/12/20/epv-energian-ensimmainen-aurinkovoimapuisto-lapualle/

Ajankohtaista

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus.

Yksi näkyvimmistä työmaista alkaa toukokuun alkupuolella, kun Rauman kaupungin vesihuoltosaneerauksen yhteydessä rakennetaan uutta kaukolämmön runkoverkkoa Luoteisväylän ja Kappelinluhdankadun varrella.

Rauman Energia Sähköverkko on julkaissut sähkäverkon kehittämissuunnitelman. Se on yleisön nähtävillä ja kommentoitavissa 16. kesäkuuta asti.

Sähköverkon saneerausta tehdään kesän aikana useissa paikoissa keskustan tuntumassa, mikä vaikuttaa liikennejärjestelyihin.

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.