Ohjataan kulutusta pois huipputunneilta

Rauman Energia, Hanna Lahti
(Kuva: Pauliina Puputti)

Sähkön hinta ja energiansäästöasiat ovat olleet esillä runsaasti. Sen lisäksi, että on tärkeää tarkastella kriittisesti omia kulutustottumuksiaan, on hyvä myös miettiä, miten omaa sähkönkulutustaan voisi tasata pois huipputunneilta. Pörssisähköasiakkaalle tämä näkyy suoraan sähkönmyynnin laskulla. Sähkön markkinahinta määräytyy kunkin hetken kalleimman tarvittavan tuotantotavan mukaan ja siksi markkinahinnassa on päivien ja tuntien välillä hyvin isojakin vaihteluita.

Sähköverkossa tuotannon ja kulutuksen tulee jatkuvasti vastata toisiaan. Isossa mittakaavassa siis kulutushuippujen tasaaminen on ekoteko, sillä vältymme kalliimpien, hiilidioksidia tuottavien energiantuotantotapojen käyttöönotoilta, ja tällä on suotuisa vaikutus markkinahintaan. Paljon jo puhuttanut tulevan talven sähköpulauhka nivoutuu myös energiansäästön ja kuormien tasauksen ympärille.

Haluamme olla mukana mahdollistamassa tätä kuormituspiikkien tasausta. Rauman Energia Sähköverkko on tarjonnut lokakuun alusta lähtien asiakkailleen vaihtoehtona kuormanohjauksen siirtoa klo 01 alkavalle tunnille aiemman klo 22 sijaan. Palvelu on herättänyt kiinnostusta ja se on tarjolla kaikille asiakkaille, joilla on kuormanohjaus käytössä.

Rahallista hyötyä tästä on suoraan pörssisähköasiakkaille, sillä monessa sähkölämmitteisessä asunnossa lämminvesivaraaja on talouden suurin sähkönsyöppö. Tällä muutoksella pörssisähkösopimusasiakas on saanut lämmitettyä veden halvemmilla tunneilla, kun markkinahinta on yleensä ollut edullisimmillaan aamuyön ensimmäisinä tunteina.

Pienillä teoilla voimme kaikki vaikuttaa.

Toimii.

Hanna Lahti
kehityspäällikkö
Rauman Energia Sähköverkko

Ajankohtaista

Rauman Biovoiman biovoimalaitoksella on meneillään poikkeuksellisen laaja vuosihuolto, jolla varmistetaan tulevien talvien häiriötöntä tuotantoa.

Rauman Energian ja Rauman Energia Sähköverkon asiakaspalvelunumero ja vikapalvelunumero uudistuvat.

Kiinteistönomistajille on tarjolla useita uusia tukimuotoja, joilla he voivat olla mukana energiatalkoissa ja luoda samalla sekä puhtaampaa huomista että taloudellista säästöä.

Rauman Energia Oy laajentaa Sukkela-valokuitunsa saatavuutta Haapasaaressa Otanmaantien ja Sokertopantien alueilla kesän 2023 aikana.

Päivityksessä mittarit ohjelmoidaan toimittamaan tuntisarjan sijasta 15 minuutin mittaussarjaa.

Rauman Energia -konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia 34,9 miljoonaan euroon, mutta liikevoitto laski 33 prosenttia 4,9 miljoonaan euroon ja tilikauden tulos oli 12,9 miljoonaa euroa tappiollinen.

Rauman Energian kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaiden on nyt mahdollista hankkia käyttöönsä 100-prosenttisesti vihreää kaukolämpöä.

Viime kuukausina on käyty valtavasti keskustelua energia-alan murroksesta. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna muutos on ollut vieläkin pidempikestoista ja suurempaa kuin mistä yleisesti puhutaan.