Varmistamme, että Rauma toimii

Rauma toimii

Kairakatu 4:ssä 25 REOlaista varmistaa, että Rauma toimii. Se on tärkein perustehtävämme ja kiveen hakattu TOIMII.-lupaus muistuttaa siitä joka päivä Kairakadun varrella. Rauman Energia -konserni on Rauman kaupungin 100-prosenttisesti omistama ja sen juuret ulottuvat vuoteen 1900.

Konsernin tuotteita ja palveluja ovat kaukolämpö, valokuitu, sähkönsiirto ja sähköntuotanto sekä niihin liittyvät uudet energiatehokkuuspalvelut. Kairakadun asiakaspalvelupisteessä voi hoitaa Rauman Energian asioiden lisäksi Omavoiman ja VSV:n asioita. Käyntiasiakkaat voivat saapua Kairakadulle ajanvarauksella. Näin varmistamme hyvän ja rauhallisen asiointihetken. Ajanvarauksen voi tehdä nettisivuilta.

"Kiveen hakattu Toimii.-lupaus muistuttaa tärkeimmästä perustehtävästä."

98 %

Rauman Energia Sähköverkon asiakkaista jo 98 % on säävarman sähköverkon piirissä. Siksi ilmajohtoverkko alkaa olla verkkoalueella harvinainen näky. Tänä vuonna on rakennettu noin 15,5 kilometriä maakaapelia ja purettu 12 kilometriä ilmajohtoja.

525 km

Rauman Energialla on 525 kilometriä valokuituverkkoa. Sukkela-valokuituyhteydet ovat tulleet tänäkin vuonna yhä useamman raumalaisen saataville. Voit tarkistaa saatavuuden osoitteessa: raumanenergia.fi/sukkela

86 %

Rauman Energia investoi vain päästöttömään sähköntuotantoon. Viime vuonna päästötöntä sähköä tuotettiin 99 GWh:a ja päästöttömän sähkön osuus koko tuotannosta oli 86 %. Viime aikoina on investoitu muun muassa tuulivoimaan.

25 %

Rauman Energia Sähköverkon verkkopalvelumaksu on Suomen edullisimmasta päästä. Hinnat ovat vuoden 2013 tasolla ja vain 25 % Suomen sähköverkkoyhtiöistä on edullisempia. Näin siitäkin huolimatta, että Raumalla on jo pitkään rakennettu säävarmaa sähköverkkoa ja vikoja ei juurikaan ole.

!

Taloyhtiöt voivat ottaa oman sähköntuotannon monipuolisemmin käyttöön perustamalla energiayhteisön. Aikaisemmin taloyhtiön omaa voimalaitosta on voitu hyödyntää vain kiinteistösähkön tarpeeseen, mutta energiayhteisön perustaminen mahdollistaa tuotetun sähkön käyttämisen myös taloyhtiön asuntojen ja liiketilojen hyödyksi.

81 %

Rauman Energian kaukolämpö on erinomainen valinta, sillä se on paikallinen, edullinen, vihreä ja vaivaton lämmitysratkaisu. Lämpö tuotetaan Rauman Energian ja Pohjolan Voiman omistamassa Rauman Biovoimassa, jossa valtaosa energiasta tuotetaan biopolttoaineilla. Viime vuonna uusiutuvien polttoaineiden osuus oli 81 %.

Kaukolämpö, Rauman Energia

26°

Tiesitkö, että Rauman maauimalassakin polskitaan paikallisella kaukolämmöllä lämmitetyssä vedessä? Rauman suosituimmasta lämmitysmuodosta on siis moneen muuhunkin kuin asuntojen lämmittämiseen.

0 min

Kaukolämmön toimitusvarmuus on huippuluokkaa. Rauman Energian kaukolämmön asiakkailla ei ollut viime vuonna yhtään vikakeskeytystä. Työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että kaukolämpöverkko pysyy erinomaisessa kunnossa.

3 743 kpl

Rauman Energia on rakentanut Raumalle sähköautojen julkisia latauspisteitä. Rauman Energian latauspisteissä tehtiin viime vuonna 3743 latausta. Raumalla on myös useita muita lataustoimijoita. Kaupungin kokoon nähden laturien määrä on hyvä.

Ajankohtaista

Rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpään työnkuva on monipuolinen, kun hän työskentelee kaukolämpöliittymien ja niihin liittyvien työvaiheiden parissa. Kotona odottaa työpäivien jälkeen 1- ja 2-vuotiaat lapset.

Raum Rome Paris -logo tulee vastaan tasaiseen tahtiin erilaisissa yhteyksissä luoden myönteistä Rauma-kuvaa.

Rauman Energian Lungi-palvelukokonaisuus on käytössä useissa raumalaisissa kodeissa ja taloyhtiöissä. Myös yhä useampi yritys on päättänyt ottaa Lungisti palvelulla, joka tuo säästöjen lisäksi helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

"Sähkönsiirto on laskenut asiakkaiden energiansäästötoimien ansiosta ja tuotantoa on lisätty verkkoon ennätysmäärät aiempiin vuosiin verrattuna. Samalla kiinnostus energia-asioita kohtaan on suurempaa kuin ehkä koskaan ennen."

Koostimme artikkeliin tietoa, mitä uuden Online-palvelun käyttöönotto tarkoittaa Rauman Energian asiakkaille.

"Energiayhteisön voivat perustaa esimerkiksi taloyhtiön osakkaat enemmistöpäätöksellä. Omaa energiantuotantoa saadaan hyödynnettyä monipuolisemmin, kun kiinteistö ei pysty hyödyntämään kaikkea tuotettua sähköä."

"Rauman ravintolan kaukolämpötekniikka liitettiin Lungiin kiinteistön saneerauksen yhteydessä alkuvuonna 2020. Liittäminen kävi helposti, ja samalla muukin kiinteistötekniikka kytkettiin kyseiseen valvontatyökaluun."

ILO-rahasto yhdessä Rauman Energian kanssa tarjoaa veloituksettoman uimahallikäynnin ja pellehyppynäytöksiä Rauman uimahallissa sunnuntaina 19.11.2023.