Lungin suosio kasvaa

Rauman Energian Lungi-palvelukokonaisuus on käytössä useissa raumalaisissa kodeissa ja taloyhtiöissä. Myös yhä useampi yritys on päättänyt ottaa Lungisti palvelulla, joka tuo säästöjen lisäksi helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

McDonald's-yrittäjä Johanna Junkkari ja Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano.
Rauman McDonald´s-ravintolan yrittäjä Johanna Junkkari kiittelee Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartanolle Lungin tuomaa mielenrauhaa. “Mäkki” on ollut Lungi-asiakas jo kohta neljä vuotta. (Kuva: Pauliina Puputti)

Rauman Energian Lungi-tuoteperhe on kaukolämmön lisäpalvelu, jossa on kolme tasoa: Lungi, Lungimpi ja Lungein. Omakotitaloihin tarjolla oleva Lungi tuo mielenrauhaa kiinteistönomistajille, jotka haluavat säännöllisin vuositarkastuksin varmistua talonsa kaukolämpölaitteistojen oikeasta toiminnasta.

Taloyhtiöille ja yrityksille tarjolla oleva Lungimpi puolestaan on palvelu, jossa kiinteistön kaukolämpölaitteet asetetaan Rauman Energian reaaliaikaiseen etävalvontaan. Samalla mahdollistetaan lämmityksen älykäs säätö ja optimointi, joilla saavutetaan säästöä lämpölaskussa. Vaihtoehdoista monipuolisin on Lungein, jossa taloyhtiöissä ja toimistotiloissa toteutetaan huoneistojen reaaliaikaista olosuhteiden mittaamista ja optimoidaan lämmitys todellisten asuinolosuhteiden perusteella.

Vaikka palvelussa on useita eri tasoja ja ominaisuuksia, on Lungin pääpaino erityisesti kaukolämpökiinteistöjen lämmönjakokeskuksiin kohdistuvassa etävalvonnassa. Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano on ollut mukana kehittämässä Lungia alusta asti.

– Etävalvonnassa olevia kiinteistöjä meillä on tällä hetkellä noin 70 ja suunta on jatkuvasti kasvamaan päin. Olemme varmistaneet, että pystymme tarjoamaan asiakkaille palvelua kustannustehokkaasti ja tekemään tarvittaessa myös jonkin verran kiinteistökohtaista räätälöintiä, Kartano sanoo.

Asiakkaan lämmönjakokeskus on mahdollista liittää Rauman Energian keskitettyyn valvomoon, joka mahdollistaa lämmönjakokeskuksen reaaliaikaisen toiminnan varmistuksen, säätöarvojen ohjauksen ja hälytysten käsittelyn etänä. Lungin avulla voidaan myös mitata ja optimoida huoneistokohtaisia lämpötiloja. (Kuva: Pauliina Puputti)

Yksi pitkäaikaisimmista Lungi-yritysasiakkaista on Rauman McDonald´s, jonka yrittäjänä toimii Johanna Junkkari. Hän on Rauman ravintolan lisäksi myös kahden Porissa sijaitsevan ”mäkkärin” yrittäjä ja asuu itse Pirkanmaalla. Useammalla paikkakunnalla toimiminen vaatii Junkkarin mielestä paitsi loistavat avainhenkilöt myös hyviä työkaluja, jotta yritysten pyörittäminen onnistuu tarvittaessa etäältäkin.

– On hienoa toimia yrittäjänä kolmessa ravintolassa ja tarjota työpaikka tällä hetkellä yhteensä noin 180 ihmiselle. Vaikka ihmiset nimenomaan pyörittävät ravintoloiden arkea, sisältyy ravintolakiinteistöön iso määrä tekniikkaa, jonka toiminnasta minun pitää myös pysyä kärryillä. Lungi on yksi työkaluista, joilla tämä mahdollistuu, Junkkari kiittelee.

Rauman ravintolan kaukolämpötekniikka liitettiin Lungiin kiinteistön saneerauksen yhteydessä alkuvuonna 2020.

