Kulissien takana: Päiväni rakennuttamispäällikkönä

Rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpään työnkuva on monipuolinen, kun hän työskentelee kaukolämpöliittymien ja niihin liittyvien työvaiheiden parissa. Kotona odottaa työpäivien jälkeen 1- ja 2-vuotiaat lapset.

Eetu Järvenpää Rauman Energian työmaalla

EETU JÄRVENPÄÄ

  • Syntynyt 1991 Kokemäellä, asuu Porissa.
  • Työ: Rakennuttamispäällikkö.
  • Perhe: Vaimo ja kaksi lasta.
  • Harrastukset: Opiskelu, enduro, golf, laskettelu ja muut talviurheilulajit.
Kaukolämmön seuranta REO:n toimipisteellä
Kaukolämpöä voidaan valvoa etänä niin REO:n toimipisteeltä kuin asiakkaat omilta päätelaitteiltaan. (Kuva: Pauliina Puputti)

Klo 6.20
Herätys ja aamutoimet, joiden jälkeen lähden ajelemaan töihin. Olen ajanut melkein kahdeksan vuotta Porin ja Rauman väliä. Työmatka katkaisee päivän mukavasti mennen tullen.

Klo 7.30
Saavun muutaman työmatkalla puhutun työpuhelun jälkeen työpaikalle. Haen aamukahvia ja siirryn työpisteelle hoitamaan työtehtäviä.

Tällä kertaa on aikaa dokumentoida verkkotietojärjestelmään uusia valmistuneita kaukolämpöliittymiä, kun kaukolämpöverkon rakentamisen vauhti on kesän jäljiltä hiipunut.

Klo 8.30
Lähden asiakaskäynnille. Käyn uuden kaukolämpöasiakkaan luona pitämässä lopputarkastuksen rakennetusta liittymästä ja asennuksista. Samalla opastan uusien kaukolämmityslaitteiden käytössä.

Klo 9.15
On vuorossa seuraava asiakaskäynti. Asiakkaat ottavat nyt jonkin verran yhteyttä syksyn kylmien kelien tullen, kun mietitään öljylämmityksen vaihtamista kaukolämpöön. Käyn suunnittelemassa uuden kaukolämpöliittymän toteutusta. Käynnin jälkeen teen tarjouksen liittymästä.

Uuden kaukolämpöliittymän rakentaminen alkaa vasta keväällä sulan maan aikana. Kaukolämpöverkkoa on aika laajasti jo keskustan alueella, joten uusien asiakkaiden liittäminen verkkoon on helppoa.

Eetu Järvenpää Rauman Energian työmaalla
Rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpää käy kaukolämpötyömailla päivittäin. Rauman keskustan alueella on kattava kaukolämpöverkosto. (Kuva: Elmeri Elo)

Klo 11.00
Työkaverien kanssa mennään lounaalle keskustaan. Usein tulen syömään suoraan työmaalta tai asiakkaalta, kuten tälläkin kertaa.

Klo 13.00
Alkaa tietoturvaryhmän kokous, jossa käydään läpi järjestelmien tietoturvallisuutta. Joka osastolta osallistutaan ryhmään ja itse olen mukana kaukolämmön osalta. Kokouksessa kerron, mitä meillä on meneillään. IT-asiantuntijat ottavat sitten kantaa, pitääkö tehdä joitain toimenpiteitä.

Klo 14.00
Menen kahvitauolle, jonka jälkeen lähden Lakarin varalämpökeskukselle tekemään tarkastus- ja huoltokäyntiä ennen kuin lämmityskausi todella alkaa. Silloin lämpökeskuksen täytyy olla valmiudessa.

Klo 15.45
Lähden kotimatkalle ja pää tyhjenee työasioista tehokkaasti sen aikana. Kotona odottaakin seuraava työmaa pienten lasten kanssa.

Töiden vastapainona Eetu Järvenpää harrastaa monipuolisesti, kun pikkulapsiarjelta ehtii. (Kuva: Lopen Enduro Oy)

MITÄ TOIMENKUVAASI KUULUU?

Kaukolämpöverkon suunnittelu, rakennuttaminen ja dokumentointi sekä myynti ja toteutukset. Työmaiden lupa-asiat ja turvallisuuskoordinaattorin sekä nestekaasulaitoksen käytönvalvojan tehtävät kuuluvat myös työnkuvaani.

TYÖN PARHAAT PUOLET?

Minulla on monipuolinen työnkuva, jossa jokainen työpäivä on erilainen. Uusia haasteita ja asioita tulee jatkuvasti vastaan, mikä pitää työn mielenkiintoisena. Työ ei ole pelkkää toimistotyötä, kun saan liikkua ympäri Raumaa. Sekä toimistolla että työmailla pitäisi kummassakin ehtiä olla enemmän, joten päivät ovat välillä aikamoista tasapainottelua näiden välillä.

IKIMUISTOISIN HETKI?

Hyvät ja huonot asiakaspalautteet, ja kaikki palaute otetaan mielellään vastaan. Huonotkin palautteet voivat usein jäädä mieleen, ne eivät kuitenkaan henkilöidy kehenkään. Joskus niihin voi liittyä jotain hassua ja vaikkapa pieniä omia mokia, mitä on kiva muistella työkaverien kanssa.

Ajankohtaista

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.

Koostimme tämän uutisen yhteyteen Usein kysytyt kysymykset -osion, joka antaa vastauksia koskien tehonrajoitustoimintoa.

Pysähdy Rauman Energian Pop up -teltalle nuotion äärelle nauttimaan mehusta ja vaahtokarkeista.

Rauman Energian kaukolämpöjärjestelmässä ilmaantui torstain ja perjantain välisenä yönä tekninen vika, joka johtui Rauman Biovoiman lämmöntuo…

Kyseessä on merkittävä alennus Rauman Energia Sähköverkon asiakkaille, sillä tämän talven alennuksen kokonaisvaikutus on yli miljoona euroa.

Rauman Energia on EPV Energian osakkaana mukana investoimassa uuteen merkittävän kokoluokan aurinvoimapuistoon Lapualle.

Keskustan länsipuolella aiheutui sähkökatko torstai-illalla seitsemän jälkeen noin 2500 asiakkaalle.

Asiakaspalvelu palvelee jouluviikolla normaalisti torstaihin 21. joulukuuta asti. Perjantaina 22. joulukuuta asiakaspalvelupiste on suljettu ja puhelinpalvelu palvelee kello 16 asti.