Kulissien takana: Päiväni rakennuttamispäällikkönä

Rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperän työ on mielekästä ja vaihtelevaa. Käynnissä on useita sähköverkon rakennustyömaita, joiden tilaaminen ja valvonta kuuluvat hänen työtehtäviinsä.

Petteri Ojanperä Rauman Energian työmaalla

PETTERI OJANPERÄ

  • Syntynyt 1989 Uudessakaupungissa. Asuu Raumalla.
  • Työ: Rakennuttamispäällikkö.
  • Perhe: Pölypunkit.
  • Harrastukset: Kuntosali, golf, tennis ja sulkapallo.
Petteri Ojanperä Rauman Energian työmaalla
Työmaiden turvallisuuden ja rakennustöiden valvonta kuuluvat Petteri Ojanperän työnkuvaan. Hän kiertää työmaat läpi säännöllisesti varmistamassa, että kaikki sujuu, kuten pitää. (Kuvat: Elmeri Elo)

Klo 6.00
Herään kuuden tietämillä. Teen tarvittavat aamutoimet ja syön aamupalan. Asun lähellä Rauman Energian toimipaikkaa ja töihin saavun seitsemän aikaan.

Klo 7.00
Ensimmäisenä töihin saavuttuani avaan tietokoneen ja käyn hakemassa kahvin koneen viereen. Luen läpi sähköpostit ja vastailen niihin. Valmistaudun aamupäivän työmaakierrokseen. Usein käyn kierroksilla yksin, mutta joskus mukaani lähtee työnjohtaja.

Klo 8.00
Kahdeksan aikaan lähden valvomaan rakennustöitä työmaille, joita on ympäri Raumaa. Kierroksella saa kulumaan muutaman tunnin, kun käyn työmaat läpi. Tällä hetkellä on käynnissä noin kuusi isompaa työmaata, joissa rakennetaan sähköverkkoja maan alle. Kaivuu- ja rakennustöistä aiheutuu ylimääräisiä liikennejärjestelyjä työmaiden ympäristössä. Turvallisuus sekä liikennejärjestelyiden valvonta kuuluvat myös työhöni.

Petteri Ojanperä Rauman Energian työmaalla

Klo 11.00
Tulen työmaakierrokselta takaisin toimistolle ja lähden työkaverien kanssa lounaalle. En osallistu keskusteluun lounaspaikan valinnasta, vaan menen aina muiden mukana.

Klo 12.00
Saavumme takaisin toimistolle ja työlistalla on laskujen hyväksymistä sekä sähkösuunnitelmien tarkastusta. Dokumentoin samalla verkkotietojärjestelmää. Vastailen myös asiakkailta tuleviin puheluihin. Joskus niitä saattaa tulla useampikin päivän aikana.

Klo 13.00
Pidän työmaapalaverin urakoitsijan kanssa Rauman Energian neukkarissa. Palaverissa käymme läpi työmaahan liittyviä asioita kuten aikatauluja, projektin etenemää ja turvallisuusasioita. Palaverin päätyttyä ehdin juoda iltapäiväkahvit yhdessä työkaverien kanssa.

Klo 15.30
Saan valmiiksi työpäivän viimeiset työt. Sanon työkavereille heipat ja lähden kotiin. Harrastan monenlaista liikuntaa vapaa-ajalla ja kodin kautta suuntaankin harrastusten pariin.

Petteri Ojanperä Rauman Energian työmaalla
Tällä hetkellä Rauman Energia Sähköverkolla on käynnissä muutama isompi työmaa, joten ajettavaa riittää.

MITÄ TOIMENKUVAASI KUULUU?

Työmaiden tilaaminen ja valvonta alusta loppuun. Turvallisuuskoordinaattorina valvon myös työmaiden turvallisuutta ja laatua, jotta työtapaturmia ei aiheudu urakoitsijoille tai ulkopuolisille.

TYÖN PARHAAT PUOLET?

Monipuolisuus ja vaihtelevuus, sillä harvemmin on samanlaisia työpäiviä peräkkäin. Työni on mielekästä ja vaativaa. Ei ole ollut yhtään sellaista päivää, jolloin harmittaisi tulla töihin.

IKIMUISTOISIN HETKI?

Yksittäistä hetkeä ei tule mieleen. Työ on lähes aina kivaa ja tykkään olla töissä Rauman Energialla.

***

Sähköverkkofakta

Rauman Energia Sähköverkko jatkoi tänäkin kesänä säävarman sähköverkon rakentamista ja ylläpitoa. Kesän aikana säävarmaa sähköverkkoa on rakennettu noin 15,5 kilometriä ja samalla vanhaa ilmajohtoa purettu 12 kilometriä. Säävarman sähköverkon piirissä on jo 98 prosenttia Rauman Energia Sähköverkon asiakkaista.

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin vuosi 2023 sujui monilta osin yli ennakko-odotusten.

Rauman Energia Sähköverkko tiedottaa, että työt rikkoutuneen sähkökaapelin alueella alkavat viikon 12 aikana.

Tervetuloa Rauman Energian taloyhtiöpäättäjille suunnattuun pizzailtaan, josta saatte ratkaisuja taloyhtiönne toimivaan tulevaisuuteen.

Satu Saarinen tuo Rauman hyviä puolia esiin aktiivisesti omissa verkostoissaan.

Talouspäällikkö Taina Lehtihalme on työskennellyt Rauman Energialla lähes 30 vuotta monenlaisissa taloushallinnon tehtävissä. Talouspäällikkönä hän huolehtii myös henkilöstöhallinnosta, mikä tuo mieleistä vaihtelua työpäiviin.

Listasimme Rauman Energian palveluja, joiden avulla taloyhtiöissä voidaan varmistaa yhä parempi asumismukavuus ja energiatehokkuus.

"Tuntihintojen vaihtelu on tullut sähkömarkkinoille jäädäkseen", kirjoittaa Omavoiman riskienhallintapäällikkö Marko Kuittinen.

"Lungi-palvelu mahdollistaa minulle sen, että tiedän isännöimieni kohteiden lämmityksen olevan jatkuvassa valvonnassa ja pystyn itsekin tarvittaessa tekemään etänä pieniä säätöjä lämmitykseen", Janne Kuusisto sanoo.