Ohjataan kulutusta pois huipputunneilta

Rauman Energia, Hanna Lahti
(Kuva: Pauliina Puputti)

Sähkön hinta ja energiansäästöasiat ovat olleet esillä runsaasti. Sen lisäksi, että on tärkeää tarkastella kriittisesti omia kulutustottumuksiaan, on hyvä myös miettiä, miten omaa sähkönkulutustaan voisi tasata pois huipputunneilta. Pörssisähköasiakkaalle tämä näkyy suoraan sähkönmyynnin laskulla. Sähkön markkinahinta määräytyy kunkin hetken kalleimman tarvittavan tuotantotavan mukaan ja siksi markkinahinnassa on päivien ja tuntien välillä hyvin isojakin vaihteluita.

Sähköverkossa tuotannon ja kulutuksen tulee jatkuvasti vastata toisiaan. Isossa mittakaavassa siis kulutushuippujen tasaaminen on ekoteko, sillä vältymme kalliimpien, hiilidioksidia tuottavien energiantuotantotapojen käyttöönotoilta, ja tällä on suotuisa vaikutus markkinahintaan. Paljon jo puhuttanut tulevan talven sähköpulauhka nivoutuu myös energiansäästön ja kuormien tasauksen ympärille.

Haluamme olla mukana mahdollistamassa tätä kuormituspiikkien tasausta. Rauman Energia Sähköverkko on tarjonnut lokakuun alusta lähtien asiakkailleen vaihtoehtona kuormanohjauksen siirtoa klo 01 alkavalle tunnille aiemman klo 22 sijaan. Palvelu on herättänyt kiinnostusta ja se on tarjolla kaikille asiakkaille, joilla on kuormanohjaus käytössä.

Rahallista hyötyä tästä on suoraan pörssisähköasiakkaille, sillä monessa sähkölämmitteisessä asunnossa lämminvesivaraaja on talouden suurin sähkönsyöppö. Tällä muutoksella pörssisähkösopimusasiakas on saanut lämmitettyä veden halvemmilla tunneilla, kun markkinahinta on yleensä ollut edullisimmillaan aamuyön ensimmäisinä tunteina.

Pienillä teoilla voimme kaikki vaikuttaa.

Toimii.

Hanna Lahti
kehityspäällikkö
Rauman Energia Sähköverkko

Ajankohtaista

Rauman kaupunki jakaa heijastimia perjantaiaamuna 29.9. klo 7.45 alkaen keskustan alueella. Myös Rauman Energian maskotti Anssi Kaapelikela osallistuu tempaukseen ja jakaa heijastimia Kaunisjärvenkadun ja Porintien risteyksen ympäristössä.

Toimii.-kivi on nyt laitettu kiertämään ja Poroholman Rantatalon Toni Järvinen on ensimmäinen kiven saaja.

Rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperän työ on mielekästä ja vaihtelevaa. Käynnissä on useita sähköverkon rakennustyömaita, joiden tilaaminen ja valvonta kuuluvat hänen työtehtäviinsä.

Kairakatu 4:ssä työskennellään joka päivä toimivan raumalaisten arjen eteen. Koostimme tähän juttuun esimerkkejä, miten Rauman Energia näkyy raumalaisten elämässä.

Kiinteistönomistajille on tarjolla useita uusia tukimuotoja, joilla he voivat olla mukana energiatalkoissa ja luoda samalla sekä puhtaampaa huomista että taloudellista säästöä.

Rauman kaukolämpö on Suomen halvimpia ja vertailussa myös muihin lämmitysjärjestelmiin kaukolämpö on säilyttänyt johtavan markkina-asemansa.

Kotitalouden energiailta on maksuton tapahtuma, jossa saat muun muassa vinkkejä tulevalle lämmityskaudelle.

Seminaarinkatu suljetaan liikenteeltä maanantaina 21.8. illalla ja tie avataan toisen kaistan osalta liikenteelle 24.8. illalla.