Kulissien takana: Päiväni tietohallintopäällikkönä

Tietohallintopäällikkö Taneli Heinon työpäivistä suurin aika kuluu erilaisissa Teams-palavereissa. Työmatkat hän taittaa hyvässä säässä pyörän selässä.

Rauman Energian tietohallintopäällikkö Taneli Heino.
Tietohallintopäällikkö Taneli Heinon toimenkuvaan kuuluu muun muassa kokonaisvastuu tietohallinnosta, IT-tiimin vetäminen, tietoturva ja IT-projektit. (Kuvat: Pauliina Puputti)

TANELI HEINO

  • Syntynyt 1981 Eurajoella. Asuu Raumalla.
  • Työ: Tietohallintopäällikkö.
  • Perhe: Puoliso, kaksi lasta, kaksi kissaa ja koira.
  • Harrastukset: Pyöräily ja tietokonepelit.
Taneli Heino tauolla kaatamassa teetä mukiinsa.

Klo 7.15
Herätyskello soittaa ja hyvin lyhyiden aamutoimien jälkeen lähden töihin. Hyvällä säällä matka taittuu pyörällä. Perillä olen kahdeksalta.

Klo 8.00
Työpäivä alkaa sähköpostien ja mahdollisten hälytysten läpikäymisellä. Hälytykset voivat johtua yhteyskatkoista ja tietoturvaan liittyvistä asioista. Suurin osa on lyhyitä katkoksia, mitkä eivät aiheuta toimenpiteitä.

Klo 9.00
On kahvitauon aika, vaikkakin juon teetä. Sen jälkeen on tietoturvan kehittämiseen liittyvä Teams-kokous toimittajan kanssa. Tietoturvan kehittämiseen käytetään merkittävästi aikaa nykyisessä maailmantilanteessa.

Klo 11.00
Menen lounaalle työporukan kanssa. Paikkaa vaihtuu päivittäin, mikä ratkaistaan huutoäänestyksellä. Aasialaistyyppinen lounas maistuu minulle mieluiten.

Taneli Heino palaverissa tietokoneellaan.
Erilaiset palaverit ovat isossa osassa työpäivää. Palavereja pidetään säännöllisesti toimittajien sekä yhteistyökumppanien kanssa.

Klo 12.00
Pidämme viikoittaisen tiimipalaverin, johon osallistuu meidän ja Vakka-Suomen Voiman IT-porukkaa. Minä johdan tiimiä. Palaverin tarkoituksena on käydä viikon juoksevia asioita ja ongelmia läpi. Palaverin jälkeen on päiväkahvin aika.

Klo 14.30
Työkaveri tulee kertomaan, että yksi sovellus ei toimi. Lähden selvittämään vikaa, mikä ratkeaakin helposti palvelun uudelleen käynnistämisellä. Tällaiset pienet ongelmat ilmaantuvat silloin tällöin.

Klo 15.00
Ohjelmassa on säännöllinen palveluiden seurantakokous IT-toimittajan kanssa. Työpäivistäni kuluu yleensä monta tuntia erilaisissa Teams-palavereissa.

Klo 16.00
Työpäivä päättyy neljältä, hyppään pyörän selkään ja lähden kotiin.

Heino käymässä Laitehuoneessa.
Laitehuoneissa käynnit ovat nykyään harvinaisia, mutta toisinaan sinnekin on hyvä tehdä tarkastuskäyntejä.

MITÄ TOIMENKUVAASI KUULUU?

Kokonaisvastuu tietohallinnosta, IT-tiimin vetäminen, tietoturva, IT-projektit, toimittajien hallinta sekä käytännön suunnittelu-, asennus- ja ylläpitotyötä.

TYÖN PARHAAT PUOLET?

Työ on teknisesti haastavaa ja monipuolista. Meillä on hyvä yhteishenki IT-tiimissä ja koko talossa muutenkin.

IKIMUISTOISIN HETKI?

Ikimuistoiset hetket liittyvät yleensä negatiivisiin asioihin eli ilmaantuu joitain vikoja, joista myöhemmin selvitään kunnialla. Kerran eräs kaivinkoneyrittäjä onnistui katkaisemaan kolme valokuitua aitatolpalla. Siitä seurasi tietoliikenneyhteyden katkeaminen mutta onneksi oli varmentavia yhteyksiä.

ERIKOISINTA TYÖSSÄ?

Ukrainan sodan jälkeen uhat, tietoturvavaatimukset ja kyber-hyökkäysten määrät ovat kasvaneet entisestään. Tilannetta pitää seurata jatkuvasti erilaisissa foorumeissa ja olla varautunut nopeisiin muutoksiin. Valmistautumista ei tehdä yksin vaan yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.

Ajankohtaista

Koostimme tämän uutisen yhteyteen Usein kysytyt kysymykset -osion, joka antaa vastauksia koskien tehonrajoitustoimintoa.

Pysähdy Rauman Energian Pop up -teltalle nuotion äärelle nauttimaan mehusta ja vaahtokarkeista.

Rauman Energian kaukolämpöjärjestelmässä ilmaantui torstain ja perjantain välisenä yönä tekninen vika, joka johtui Rauman Biovoiman lämmöntuo…

Kyseessä on merkittävä alennus Rauman Energia Sähköverkon asiakkaille, sillä tämän talven alennuksen kokonaisvaikutus on yli miljoona euroa.

Rauman Energia on EPV Energian osakkaana mukana investoimassa uuteen merkittävän kokoluokan aurinvoimapuistoon Lapualle.

Keskustan länsipuolella aiheutui sähkökatko torstai-illalla seitsemän jälkeen noin 2500 asiakkaalle.

Asiakaspalvelu palvelee jouluviikolla normaalisti torstaihin 21. joulukuuta asti. Perjantaina 22. joulukuuta asiakaspalvelupiste on suljettu ja puhelinpalvelu palvelee kello 16 asti.

Rauman Energia, Osuuskauppa Keula ja Rauman kaupunki järjestävät neljättä kertaa Lumen-valotaidetapahtuman Raumalla 10.–13.1.2024.