Ohjataan kulutusta pois huipputunneilta

Rauman Energia, Hanna Lahti
(Kuva: Pauliina Puputti)

Sähkön hinta ja energiansäästöasiat ovat olleet esillä runsaasti. Sen lisäksi, että on tärkeää tarkastella kriittisesti omia kulutustottumuksiaan, on hyvä myös miettiä, miten omaa sähkönkulutustaan voisi tasata pois huipputunneilta. Pörssisähköasiakkaalle tämä näkyy suoraan sähkönmyynnin laskulla. Sähkön markkinahinta määräytyy kunkin hetken kalleimman tarvittavan tuotantotavan mukaan ja siksi markkinahinnassa on päivien ja tuntien välillä hyvin isojakin vaihteluita.

Sähköverkossa tuotannon ja kulutuksen tulee jatkuvasti vastata toisiaan. Isossa mittakaavassa siis kulutushuippujen tasaaminen on ekoteko, sillä vältymme kalliimpien, hiilidioksidia tuottavien energiantuotantotapojen käyttöönotoilta, ja tällä on suotuisa vaikutus markkinahintaan. Paljon jo puhuttanut tulevan talven sähköpulauhka nivoutuu myös energiansäästön ja kuormien tasauksen ympärille.

Haluamme olla mukana mahdollistamassa tätä kuormituspiikkien tasausta. Rauman Energia Sähköverkko on tarjonnut lokakuun alusta lähtien asiakkailleen vaihtoehtona kuormanohjauksen siirtoa klo 01 alkavalle tunnille aiemman klo 22 sijaan. Palvelu on herättänyt kiinnostusta ja se on tarjolla kaikille asiakkaille, joilla on kuormanohjaus käytössä.

Rahallista hyötyä tästä on suoraan pörssisähköasiakkaille, sillä monessa sähkölämmitteisessä asunnossa lämminvesivaraaja on talouden suurin sähkönsyöppö. Tällä muutoksella pörssisähkösopimusasiakas on saanut lämmitettyä veden halvemmilla tunneilla, kun markkinahinta on yleensä ollut edullisimmillaan aamuyön ensimmäisinä tunteina.

Pienillä teoilla voimme kaikki vaikuttaa.

Toimii.

Hanna Lahti
kehityspäällikkö
Rauman Energia Sähköverkko

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.

Listasimme Rauman Energian palveluja, joiden avulla taloyhtiöissä voidaan varmistaa yhä parempi asumismukavuus ja energiatehokkuus.

"Tuntihintojen vaihtelu on tullut sähkömarkkinoille jäädäkseen", kirjoittaa Omavoiman riskienhallintapäällikkö Marko Kuittinen.

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.