Kaukolämmön hintaan alennuksia Raumalla

Kaukolämmön vuosihuoltosopimus on saanut innostuneen vastaanoton.

Rauman Energia laskee kaukolämmön perusmaksujen hintoja 1.6.2018 alkaen. Hinnanalennus koskee omakotitaloja sekä pieniä rivi- ja kerrostaloja. Perusmaksu alenee omakotitalossa noin 10 prosenttia, mikä tarkoittaa vuositasolla noin 55 euron säästöä.

-Haluamme jatkaa asiakkaidemme tasapuolisempaa kohtelua ja alennamme vahvan talouskasvun sekä alentuneiden tuotantokustannusten ansiosta pienemmän kokoluokan asiakaskantamme perusmaksuja, jotka ovat olleet suhteessa hieman korkeammat kuin isompien asiakkaiden. Alennusten kokonaisvaikutus on noin 130 000 euroa, Rauman Energian kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano sanoo.

-Tämän alennuksen myötä voimme ylpeänä sanoa, että kuulumme kaikissa asiakasryhmissä Suomen kymmenen halvimman kaukolämpöyhtiön joukkoon yli 220 yhtiöstä. Lisäksi kaukolämpömme on koko maan vertailussa ympäristöystävällisimmästä päästä, Kartano jatkaa.

Hintamuutoksia myös isommille asiakkaille

Perusmaksun tarkistukset vaikuttavat tapauskohtaisesti myös isomman tilaustehon asiakkaiden maksuihin. Perusmaksun määrittävä tekijä on laskutusvesivirta, ja sen tarkistus tehdään Raumalla jo neljättä kertaa.

-Olemme olleet ensimmäisten yhtiöiden joukossa aloittamassa tarkistustoimintaa. Tarkistuksella varmistetaan asiakkaiden tarpeiden mukainen sekä tasapuolinen perusmaksu. Jokainen asiakas maksaa todellisen huippukulutuksen mukaista perusmaksua, Jouni Kartano selvittää.

Uuden, alan suosituksiin perustuvan määrittelyn ansiosta yli 400 isomman asiakkaan perusmaksu alenee. Asiakaskohtaiset alennukset vaihtelevat vuositasolla sadasta eurosta jopa tuhansiin euroihin. Pienellä osalla asiakkaita perusmaksu myös nousee kasvaneen huippukulutuksen myötä. Muutosten kokonaisvaikutus alentaa kuitenkin perusmaksuja yli 200 000 euroa.

Yli 30 kW tilaustehon omaavat asiakkaat saavat toukokuun aikana postitse kirjeen tarkistuksen tuloksista.

Kaukolämpölaitteiden huoltopalvelulle vauhdikas startti

Rauman Energia on alkuvuoden aikana lanseerannut kaukolämmön vuosihuoltosopimuksen. Palvelun tarkoituksena on varmistaa kiinteistön kaukolämpölaitteiden toimintavarmuus ja kustannustehokas toiminta.

-Pystymme mittaustietojen perusteella analysoimaan laitteiden kustannustehokkuutta sekä käymme vuosittain paikan päällä tekemässä tarkistuksen laitteille. Omistajat saavat palvelun avulla nopeasti tietoa kaukolämpölaitteiden vikaantumisesta sekä kaukolämpölaitteiden mahdollisista tulevista korjaustarpeista, Jouni Kartano kertoo.

Laitteiston ja lämmitysjärjestelmän toimivuus vaikuttaa myös perusmaksuihin, koska mitä paremmin laitteet toimivat sitä vähemmän tarvitaan kaukolämpövettä.

-Vilkas kysyntä uutta palveluamme kohtaan on yllättänyt meidät myönteisesti, Kartano sanoo.

Huoltopalveluun voivat liittyä kaikki asiakkaat. Palvelun hinta veloitetaan kuukausittain kaukolämmön kulutusmaksun yhteydessä.

Lisää paikallisesta kaukolämmöstä ja huoltosopimuksesta: www.raumanenergia.fi/kaukolampo

Ajankohtaista

Rauman Energia Oy laajentaa Sukkela-valokuitunsa saatavuutta Haapasaaressa Otanmaantien ja Sokertopantien alueilla kesän 2023 aikana.

Päivityksessä mittarit ohjelmoidaan toimittamaan tuntisarjan sijasta 15 minuutin mittaussarjaa.

Rauman Energia -konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna kuusi prosenttia 34,9 miljoonaan euroon, mutta liikevoitto laski 33 prosenttia 4,9 miljoonaan euroon ja tilikauden tulos oli 12,9 miljoonaa euroa tappiollinen.

Rauman Energian kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaiden on nyt mahdollista hankkia käyttöönsä 100-prosenttisesti vihreää kaukolämpöä.

Viime kuukausina on käyty valtavasti keskustelua energia-alan murroksesta. Asiakkaan näkökulmasta katsottuna muutos on ollut vieläkin pidempikestoista ja suurempaa kuin mistä yleisesti puhutaan.

Kaukolämmön uudet palvelut ovat löytäneet hyvin tiensä raumalaisten asiakkaiden luokse.

Palvelupäällikkö Taru Arponen huolehtii, että uudet sähköliittymät tulevat kytketyksi ajallaan ja asiakkaat saavat vastauksia sähkökysymyksiin.

Poikkeuksellinen energiavuosi, energiansäästötalkoot ja edellisvuotta alhaisempi lämpötila näkyvät selvästi Rauman Energian viime vuoden tilastoissa.