– Liittäminen kävi helposti, ja samalla muukin kiinteistötekniikka kytkettiin kyseiseen valvontatyökaluun. Lämmityksen reaaliaikaisesta valvonnasta vastaa Rauman Energia, mutta itselläni on mahdollisuus tarkkailla kiinteistöstä tiettyjen laitteiden toimintaa ja huoltotarpeita sekä tutkailla mahdollisia vikatilanteita etänäkin. Kyllähän tällainen palvelu tuo yrittämiseen osaltaan mielenrauhaa.

Lungin hyödyt eivät näy pelkästään asiakkaille, vaan sillä edistetään koko kaupungin kaukolämpöverkon parempaa toimintaa.

– Asiakas saa palvelustamme monenlaista hyötyä ja erityisesti mielenrauhaa, kun pystymme reagoimaan asiakkaan laitteiden mahdollisiin häiriöihin nopeasti ja sovitulla tavalla. Lisäksi Lungi avustaa meitä myös koko kaukolämpöverkkomme toiminnan parantamisessa. Kun voidaan varmistua, että asiakaspään laitteet toimivat oikein ja optimoidusti, vältetään hukkalämmitystä ja edistetään lämmöntuotannon päästöjen minimointia, Jouni Kartano summaa.

Rauman Akun Mikko-Matti Pelamo ja Rauman Energian kaukolämmön rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpää.
Rauman Akku vaihtoi lämmitysmuodon öljystä kaukolämpöön ja samassa yhteydessä kiinteistön lämmönjakokeskus liitettiin Rauman Energian Lungi-palveluun, jonka avulla asiakkaan lämmönjakokeskus ja sen toiminta ovat energiayhtiön reaaliaikaisessa valvonnassa. Kuvassa Rauman Akun Mikko-Matti Pelamo ja Rauman Energian kaukolämmön rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpää. (Kuva: Pauliina Puputti)

Lungi-faktaa:

  • Lungista löytyvät sopivat palvelutasot niin taloyhtiöille, yrityksille kuin omakotitaloihinkin

  • Asiakkaan lämmönjakokeskus on mahdollista liittää Rauman Energian keskitettyyn valvomoon

  • Etävalvonta mahdollistaa lämmönjakokeskuksen reaaliaikaisen toiminnan varmistuksen, säätöarvojen ohjauksen sekä hälytysten käsittelyn etänä

  • Lungin avulla pystytään leikkaamaan kulutushuiput ja saavuttamaan säästöjä

  • Kattava raportointi antaa lisätietoa lämmityksen toimivuudesta

  • Lungin avulla voidaan mitata ja optimoida huoneistokohtaisia lämpötiloja

  • Asiakas saa halutessaan reaaliaikaisen näkymän huoneistojen olosuhteista

Kuinka Lungisti sinä haluat ottaa? Lue lisää: raumanenergia.fi/lungi

Ajankohtaista

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.

Koostimme tämän uutisen yhteyteen Usein kysytyt kysymykset -osion, joka antaa vastauksia koskien tehonrajoitustoimintoa.

Pysähdy Rauman Energian Pop up -teltalle nuotion äärelle nauttimaan mehusta ja vaahtokarkeista.

Rauman Energian kaukolämpöjärjestelmässä ilmaantui torstain ja perjantain välisenä yönä tekninen vika, joka johtui Rauman Biovoiman lämmöntuo…

Kyseessä on merkittävä alennus Rauman Energia Sähköverkon asiakkaille, sillä tämän talven alennuksen kokonaisvaikutus on yli miljoona euroa.

Rauman Energia on EPV Energian osakkaana mukana investoimassa uuteen merkittävän kokoluokan aurinvoimapuistoon Lapualle.

Keskustan länsipuolella aiheutui sähkökatko torstai-illalla seitsemän jälkeen noin 2500 asiakkaalle.

Asiakaspalvelu palvelee jouluviikolla normaalisti torstaihin 21. joulukuuta asti. Perjantaina 22. joulukuuta asiakaspalvelupiste on suljettu ja puhelinpalvelu palvelee kello 16 asti.