Kulissien takana: Päiväni palvelupäällikkönä

Palvelupäällikkö Taru Arponen huolehtii, että uudet sähköliittymät tulevat kytketyksi ajallaan ja asiakkaat saavat vastauksia sähkökysymyksiin. Yhdessä tiimin kanssa tekeminen on mielekästä.

(Kuvat: Pauliina Puputti)

TARU ARPONEN

  • Syntynyt 1990 Pyhärannassa, asuu nykyään Raumalla
  • Työ: Palvelupäällikkö
  • Perhe: Puoliso ja kaksi lasta
  • Harrastukset: Lasten kanssa harrastaminen ja omakotitalon arkiset askareet

Klo 6.30
Herään aamuisin puoli seitsemän aikaan, syön aamupalan ja herätän lapset. Aamutoimien jälkeen lähdemme kohti päiväkotia, jonne lapset jäävät innoissaan leikkimään.

Klo 8.00
Saavun työpaikalle hieman ennen kahdeksaa, huikkaan heipat paikalla oleville työkavereille ja haen aamun ensimmäisen kahvin työpöydän ääreen. Kahvin lomassa katson läpi uudet sähköpostit ja vastailen niihin, jotka eivät vaadi jatkoselvittelyä.

Klo 10.00
Soittelen muutamille asiakkaille ja urakoitsijoille, joilta on tullut yhteydenottopyyntöjä asiakaspalveluun. Eräällä asiakkaalla lämmitystapa on muuttumassa maalämpöön ja heidän pitäisi muuttaa sähköliittymä yksivaiheisesta kolmivaiheiseksi. Kerron hänelle toimintatavat ja toimitan päivitetyn liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi sähköisesti. Kun sopimusasiat ovat kunnossa, jään odottamaan asiakkaan sähköurakoitsijan toimittamaa yleistietolomaketta kolmivaiheistuksesta. Asiakkaan valitsema sähköurakoitsija tekee talon sisäiset sähkötyöt kuntoon maalämmön kytkennälle ja ilmoittaa meille, kun kolmivaiheistus verkon kanssa voidaan tehdä.

Klo 11.00
Koittaa lounasaika ja lähdetään työkavereiden kanssa kaupungille lounasravintolaan syömään. Ollaan Raumalla onnekkaita, sillä valinnanvaraa lounaspaikoista on paljon ja jokaiselle löytyy varmasti mieleistä.

Palaverissa kehityspäällikkö Hanna Lahden kanssa käydään läpi kuluvan vuoden mittareiden määräaikaistarkastusten aikatauluja sekä suunnitellaan uuden mittalaitetyypin käyttöönottoa. (Kuva: Pauliina Puputti)

Klo 12.00
Puolenpäivän aikaan on palaveri kehityspäällikkö Hanna Lahden kanssa. Käymme yhdessä läpi kuluvan vuoden mittareiden määräaikaistarkastusten aikatauluja. Teetämme mittaritarkastuksia vuosittain sekä kuluttaja-asiakkaille että isommille asiakkaille. Palaverissa suunnittelemme myös uuden mittalaitetyypin käyttöönottoa verkkoalueellamme. Mittarit saapuvat meille helmikuun loppupuolella.

Klo 14.00
Pikainen jaloittelutauko kahvihuoneeseen, jossa käydään työkavereiden kanssa läpi päivän polttavat puheenaiheet. Kahvin jälkeen on uuden sähköliittymän suunnittelua. Liittymä vaatii verkon rakentamista ennen kuin asiakas voidaan kytkeä verkkoon, joten tähän en tee vielä liittymissopimusta asiakkaalle. Soitan ensin asiakkaalle tai tapauskohtaisesti urakoitsijalle tiedustellen tulevan liittymän kokoa ja heidän rakentamisaikatauluaan. Verkon rakentamista vaativista liittymistä keskustelen rakennuttamispuolen kanssa. Suunnittelemme yhdessä aikataulua asiakkaan toiveet huomioiden.

