BioTakuulla 100-prosenttisesti vihreä kaukolämpö yrityksille ja taloyhtiöille

Rauman Energia lanseeraa alkuvuodesta 2023 yrityksille ja taloyhtiöille suunnatun kaukolämmön BioTakuun, 100-prosenttisesti vihreän kaukolämmön.

Tuote takaa käyttäjälleen, että lämpö on tuotettu sataprosenttisesti uusiutuvilla energialähteillä. BioTakuun käyttö pienentää yrityksen tai taloyhtiön hiilijalanjälkeä päästöjen osalta välittömästi ja se on varmennettu alkuperätakuilla.

BioTakuun käyttöönotto ei vaadi investointeja tai muutostöitä, vaan nykyinen kaukolämpöasiakas voi tilata tuotteen helposti alla olevalla lomakkeella ja sen tilaaja saa BioTakuu-sertifikaatin.

Hiilineutraali lämpö on yritysten ja taloyhtiöiden ilmastoteko luonnon ja tulevaisuuden puolesta.

BioTakuu-tuote on ostettavissa käyttöön vuoden 2023 alusta lähtien:

  • Hinta 1,2 €/MWh (+alv 24 %)
Rauman Energian BioTakuu-kaukolämpö tuotetaan Rauman Biovoimassa.

Ajankohtaista

Rauman Energia lanseeraa uuden BioTakuun, joka on suunnattu kaukolämmön yritys- ja taloyhtiöasiakkaille.

Sähköpula tulee, jos sähköä käytetään enemmän kuin sitä tuotetaan tai tuodaan. Tällöin sähkön kulutusta joudutaan rajoittamaan, jotta sähköjärjestelmä ei kaadu.

Rauman Energia Sähköverkko tarjoaa lokakuun alusta lähtien uuden vaihtoehdon sähkönkulutuksen ohjaukseen (kuormanohjauspalvelu), josta on hyötyä etenkin sähkölämmitysasiakkaille, joilla on spot- eli pörssisähkösopimus.

Rauman Energia Sähköverkko Oy tiedotti lokakuun puolivälissä laskevansa verkkopalvelumaksua määräaikaisesti talven aikana. Alennuksen määrä on nyt täsmentynyt.

Varautuminen on sähköyhtiössä arkipäivää ja ympärivuorokautista. Käyttö- ja kunnossapitopäällikkö Ville Liukas huolehtii, että sähköt pysyvät päällä ja verkostot ovat kunnossa.

Kulutustottumusten kriittisen tarkastelun lisäksi on hyvä miettiä, miten omaa sähkönkulutustaan voisi tasata pois huipputunneilta.

Korotuksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin 7 prosenttia. Tämä tarkoittaa omakotitalossa noin 7–8 euroa kuukaudessa ja rivi- ja kerrostalossa noin 4–5 euroa kuukaudessa asuntoa kohti.

Kiinteistönomistajille on tarjolla useita uusia tukimuotoja, joilla he voivat olla mukana energiatalkoissa ja luoda samalla sekä puhtaampaa huomista että taloudellista säästöä.