Aittakarin puistomuuntamon seiniin maalattiin Taivaan juuret

RaumArs-taiteilija Liza Grobler (oikealla) ja Rauman seurakunnan nuorisotyöntekijä Paula Ahonen työn touhussa. (Kuva: Sofia Siivonen)

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus. RaumArs-taitelija Liza Grobler suunnitteli ja toteutti teoksen yhteistyössä Rauman seurakunnan taideryhmään osallistuvien nuorten ja Rauman Seudun Katulähetyksen Valo-työpajan kanssa.

Kyseessä on toinen Rauman Energian kanssa yhteistyössä toteutettu seinämaalaus, jonka RaumArs ry:n residenssitaiteilija on tehnyt muuntamoon. Ensimmäinen oli vuonna 2022 Lelia Byronin tekemä Pitsien ketjussa Kaunisjärvenpuistossa.

Keskeisellä paikalla sijaitseva maalaus yhdistää piirteitä ympäröivästä maisemasta koostuen pääasiassa puiden abstraktioista. Jo suunnitelmien alussa toisistaan tietämättä taiteilija ja nuoret valitsivat pohjaväriksi vaaleanpunaisen. Liza Grobler valokuvasi maaliskuussa residenssiin saavuttuaan puiden oksien takana kajastavia vaaleanpunaisia auringonlaskuja.

Seinämaalaukseen voi tutustua Vähämaanpuiston ja Aittakarinkadun risteyksen läheisyydessä.

Ajankohtaista

Rauman Biovoima toimittaa puuperäisillä polttoaineilla tuotettua prosessihöyryä, kaukolämpöä ja sähköä UPM:n paperitehtaalle ja Rauman Energialle. Voimalaitos tuottaa lähes kaiken raumalaisten tarvitsemasta kaukolämmöstä.

Rauman Energia Sähköverkko investoi tänäkin kesänä merkittävästi sähköverkkoon, josta valtaosa on jo säävarmaa verkkoa. Myös kaukolämmön osalta tehdään investointeja, jotta toimitusvarmuus paranee ja Rauman suosituin lämmitysmuoto tulee yhä useamman saataville.

Maija Männistö tuo Raumaa positiivisesti valtakunnan kartalle. Hän on erinomainen esimerkki siitä, miten omasta mielenkiinnon kohteesta voi rakentaa itselleen uuden ammatin.

Nea Suominen tekee Rauman Energian back office -tiimissä tärkeää työtä, jolla varmistetaan esimerkiksi laskutuksen toimivuus. Lisäksi Nea tapaa ajoittain asiakkaita Kairakadun asiakaspalvelupisteellä.

Kiinnostus energia-alaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta. Se antaa meille hyvät mahdollisuudet kehittää palveluja asiakkaidemme tarpeiden mukaan ja olla mahdollistamassa vihreää siirtymää.

Asiakaspalvelupiste Kairakadulla palvelee heinäkuussa vain ajanvarauksella. Puhelinasiakaspalvelu palvelee kesä-heinäkuussa arkisin kello 8-16.

Liiketoimintakauppa vahvistaa Lounean jo ennestään vahvaa asemaa valokuitumarkkinassa ja tuo kotimaisen Lounean palvelut saataville tuhansille omakoti- ja taloyhtiöasunnoille Rauman alueella.

Rauman Energia Sähköverkon Aittakarin puistomuuntamo sai toukokuussa aivan uuden ilmeen, kun seinät putsattiin ja niihin maalattiin Taivaan juuret -niminen seinämaalaus.