Kulissien takana: Päiväni asiakasneuvojana

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Rauman Energian asiakasneuvoja Nea Suominen. (Kuvat: Pauliina Puputti)

NEA SUOMINEN

  • Syntynyt 1981 Raumalla
  • Työ: asiakasneuvoja
  • Perhe: aviomies ja kaksi lasta
  • Harrastukset: crossfit ja käsityöt
Rauman Energian asiakasneuvoja Nea Suominen Kairakadun toimipisteellä

Klo 6.00
Heräilen aina melko aikaisin ja nautin aamupalan. Ennen töihin lähtöä käymme lasten kanssa päivän aikatauluja läpi ja erityisesti mahdolliset kyytitarpeet harrastuksiin, jotta arki rullailee mukavasti.

Klo 8.00
Saavun toimistolle yleensä vähän ennen kello 8, avaan koneen ja haen aamukahvin. Päivä lähtee hyvin liikkeelle, kun silmäilee sähköpostit aamukahvia nauttien.

Klo 8.45
Jokaviikkoinen rutiini on käydä läpi sähkömarkkinakatsaus Omavoiman riskienhallintapäällikkö Marko Kuittisen johdolla. Saamme tästä aina hyvän näkemyksen vallitsevaan markkinatilanteeseen.

Klo 9.00
Yhdeksän pintaan on aika käydä yhdessä kahvilla ja vaihtaa kuulumiset ennen paluuta työpisteellä. Koska kuukausi on juuri vaihtunut, luodaan asiakkaille laskut kaukolämmöstä sekä sähköistä. Olen edellisenä päivänä tarkistanut, että kaukolämmön lukemat ovat saapuneet sekä suurin osa sähkön aikasarjoista. Osa sarjoista tässä vaiheessa vielä puuttuu, mutta laskuja ajetaan joka viikko, jotta kaikki saisivat laskunsa mahdollisimman pian.

Klo 10.00
Kalenteri muistuttaa ajanvarausasiakkaan saapumisesta. Varaamalla ajan asiakaspalveluun voi varmistaa rauhallisen asiointihetken. Heinäkuussa asiakaspalvelupiste onkin auki vain ajanvarauksella.

Nea Suominen pääsi viime kesänä hassuttelemaan työkavereiden ja Toimii.-kiven kanssa. Nean kanssa kuvassa ovat Janne Männistö, Taina Lehtihalme ja Jali Syyrakki.

Klo 11.00
Lounashetki toimistolla omien eväiden parissa kuten yleensä. Joskus tulee myös piipahdettua kaupungilla lounaalla.

Klo 11.45
Valmistaudun vastaanottamaan asiakaspalvelupisteeseen saapuvat asiakkaat. Asiakaspalvelupiste on tavallisesti avoinna kello 12–15. Asiakastapaamisten välissä käyn läpi tiedonvaihdon tehtävälistaa sekä viimeistelen lähteviä laskutuseriä.

Klo 14.00
Kahvipaussi, jos asiakaskäynneiltä sopivasti ehtii. Tässä vaiheessa on hyvä päivittää myös kuulumiset työkavereiden kanssa.

Klo 15.00
Ovet sulkeutuvat, kirjaan mahdolliset keskeneräiset työt koneelle. Tarkistan vielä tiedonvaihdon tehtävälistan, että onko sinne ilmestynyt jotain kiireellistä käsiteltävää.

Klo 15.45
Suljen koneen ja suuntaan Crossfit-tunnille, joka alkaa klo 16.00. Se on tärkein harrastukseni.

Nea ylhäällä. Crossfit on hyvää vastapainoa toimistotyölle.

MITÄ TOIMENKUVAASI KUULUU?

Laskutus (sähkö, kaukolämpö, valokuituliittymät), kaukolämmön uudet liittymät sekä mittarinvaihdot, tiedonvaihto ja asiakaspalvelu.

TYÖN PARHAAT PUOLET?

Monipuolisuus, vaihtelevat työpäivät ja mielenkiintoiset työtehtävät. Työskentelemme tiimissä, mutta jokaisella on
myös oma työpari, jonka kanssa jaamme päivittäiset työt. Epäselvyyksien ratkominen on huomattavasti mukavampaa, kun saa vaihtaa ajatuksia työparin kanssa.

IKIMUISTOISIN HETKI?

Datahubin käyttöönotto 2022 ja energiakriisin alkaminen. Datahub on sähkön vähittäismarkkinoiden keskitetty tiedonvaihtojärjestelmä. Siihen tallennetaan asiakas-, sopimus- ja kulutustietoja Suomen 3,9 miljoonasta sähkönkäyttöpaikasta. Kaikki Suomessa toimivat sähkönmyyjät ja jakeluverkkoyhtiöt käyttävät näitä tietoja palvellessaan asiakkaitaan eli sähkön käyttäjiä. Datahubin käyttöönotto oli iso projekti.

Ajankohtaista

Rauman Biovoima toimittaa puuperäisillä polttoaineilla tuotettua prosessihöyryä, kaukolämpöä ja sähköä UPM:n paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Voimalaitos tuottaa lähes kaiken raumalaisten tarvitsemasta kaukolämmöstä.

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin.

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Se antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja olla mahdollistamassa vihreää siirtymää.

Asiakaspalvelupiste Kairakadulla palvelee heinäkuussa vain ajanvarauksella. Puhelinasiakaspalvelu palvelee kesä-heinäkuussa arkisin kello 8-16.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille Rauman alueella.

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus.