Kappelinluhta

Kesän 2017 työt alkavat 5. kesäkuuta

Kappelinluhdan matalalämpöalueen saneerausprojekti jatkuu jo viidettä kesää, jonka jälkeen mittava projekti saadaan päätökseen. Vuoden 2017 työt aloitetaan Kappelinluhdassa 5. kesäkuuta Hirvitieltä Kauristien risteyksen kohdalta kohti Pohjoiskehää.

Rauman Energia tiedottaa tällä sivulla töiden etenemisestä ja aikatauluista. Oheiseen karttaan on merkitty punaisella alueet, jotka valmistuvat kesällä 2017.

Koostimme sivun alareunaan muutamia kuvia eri vuosilta.

Lue myös Ahmatiellä asuvan Sauli Ahvenjärven haastattelu: "Nyt riittää lämpöä ja säätäminen on helpompaa"

Kappelinluhta 2017
Karttaan on merkitty punaisella alueet, joissa työskennellään kesällä 2017. Työt alkavat Hirvitieltä Kauristien risteyksen kohdalta. Kartan voi avata suuremmaksi klikkaamalla.

Yleistä tietoa Kappelinluhdan matalalämpöverkon saneerauksesta 2013-2017

Rauman Energia saneeraa Kappelinluhdan vanhentuneen matalalämpöjärjestelmän vuosina 2013–2017. Alueen jokaiseen kiinteistöön tuodaan uudet putket ja asennetaan omat lämmönvaihtimet. Kyseessä on mittava projekti, sillä alueella on 283 omakotitaloa ja 52 rivitaloa. Kaikkiaan matalalämpöjärjestelmän uusiminen maksaa Rauman Energialle noin viisi miljoonaa euroa.

Kappelinluhdan matalalämpöverkon lämpöhäviöt ovat lähes kolminkertaiset normaaliin verrattuna. Omakotiasukkaille uudet kaukolämpölaitteet merkitsevät tuntuvaa energiansäästöä sähkötoimisten lämminvesivaraajien jäädessä historiaan. Samoin rivitaloissa lämpimän käyttöveden tuottaminen kaukolämmöllä on jatkossa mahdollista.

Kappelinluhdan kaavamääräyksiin sisältynyt lämpösopimus puretaan ja jatkossa asukkaat voivat valita vapaasti haluamansa lämmitystavan. Rauman Energia haluaa kuitenkin tarjota nykyaikaisen ja edullisen kaukolämpöjärjestelmän pitkälle tulevaisuuteen. Omakotitalon laitteet ja asennukset maksavat noin 5 000 euroa, josta Rauman Energia maksaa puolet.

Lämpöliittymästä ei saa kotitalousvähennystä (23.1.2013)

Verohallinto on 8.11.2012 päivittänyt kotitalousvähennykseen liittyvää ohjeistustaan. Sen mukaan vähennystä ei voida myöntää kaukolämmön liittymismaksuun sisältyvästä verovelvollisen asunnossa tai piha-alueella tehdyn työn osuudesta, mikäli liittymismaksu on palautuskelpoinen. Ohjeistus tuli heti voimaan. Aiemmin ohjeistusta tulkittiin siten, että myös palautuskelpoiseen liittymismaksuun sisältyvästä työn osuudesta voitiin tehdä kotitalousvähennys.

Kaipaatko lisätietoa?

Rauman Energian henkilökunta auttaa projektiin liittyvissä asioissa:

  • Jorma Rantala (02) 8377 8781
  • Eetu Järvenpää (02) 8377 8683
  • Jouni Kartano (02) 8377 8782

Rauman Energia rakentaa Kappelinluhdassa - tutustu esitteeseen (PDF)

Ajankohtaista: Kaukolämpö

Somessa on nähty Kaukonpäivänä runsaasti kaukolämpöön liittyvää viestintää.

Tänään 3. maaliskuuta on Kaukonpäivä. Kaukolämpöala juhlii sitä tempauksin eri puolilla maata.

Rauman Energian sähköverkossa oli viime vuonna vikoja ennätyksellisen vähän.