Kulissien takana: Päiväni talouspäällikkönä

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.

Rauman Energian talouspäällikkö Taina Lehtihalme Kairakadun toimipisteen edessä, Toimii.-kiven vieressä.
Rauman Energian talouspäällikkö Taina Lehtihalme. (Kuvat: Pauliina Puputti)

TAINA LEHTIHALME

  • Syntynyt 1975 Lapissa, asuu Eurajoella
  • Työ: talouspäällikkö
  • Perhe: aviomies ja kaksi aikuista poikaa
  • Harrastukset: tennis, trx ja muu ryhmäliikunta sekä legot.
Taina Lehtihalme, Rauman Energia

Klo 8.00
Ajelen kotoani Lapijoelta Kairakadun konttorille töihin. Suuren osan työstäni hoidan kotoa ja konttorilla työskentelen kerran pari viikossa. Toimivat järjestelmät ja sähköinen taloushallinto antavat mahdollisuuden tähän. Aloitan työni päivittäin ostoreskontran parissa työskentelypaikasta riippumatta.

Klo 9.30
Käyn nappaamassa kahvihuoneesta hedelmiä välipalaksi, sillä kahvin juomista en ole opetellut. Vaihdamme kuulumisia laskentasihteeri Tarjan ja hallintojohtaja Juhan kanssa. Tilinpäätös on tekeillä ja keräämme kaikki omalta osaltamme tietoja tilintarkastusta varten. Myös tilintarkastus hoituu nykypäivänä sujuvasti sähköisten järjestelmien ja arkistoinnin ansiosta. Muodostan aineistoja seuraavan päivän tarkastusta varten ja siirrän ne tilintarkastusportaaliin.

Klo 11.00
Syön maistuvan salaattilounaan Vanhassa Raumassa ja sen jälkeen suunnistan hakemaan painosta tulleita käyntikortteja uudelle työntekijällemme.

Taina Lehtihalme Rauman Energian toimistolla tietokone kainalossaan,
Taina Lehtihalme tekee suurimman osan työpäivistä kotona Lapijoella mutta käy Raumalla Kairakadulla kerran pari viikossa. Työt onnistuvat missä vain toimivien järjestelmien ja sähköisen taloushallinnon ansiosta.

Klo 12.00
Istahdamme juttelemaan vasta työt aloittaneen REOlaisen kanssa ja perehdytän häntä omalta osaltani, mikä kuuluu henkilöstöhallinnon tehtäviini.

Klo 13.00
Vaikka kirjanpidossa eletään vielä vahvasti vuotta 2023, täytyy uuden vuodenkin asiat rullata. Teen tammikuun kirjauksia ja laskutuksia, jotta saamme tulosraportin hallituksen kokoukseen. Tilitoimiston palkanlaskija ottaa yhteyttä Teamsissä ja keskustelemme hänen kanssaan palkkajakson tuntimerkinnöistä ja teemme yhdessä korjauksia.

Klo 15.00
Työntekijä haluaa neuvoja verokorttiasioissa ja käymme niitä hänen kanssaan yhdessä läpi.
Viimeiseksi muistuu mieleeni, että pitää tilata ystävänpäiväleivokset henkilökunnalle.

Klo 15.45
Työpäivän päätteeksi vaihdan treenivaatteet päälle ja lähden trx-tunnin kautta kotiin.

Rauman Verkkopalloseuran naisten 3-divarijoukkue vasemmalta: Taina Lehtihalme, Elina Ståhlberg, Nea Lamppu ja Baoyi Xie.
Rauman Verkkopalloseuran naisten 3-divarijoukkue vasemmalta: Taina Lehtihalme, Elina Ståhlberg, Nea Lamppu ja Baoyi Xie.

MITÄ TOIMENKUVAASI KUULUU?

Taloushallinnon tehtävät eli kirjanpito, ostoreskontra, raportointi sekä monipuoliset henkilöstöhallinnon tehtävät. Huolehdin mm. työterveyspalveluiden järjestämisestä, tyky-toiminnasta ja työkaverien opastuksesta asiassa kuin asiassa. Pyrin siihen, että minulla on aina aikaa muille.

Työssäni vaaditaan loogista ajattelua, ongelmanratkaisukykyä sekä nopeaa päätöksentekoa. Vaikka teen työtäni enimmäkseen itsenäisesti, yhteistyötaitojakin tarvitaan. Organisointi- ja priorisointitaidot ovat tärkeitä sekä rauhallisena pysyminen.

TYÖN PARHAAT PUOLET?

Työ on hyvinkin vaihtelevaa eikä kahta samanlaista päivää tule peräkkäin.
Uusia asioita tulee eteen tasaisen varmasti eikä työ käy tylsäksi. Olen työskennellyt REO:lla vuodesta 1997; ensin kirjanpitäjänä, sen jälkeen laskentapäällikkönä ja nykyisin talouspäällikkönä. Vuosien mittaan erilaiset muutokset ovat tuoneet piristävää haastetta työhöni.

IKIMUISTOISIN HETKI?

Yksittäistä hetkeä on vaikea nimetä 27 vuoden ajalta. Mieleen ovat kuitenkin jääneet haastavat ja joskus vaikeatkin tilanteet, joista on selvitty yhdessä työkavereiden kanssa. Mieleenpainuvia ovat myös olleet yhteiset hetket työkavereiden kanssa epävirallisemmissa tilaisuuksissa.

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.

Listasimme Rauman Energian palveluja, joiden avulla taloyhtiöissä voidaan varmistaa yhä parempi asumismukavuus ja energiatehokkuus.

"Tuntihintojen vaihtelu on tullut sähkömarkkinoille jäädäkseen", kirjoittaa Omavoiman riskienhallintapäällikkö Marko Kuittinen.

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.