Varmistamme, että Rauma toimii

Rauma toimii

Kairakatu 4:ssä 25 REOlaista varmistaa, että Rauma toimii. Se on tärkein perustehtävämme ja kiveen hakattu TOIMII.-lupaus muistuttaa siitä joka päivä Kairakadun varrella. Rauman Energia -konserni on Rauman kaupungin 100-prosenttisesti omistama ja sen juuret ulottuvat vuoteen 1900.

Konsernin tuotteita ja palveluja ovat kaukolämpö, valokuitu, sähkönsiirto ja sähköntuotanto sekä niihin liittyvät uudet energiatehokkuuspalvelut. Kairakadun asiakaspalvelupisteessä voi hoitaa Rauman Energian asioiden lisäksi Omavoiman ja VSV:n asioita. Käyntiasiakkaat voivat saapua Kairakadulle ajanvarauksella. Näin varmistamme hyvän ja rauhallisen asiointihetken. Ajanvarauksen voi tehdä nettisivuilta.

"Kiveen hakattu Toimii.-lupaus muistuttaa tärkeimmästä perustehtävästä."

98 %

Rauman Energia Sähköverkon asiakkaista jo 98 % on säävarman sähköverkon piirissä. Siksi ilmajohtoverkko alkaa olla verkkoalueella harvinainen näky. Tänä vuonna on rakennettu noin 15,5 kilometriä maakaapelia ja purettu 12 kilometriä ilmajohtoja.

525 km

Rauman Energialla on 525 kilometriä valokuituverkkoa. Sukkela-valokuituyhteydet ovat tulleet tänäkin vuonna yhä useamman raumalaisen saataville. Voit tarkistaa saatavuuden osoitteessa: raumanenergia.fi/sukkela

86 %

Rauman Energia investoi vain päästöttömään sähköntuotantoon. Viime vuonna päästötöntä sähköä tuotettiin 99 GWh:a ja päästöttömän sähkön osuus koko tuotannosta oli 86 %. Viime aikoina on investoitu muun muassa tuulivoimaan.

25 %

Rauman Energia Sähköverkon verkkopalvelumaksu on Suomen edullisimmasta päästä. Hinnat ovat vuoden 2013 tasolla ja vain 25 % Suomen sähköverkkoyhtiöistä on edullisempia. Näin siitäkin huolimatta, että Raumalla on jo pitkään rakennettu säävarmaa sähköverkkoa ja vikoja ei juurikaan ole.

!

Taloyhtiöt voivat ottaa oman sähköntuotannon monipuolisemmin käyttöön perustamalla energiayhteisön. Aikaisemmin taloyhtiön omaa voimalaitosta on voitu hyödyntää vain kiinteistösähkön tarpeeseen, mutta energiayhteisön perustaminen mahdollistaa tuotetun sähkön käyttämisen myös taloyhtiön asuntojen ja liiketilojen hyödyksi.

81 %

Rauman Energian kaukolämpö on erinomainen valinta, sillä se on paikallinen, edullinen, vihreä ja vaivaton lämmitysratkaisu. Lämpö tuotetaan Rauman Energian ja Pohjolan Voiman omistamassa Rauman Biovoimassa, jossa valtaosa energiasta tuotetaan biopolttoaineilla. Viime vuonna uusiutuvien polttoaineiden osuus oli 81 %.

Kaukolämpö, Rauman Energia

26°

Tiesitkö, että Rauman maauimalassakin polskitaan paikallisella kaukolämmöllä lämmitetyssä vedessä? Rauman suosituimmasta lämmitysmuodosta on siis moneen muuhunkin kuin asuntojen lämmittämiseen.

0 min

Kaukolämmön toimitusvarmuus on huippuluokkaa. Rauman Energian kaukolämmön asiakkailla ei ollut viime vuonna yhtään vikakeskeytystä. Työskentelemme jatkuvasti sen eteen, että kaukolämpöverkko pysyy erinomaisessa kunnossa.

3 743 kpl

Rauman Energia on rakentanut Raumalle sähköautojen julkisia latauspisteitä. Rauman Energian latauspisteissä tehtiin viime vuonna 3743 latausta. Raumalla on myös useita muita lataustoimijoita. Kaupungin kokoon nähden laturien määrä on hyvä.

Ajankohtaista

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus.

Yksi näkyvimmistä työmaista alkaa toukokuun alkupuolella, kun Rauman kaupungin vesihuoltosaneerauksen yhteydessä rakennetaan uutta kaukolämmön runkoverkkoa Luoteisväylän ja Kappelinluhdankadun varrella.

Rauman Energia Sähköverkko on julkaissut sähkäverkon kehittämissuunnitelman. Se on yleisön nähtävillä ja kommentoitavissa 16. kesäkuuta asti.

Sähköverkon saneerausta tehdään kesän aikana useissa paikoissa keskustan tuntumassa, mikä vaikuttaa liikennejärjestelyihin.

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.