Klo 16.00
Hieman ennen neljää on aika lähteä kotiin. Haen lapset päiväkodista ja suuntaamme Pyynpään tekojäälle luistelemaan. Pikku happihyppely on paikallaan toimistossa vietetyn päivän jälkeen.

MITÄ TOIMENKUVAASI KUULUU?

Vastaan liittymätilausprosessien sujuvuudesta ja asiakaspalvelusta aina uusien liittymien tilaamisesta olemassa olevien liittymien muutostarpeisiin. Työhöni kuuluu näihin liittyvä asiakaspalvelu, asennusilmoitusten ja tilausten käsittely sekä kenttätöiden hallinta. Yhdessä kollegan kanssa hoidamme mittauspuolen ja pientuotannon asioita. Huolehdin, että uudet sähköliittymät tulevat kytketyiksi ajallaan ja asiakkaat saavat vastauksia sähköteknisiin kysymyksiin.

TYÖN PARHAAT PUOLET?

Monipuoliset haasteet ja niiden ratkominen tuovat sopivasti vaihtelua päiviin. Tykkään olla yhteyksissä asiakkaisiin ja parasta on, kun saan autettua heitä. Meillä on hyvin toimiva työyhteisö ja tulen aamuisin mielelläni töihin. Yhdessä tiimin kanssa tekeminen on mielekästä.

IKIMUISTOISIN HETKI?

Olen ollut talossa 2011 alkaen ja suurimman osan ajasta käyttö- ja kunnossapitoinsinöörinä. Tuolloin toimin käytönvalvojana ja meillä oli vielä yhteinen käyttökeskus Vakka-Suomen Voima Oyn kanssa. Niiltä ajoilta on jäänyt mieleen rajuimmat myrskyt ja suurhäiriöt, jolloin verkkoyhtiöillä oli kerralla useita sähköttömiä asiakkaita. Silloin oli tekemisen meininkiä valvomossa operaattorien ohjatessa useita työryhmiä maastossa. Oli kiire saada asiakkaille mahdollisimman nopeasti sähköjä takaisin turvallisesti. Nykyään näitä vikoja on onneksi harvoin, sillä verkko on pitkälti maakaapeloitua.

Sähköt tulisi katkaista mittalaitteen katkaisupainikkeesta eikä pääkytkimestä, jotta mittarilaitteen sähköt säilyvät ja siihen saadaan yhteys. (Kuva: Pauliina Puputti)

Ajankohtaista

Rauman Energia -konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia 34,9 miljoonaan euroon, mutta liikevoitto laski 33 prosenttia 4,9 miljoonaan euroon ja tilikauden tulos oli 12,9 miljoonaa euroa tappiollinen.

Rauman Energian kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaiden on nyt mahdollista hankkia käyttöönsä 100-prosenttisesti vihreää kaukolämpöä.

Viime kuukausina on käyty valtavasti keskustelua energia-alan murroksesta. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna muutos on ollut vieläkin pidempikestoista ja suurempaa kuin mistä yleisesti puhutaan.

Kaukolämmön uudet palvelut ovat löytäneet hyvin tiensä raumalaisten asiakkaiden luokse.

Palvelupäällikkö Taru Arponen huolehtii, että uudet sähköliittymät tulevat kytketyksi ajallaan ja asiakkaat saavat vastauksia sähkökysymyksiin.

Poikkeuksellinen energiavuosi, energiansäästötalkoot ja edellisvuotta alhaisempi lämpötila näkyvät selvästi Rauman Energian viime vuoden tilastoissa.

Rauman Energia lanseeraa uuden BioTakuun, joka on suunnattu kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaille.

Sähköpula tulee, jos sähköä käytetään enemmän kuin sitä tuotetaan tai tuodaan. Tällöin sähkön kulutusta joudutaan rajoittamaan, jotta sähköjärjestelmä ei kaadu.