Kulissien takana: Päiväni rakennuttamispäällikkönä

Rakennuttamispäällikkö Petteri Ojanperän työ on mielekästä ja vaihtelevaa. Käynnissä on useita sähköverkon rakennustyömaita, joiden tilaaminen ja valvonta kuuluvat hänen työtehtäviinsä.

Petteri Ojanperä Rauman Energian työmaalla

PETTERI OJANPERÄ

  • Syntynyt 1989 Uudessakaupungissa. Asuu Raumalla.
  • Työ: Rakennuttamispäällikkö.
  • Perhe: Pölypunkit.
  • Harrastukset: Kuntosali, golf, tennis ja sulkapallo.
Petteri Ojanperä Rauman Energian työmaalla
Työmaiden turvallisuuden ja rakennustöiden valvonta kuuluvat Petteri Ojanperän työnkuvaan. Hän kiertää työmaat läpi säännöllisesti varmistamassa, että kaikki sujuu, kuten pitää. (Kuvat: Elmeri Elo)

Klo 6.00
Herään kuuden tietämillä. Teen tarvittavat aamutoimet ja syön aamupalan. Asun lähellä Rauman Energian toimipaikkaa ja töihin saavun seitsemän aikaan.

Klo 7.00
Ensimmäisenä töihin saavuttuani avaan tietokoneen ja käyn hakemassa kahvin koneen viereen. Luen läpi sähköpostit ja vastailen niihin. Valmistaudun aamupäivän työmaakierrokseen. Usein käyn kierroksilla yksin, mutta joskus mukaani lähtee työnjohtaja.

Klo 8.00
Kahdeksan aikaan lähden valvomaan rakennustöitä työmaille, joita on ympäri Raumaa. Kierroksella saa kulumaan muutaman tunnin, kun käyn työmaat läpi. Tällä hetkellä on käynnissä noin kuusi isompaa työmaata, joissa rakennetaan sähköverkkoja maan alle. Kaivuu- ja rakennustöistä aiheutuu ylimääräisiä liikennejärjestelyjä työmaiden ympäristössä. Turvallisuus sekä liikennejärjestelyiden valvonta kuuluvat myös työhöni.

Petteri Ojanperä Rauman Energian työmaalla

Klo 11.00
Tulen työmaakierrokselta takaisin toimistolle ja lähden työkaverien kanssa lounaalle. En osallistu keskusteluun lounaspaikan valinnasta, vaan menen aina muiden mukana.

Klo 12.00
Saavumme takaisin toimistolle ja työlistalla on laskujen hyväksymistä sekä sähkösuunnitelmien tarkastusta. Dokumentoin samalla verkkotietojärjestelmää. Vastailen myös asiakkailta tuleviin puheluihin. Joskus niitä saattaa tulla useampikin päivän aikana.

Klo 13.00
Pidän työmaapalaverin urakoitsijan kanssa Rauman Energian neukkarissa. Palaverissa käymme läpi työmaahan liittyviä asioita kuten aikatauluja, projektin etenemää ja turvallisuusasioita. Palaverin päätyttyä ehdin juoda iltapäiväkahvit yhdessä työkaverien kanssa.

Klo 15.30
Saan valmiiksi työpäivän viimeiset työt. Sanon työkavereille heipat ja lähden kotiin. Harrastan monenlaista liikuntaa vapaa-ajalla ja kodin kautta suuntaankin harrastusten pariin.

Petteri Ojanperä Rauman Energian työmaalla
Tällä hetkellä Rauman Energia Sähköverkolla on käynnissä muutama isompi työmaa, joten ajettavaa riittää.

MITÄ TOIMENKUVAASI KUULUU?

Työmaiden tilaaminen ja valvonta alusta loppuun. Turvallisuuskoordinaattorina valvon myös työmaiden turvallisuutta ja laatua, jotta työtapaturmia ei aiheudu urakoitsijoille tai ulkopuolisille.

TYÖN PARHAAT PUOLET?

Monipuolisuus ja vaihtelevuus, sillä harvemmin on samanlaisia työpäiviä peräkkäin. Työni on mielekästä ja vaativaa. Ei ole ollut yhtään sellaista päivää, jolloin harmittaisi tulla töihin.

IKIMUISTOISIN HETKI?

Yksittäistä hetkeä ei tule mieleen. Työ on lähes aina kivaa ja tykkään olla töissä Rauman Energialla.

***

Sähköverkkofakta

Rauman Energia Sähköverkko jatkoi tänäkin kesänä säävarman sähköverkon rakentamista ja ylläpitoa. Kesän aikana säävarmaa sähköverkkoa on rakennettu noin 15,5 kilometriä ja samalla vanhaa ilmajohtoa purettu 12 kilometriä. Säävarman sähköverkon piirissä on jo 98 prosenttia Rauman Energia Sähköverkon asiakkaista.

Ajankohtaista

Rakennuttamispäällikkö Eetu Järvenpään työnkuva on monipuolinen, kun hän työskentelee kaukolämpöliittymien ja niihin liittyvien työvaiheiden parissa. Kotona odottaa työpäivien jälkeen 1- ja 2-vuotiaat lapset.

Raum Rome Paris -logo tulee vastaan tasaiseen tahtiin erilaisissa yhteyksissä luoden myönteistä Rauma-kuvaa.

Rauman Energian Lungi-palvelukokonaisuus on käytössä useissa raumalaisissa kodeissa ja taloyhtiöissä. Myös yhä useampi yritys on päättänyt ottaa Lungisti palvelulla, joka tuo säästöjen lisäksi helppoutta, mukavuutta ja mielenrauhaa.

"Sähkönsiirto on laskenut asiakkaiden energiansäästötoimien ansiosta ja tuotantoa on lisätty verkkoon ennätysmäärät aiempiin vuosiin verrattuna. Samalla kiinnostus energia-asioita kohtaan on suurempaa kuin ehkä koskaan ennen."

Koostimme artikkeliin tietoa, mitä uuden Online-palvelun käyttöönotto tarkoittaa Rauman Energian asiakkaille.

"Energiayhteisön voivat perustaa esimerkiksi taloyhtiön osakkaat enemmistöpäätöksellä. Omaa energiantuotantoa saadaan hyödynnettyä monipuolisemmin, kun kiinteistö ei pysty hyödyntämään kaikkea tuotettua sähköä."

"Rauman ravintolan kaukolämpötekniikka liitettiin Lungiin kiinteistön saneerauksen yhteydessä alkuvuonna 2020. Liittäminen kävi helposti, ja samalla muukin kiinteistötekniikka kytkettiin kyseiseen valvontatyökaluun."

ILO-rahasto yhdessä Rauman Energian kanssa tarjoaa veloituksettoman uimahallikäynnin ja pellehyppynäytöksiä Rauman uimahallissa sunnuntaina 19.11.2023.